Darkness won't break through

2014.02.21. 07:59 - címkék: Címkék: zene kultúra - 10 komment

A Banshee-ben meg többek között az is jó, hogy igazán remek zenék vannak benne, mint például ez. 

(Ha esetleg rajtam kívül más is szokta keresgélni a filmekben vagy sorozatokban hallható zenéket, itt egy oldal hozzá.)

They just been waiting in a mountain for the right moment

2014.02.20. 19:18 - címkék: Címkék: nyafogás - 25 komment

A másik, ami itt a lakásvásárlás kapcsán felmerült bennem, az autók. Hogy tudniillik könyvek foglalják el az ember elől az élőhelyet, az egy dolog. Ugyanakkor itt a fővárosban (nem tudom, máshol hogy megy ez) egészen elképesztő mértékben foglalják az emberek helyét az autóik. Sokadik olyan lakást nézzük, ahol a társasháznak van egy kis, közös használatú kertje, méretében alkalmas arra, hogy füves terület, gyermekjátszótér, pár pad segítségével valamiféle kert, vagy legalábbis privát parkocska funkciót töltsön be. De nem, a jóemberek az ilyet leaszfaltozzák és kocsibeállónak használják. Akármekkora, akárhol. Forgalmas környék csendes mellékutcája, nagy telken álló három társasház, mellett, mögött körben sok-sok négyzetméter beton, nulla nm fű. De ugyanez a helyzet a hegyen is, az erdőtől három utcányira, "madárcsicsergős környezetben", friss levegő, erkély, panoráma, négy lakásos, viszonylag új társasház, mondom, oké, és a háznak van valami kertje? Egyáltalán nincs, mert leaszfaltozták az egészet kocsibeállónak. Itt ez a jó kis füves terület a ház körül, mi legyen vele, tegyünk ki pár padot? Á, ne, inkább betonozzuk le. De van garázs is. Nem baj, mi van, ha valakinek több kocsija van, vagy a vendégek nem akarják az utcán hagyni. Gratulálok. 

A másik a szomorú pesti erkélyek. Hát az mennyire szomorú már? A múlt századi villák és téglaházak erkélyei is, ahol régen még kisasszonyok levegőztek és fiatalemberek gyújtottak pipára. A Stefánián például. De ugyanilyen szánalmas látványt nyújtanak a Bécsi úti, vagy akár a Kiscelli úti, új építésű házak erkélyei. Forgalmas úttest felett lógó egy négyzetméter, kiválóan alkalmas arra, hogy, ööö, ja, semmire. Kiülni nem lehet rá, mert tüdőrákot kapsz, a kiteregetett ruhák se itt lesznek a legjobb illatúak. Vagy üresek ezek az erkélyek, vagy lomtárak. Most nekem tényleg semmi bajom az autókkal, szuper közlekedési eszközök, nekem is vannak autó barátaim, ugyanakkor nevetségesnek találom, hogy ennyire átengedjük nekik az életteret. 

Az is érdekes, hogy a fővárosi embernek mintha nem lenne igénye a szabad ég alatti saját területre, itt mindenki lakásban akar lakni, és majd meg fogjátok magyarázni, hogy én vagyok a hülye, amiért füvön heverészni szeretnék meg fagyott tavi nádas húrján citerázni, hát szerintem meg kell az embernek szabad ég alatti saját terület, ahol napozhat, olvashat, vagy beültetheti krumplival. Veszek is egy rétet inkább, basszus, és ott fogok heverni, vackorkörte ágáról bóbitákat fújni, és amikor megunom, leaszfaltozom és bérbeadom kocsibeállónak. 

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása