Főleg tárgyak

2012.12.14. 16:08 - címkék: - komment

Kaptam a Kollégámtól, illetve Szöszitől egy kis kapucnis gyerekkardigánt, kb. egy játékmackó mérete, úristen, de cuki! Mivel túl lányos, ők meg fiút várnak. Úristen, lesz egy akkora gyerekem, mint az a kardigán, mennyire cuki lesz már. Ami azt illeti, nem is akkora lesz, hanem hónapok alatt fog belenőni.

Mi még sehol nem tartunk gyermekruha és egyéb felszerelés vásárlása terén, csak az van, amit kaptunk, így a gyereknek van egy sapkája, egy zoknija meg egy pulóvere, nekem meg egy mellszívóm meg egy szülés utánra való Béres Alexandra dvd-m*, és csomó rendes ember megígért már csomó dolgot, amit kölcsönad, ja, meg van egy vagon könyvem is a szülésről /gyermekágyról, a rukkoláról vagy kölcsönben, szóval nagy baj már nem lehet.

*Ez volt nagyjából az első dolog, amit megvettem, amikor megtudtam a terhességemet, és ezt is véletlenül vettem, mert azt hittem, terhesség alatt végezhető torna van rajta, de nem.

Felezőbuli

2012.12.12. 20:50 - címkék: - komment

Voltam a nőgyógyásznál (vagy ha nem beteg vagyok, hanem terhes, akkor szülésznek kell hívni az orvost? a férjem szerint igen), megvizsgálta a méhszájamat, ami jó (akkor jó, ha zárt, értelemszerűen), meg kissé meglepődött, hogy a Szemész természetes szülést javasol spontán retinaleválásom ellenére a programozott császár helyett, de úgy láttam, nem rázta meg különösebben (az ő szempontjából ez annyit jelent, hogy kényelmes betervezett szerda délelőtti műtét helyett vasárnap hajnali kettőkor fogom kirángatni az ágyból, hogy elfolyt a magzatvizem, különben fogalmam sincs, a szülészek ezt hogy bírják, nincs az a pénz, amiért csinálnám). Életkoromból adódóan felajánlotta, hogy menjek genetikai tanácsadásra, ahol majd elmagyarázzák, hogy van amniocentézis meg boholybiopszia, amiből 100% biztonsággal meg lehet mondani, hogy nem Down-kóros-e a gyerek (az integrált tesztből, amit csináltattam, csak valami 95%-ra lehet megtippelni), viszont ezek invazív vizsgálatok, amik ugyan nagyon kis %-ban, de fokozzák a vetélés kockázatát. Mondtam, hogy én nem megyek semmilyen invazív vizsgálatra a 21. héten, egyrészt ilyenkor már úgyse vetetem el a gyereket, amikor már neve van, meg agya meg agykamrái, másrészt még nem is vagyok 35, csak jövő héten leszek.

Valamint vettem magamnak Rubint Réka terhestorna dvd-t, mivel számtalan embernek vettem ajándékot a Media Marktban és magamnak is akartam valamit, és ugyan járok a pilatesre, de már régóta szerettem volna otthon tornázható anyagot. Két terhes ismerősöm is van, aki sima (nem kismama) fitnessdvd-re tornázik otthon, de én nem tudom, melyik gyakorlatokat nem szabad esetleg csinálnom és folyton azon paráznék, hogy jaj, lehet, hogy azt a lábemelést pont nem kellett volna, mert árt a babának, szóval jobb a békesség. Bár a szülész azt mondta, hogy a kórházban, ahol dolgozik, két rezidens orvos csaj is terhes, az egyik 20 hetesen még ügyel, a másik meg olyan osztályon dolgozik, ahol kemoterápiákat is adnak, szóval most nem azért, de ehhez képest még macskasimogatással, koffeinfüggéssel és BKV-zással együtt is szuperóvatos kismama vagyok. (A 6. héttől nem ügyelek.)

Azt is megkérdeztem a miheztartás végett, hogy kíír-e betegállományba, ha nem leszek ugyan nagyon beteg, de már elviselhetetlenül fog bosszantani és idegesíteni a munkahelyem és lelkileg megelégelem az odajárást, azt mondta, persze. Van az a legenda, hogy a terhesek érzelmileg labilissé válnak és mindenen kiborulnak, én szerintem ezt nem csinálom, csak van az, hogy alapból is kissé türelmetlen vagyok, és most valamivel még türelmetlenebb vagyok a megszokottnál. Persze, lehet, hogy ennek semmi köze a terhességhez, hanem sima burnout. Sajnos a betegállomány alatt 75-80 ezer forintot kapnék havonta, azt pedig azért túl nagy luxusnak érezném, havi 75-ből otthon henyélni csupán azért, mert türelmetlenebb vagyok, szóval egyelőre dolgozom tovább.

A 21. hét amúgy azt jelenti, hogy túl vagyunk a felén, 40 hét egy terhesség összesen. Izgi.

Robotok, legó, Sopron

2012.12.12. 20:23 - címkék: - komment

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a Moonbots világversenyt, és a 147 csapat közül a soproni Széchenyi István Gimnázium diákjai voltak a legjobbak. A győztesek 4 napos hawaii utazáson pihenhetik ki a verseny fáradalmait, és a NASA kutatóközpontját is meglátogatják. (via)

A győztes csapat a bemutatkozó oldalán elmeséli, hogy egy Sopron nevű kis városból jönnek, ahol a gimijükben van robotika kurzus és ott programozzák a kis robotjaikat. Ja, emlékszem, hogy amikor volt az osztálytalálkozónk, akkor a volt fizikatanárunk magyarázott valamit ezzel kapcsolatban, de nem gondoltam, hogy világverseny szinten kell gondolkodni.

Azok számára, akik nem értik, mi ez: nem sima Lego, hanem vannak ezek a programozható Lego robotok, meg kell őket építeni és programokat írni hozzájuk, és itt az volt a feladat, hogy a Holdon járni képes robotot építsenek a fiatalok, ami felmegy 23 fokos emelkedőn meg egyéb kihívásokra képes.

Örülünk és gratulálunk.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása