2005.09.23. 17:57 - címkék: - komment
Igen, az orvosok azért járnak kongresszusokra, mert a Mariottban lehet ebédelni.
Vezeklésül holnap (szombaton) elmegyek egy pszichoterápiás - azaz gyógyszercég által nem támogatott - konferenciára Kőbánya Kispestre vagy hova*, amiért még fizetnem is kell. Vajon vigyek szendvicset?

* Most fogom még csak beírni a címet az utcakeresőbe.

2005.09.22. 15:20 - címkék: - komment
Ja, különben én is szeretnék olyan lenni, mint Meg Ryan az Angyalok városában: a film első jelenetében biciklivel megérkezik valami munkahelyre, majd átöltözik zöldbe, berohan a műtőbe és megoperál néhány szívbillentyűt. Szerintem poén a biciklivel járó dögös szőke fiatal szívsebésznő. De én pszichiáter vagyok és messze lakom a munkahelyemtől.
Az egyébként tetszik, hogy mekkora indulatokat váltott ki a biciklis felvonulás ezúttal. Ahol egymásnak feszülő indulatok vannak, ott valami biztosan történni fog, megmondta Freud is (lehet, hogy nem szó szerint.)

2005.09.22. 13:42 - címkék: - komment
- És a doktornő? Nem akarok tapintatlan lenni, de baba jön, vagy csak meghízott egy kicsit?
Anyád.

2005.09.21. 17:21 - címkék: - komment
"Nem ugrasz ki jövő hétvégén Amszterdamba? Nincs kedvem egyedül flangálni."
Tök szívesen mennék.
Bárcsak fiatal lennék és gazdag.
Vagy csak gazdag.
Vagy csak egy kicsit.
Bár biztos esik az eső.
Á, inkább itthon maradok porszívózni.

2005.09.21. 17:13 - címkék: - komment

Végre eljutottam a Pszichoterápia tankönyvében a cselekményhez, vagyis úgy százoldalnyi bevezető általánosság után ("pszichoterápiás helyzetben pl ne köpjünk a földre" - csak, hogy szó szerint idézzem) elérkeztünk Freudhoz. A pszichoanalitikus emlélettel való találkozás mindig rém kreatívvá tesz, nagyon tetszik, hogy mindent meg tudnak magyarázni, és le is vezettem, hogy a pókfóbiám elfojtott szűzkurva-személyiségalattim megnyilvánulása.
A póktól ugyanis félek. Félelem, vágy köztudottan egykutya, tehát mondhatnánk úgy is: pók szeretnék lenni. Milyen a pók? Sok lába van, tehát sok lábat szeretnék? Kemencét fűt a pók, ottan sülnek a cipók, tehát titkon pék szeretnék lenni? Hálót sző? A hálószövés csábítást jelent, ez ugye nyilvánvaló, tehát azért félek a póktól, mert minden pasit el szeretnék csábítani. A férfi nemi szervet az analitikus irodalomban legszebben jelképező állat a kígyó, de... a kígyótól egyáltalán nem félek. Nem akarok tehát sok pasival lefeküdni, csak elcsábítani őket.
Na, az ilyen gondolatmenetek miatt hiszik azt az emberek az analízisről, hogy kuruzslás. Még mielőtt egy idetévedő analitikus beperelne, leszögezném, hogy csupán tréfáltam.

2005.09.21. 17:04 - címkék: - komment
Hű, ez tényleg komoly. Végre elmosogathatok meg kiporszívózhatok meg olvashatok. Hegyekben áll a mosatlan edény, pormacska és kiolvasatlan irodalom már vagy 2003 júniusa óta vagy mikor kezdtem, és hát akváriumom nincs, de epilálni se ártana.
Kár, hogy amúgy se írok minden nap, mert így nem tudom elég hitelesen azt válaszolni, hogy "Egy nap postolás nélkül? Ahhoz előbb meg kell ölnöd."

Ui. rájöttem, hogy a mozgalom hátterében valószínűleg skydisco halai állhatnak.

2005.09.21. 13:54 - címkék: - komment
Hát igen. Talán már említettem, hogy sosem járnék olyan pasival, aki allergiás a macskaszőrre. A szingli nők számos esetben macskát tartanak, tehát a nőre vadászó pasival bármikor előfordulhat, hogy macska-lakta lakásban kell eltöltenie egy éjszakát (vagy nem kell, de szeretne.) A macskaszőrallergiás férfiak képtelenek erre, vagyis képtelenek szingli nők lakásában az utódnemzéshez szükséges elegendő időt eltölteni, vagyis utódnemzésre, genetikai kódjuk továbbörökítésére képtelenek, vagyis az evolúciósan betöltendő férfiszerepre alkalmatlanok. Evolúciós zsákutcák, mint pl. a tüskésbőrűek, ami persze nem jelenti azt, hogy nem lehetnek szépek vagy szórakoztatóak, hiszen például a tengeri csillag sem felesleges a világban.

2005.09.21. 12:38 - címkék: - komment
Most kaptam levelet, hogy megkaptam az etikai engedélyt tervezett kutatásomhoz, éljen. Aprócska probléma csupán, hogy egy életminőség-mérő kérdőív magyar viszonyokra történő adaptálásáról van szó, ami amellett, hogy lélekölően unalmas és tökéletesen érdektelen, még teljesen haszontalan és nélkülözhető dolog is, mind a betegellátás, mind a tudomány fejlődése, mind saját szellemi épülésem szemponjából. Viszont rengeteg időt és szorongást fog igényelni. Egyelőre úgy döntöttem, majd jövő héttől foglalkozom a dologgal.

2005.09.21. 12:04 - címkék: - komment
Akiket még rettenetesen sajnálok, azok azok a fiatal, jóalakú, és rettentően lehangolt csajok, akik a kétéves gyereküket behozzák az aerobicórára. Simán el tudom képzelni, hogy két éve az égegyadta világon sehova sem mozdultak ki, és amikor úgy gondolják, hogy most már tényleg szükségük van egy kis mozgásra, akkor rá kell jönniük, hogy nincs hova tenni a gyereket. Az apjuk dolgozik, a nagyszülők vidéken, és nincs más megoldás, mint, hogy behozzák a gyereket és leültetik egy steppadra egy cumisüveggel. Persze, a gyerek nem ül ott, hanem mindenféle módszerrel próbálja anyukája figyelmét magára terelni, miközben az éppen két év kihagyás után négykézlábállásban próbálja nyomni a fenékformáló gyakorlatokat. Amikor anyu elzavarja, egy kis időre feladja, és akkor pakolja a kangoo-cipőket meg összevissza mászkál vagy bőgni kezd. Én meg mindig attól tartok, hogy előbb-utóbb lerúgom valamelyiket vagy fejbeütöm egy súlyzóval, mármint véletlenül.

2005.09.20. 13:28 - címkék: - komment
Az Asszony a fronton remek könyv, felkavaró meg szörnyű, olyan, amitől rögtön aggódni kezdesz a szeretteidért, meg mindenféle jóval akarsz kedveskedni nekik, mielőtt még háború lesz és éhínség, úgyhogy valószínűleg ennek köszönhetően álltam neki tegnap este lecsót főzni a pasimnak, ami elég jól sikerült. Nem is tudtam, hogy Polcz Alaint megerőszakolta egy csomó orosz katona. Mindenesetre bátor dolog volt tőle beleírni a visszaemlékezéseibe.

2005.09.19. 14:51 - címkék: - komment

Olyan érzésem van, mintha egy csomó világrengetően hasznos dolgot csináltam volna hétvégén, pedig csak döglöttem az x-boxozó pasim bal oldalán és a Pszichoterápia tankönyve c. művet olvastam. Azt a tanácsot kaptam, hogy ha nem akarok kiégni, akkor tanulnom kell, márpedig az utóbbi időben elég kedvetlenül végzem a munkámat. Jelentkeztem egy októberben induló képzésre is, amiről kiderült, hogy csak januártól, majd, hogy márciustól indul. Ezenkívül takarítottam, aerobicoztam, és nem volt kedvem megnézni a Holtak hajnala c. zombihorrort, az pedig már a vég, ha már zombihorrorhoz sincs kedvem.
Polcz Alaintől olvasom az Asszony a fronton-t, már a második oldalon elvesztette a szüzességét.

És még:
Főnököm: - Annyit azért megtehetnének a portások, hogy a csíkos pizsamában kifelé tartó egyéneket feltartóztatják. Itt nem lenne akkora a hibaszázalék, végül is kevés látogató vagy dolgozó öltözködik ennyire extrémül. Maximum annyi, hogy Kollégát néha nem engedik ki.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása