2011.06.01. 10:40 - címkék: - komment

Meg még az is volt, hogy beléptem az orvosi kamarába, vagyis nem tudom, beléptem-e, mert bevittem az űrlapot, fotót, meg a hűtlenség miatti büntetés 3000 forintot (aki kilépett akkor, amikor nem volt kötelező tagnak lenni, attól most szedtek 3 rugót, hogy máskor több esze legyen), és azt mondta a Néni, hogy "köszönjük, két héten belül elbíráljuk, hogy elfogadjuk-e a kérelmét". Kamarai tagság nélkül júniustól nem praktizálhatsz, úgyhogy van értelme, hogy az a pár orvos, aki még itthon lézeng keleteurópában, ne nyerjen felvételt*.

Mondtam viccből a Mesternek, hogy ha nem vesznek fel, elmegyek műkörmösnek, mire igen komolyan elmesélte, hogy van egy idősebb reumatológusnő ismerőse, aki hétvégenként Bécsben takarít.

*Persze nyilván arra gondolnak, hogy ha épp fegyelmi eljárás alatt állok vagy eltiltottak a szakmától vagy letöltendő börtönbüntetésemről jöttem kimenőre.

It's a new born it's a new day it's a new life for me

2011.06.01. 10:20 - címkék: - komment

Kaptam Susie-tól egy biciklit, természetesen macska és szingliség híján sajna így sem hozom a pesti bloggerlány archetípust, ellenben nagyon boldog leszek vele, azt már látom. Meg fog változni az életminőségem és az élettel való elégedettségem, és nem, nyugi, nem a nagykörúton fogom zavarni az autósforgalmat, a mi környékünk meg a munkahelyem felé vezető útvonal is meglepően jól ellátott bicikliutakkal.

Egyébként ez annyira klassz és mindig meglepődöm, amikor az emberek így mindenfélét adnak. Úgy értem, küldenek sós uborkát Bécsből, nyitott orrú cipőhöz való csipkezoknit Londonból, holnap megkapom Buda Béla új antipszichiátria-könyvét, csak érte kell menni, és ilyenek. Mondjuk, nem tudom, mit csodálkozom, volt olyan kutatásom, amelyik az altruizmusról szólt, tudományos eredmények szerint is létezik.

Megyek, veszek rá néhány lakatot.

What?

2011.05.31. 22:47 - címkék: - komment

És még az volt, hogy beadtam a felvételi kérelmemet az orvosi kamarába (az előző részek tartalmából: nem volt kötelező, most megint az lett, visszalépők 3000 forint büntetést fizetnek hűtlenségükért, meg esetleg az elmúlt évek tagdíjtartozását is, visszalépés nélkül nem praktizálhatsz orvosként), és azt mondta a néni, hogy "köszönjük, két héten belül értesítjük, hogy elfogadtuk-e a kérelmét".

Ja, oké.

Words are very unnecessary they can only do harm

2011.05.31. 22:22 - címkék: - komment

Rendelés előtt bemegyek tejért meg esetleg valami kekszért a kisboltba, látom, hogy le van árazva a Győri Édes Jóreggelt. Vagyis, a kedvencem, a zöld, 40 % gabonás alá oda van ragasztva egy, a bolt logójával ellátott A4-es lap, és rá van írva, hogy "gabonás Jó Reggelt keksz 145 helyett 90 forint"*. Eléggé apróra vannak összetörve, de kiválogatok pár jobb állapotút. Veszek boldogan 4 db-ot, meg némi tejet, viszem a pulthoz fizetni.

Eladó fiú: - 880 forint.
isolde (csodálkozva): - Olyan sok? Miért?
Fiú: - Hát 145 a keksz, 300 a tej.
isolde: - De nem 145 a keksz, hanem 90.
Fiú (felháborodva): - Mióta? Én annyiért nem tudom eladni!
isolde (ártatlan csodálkozással): - Le van árazva, oda van kiírva, hogy csak 90.
Fiú (odamegy a polchoz, megnézi a papírt, visszajön a pulthoz): - Jó, ez akkor is 145 forint, én 90-ért nem tudom eladni.
isolde (whatever, a rendelőben úgyis van még egy tartalék keksze): - Hát, köszi, akkor nem kérem.
Fiú (morogva kiüti a gépből a kekszeket) - Akkor 300 forint lesz.
isolde (győz a kíváncsiság): - De... akkor miért van kiírva, hogy le van árazva?
Fiú (odamegy a polchoz, letépi az A4-es lapot, és apró gombóccá gyűri): - Az nem arra vonatkozik, nem a 40%-os gabonásra, hanem a sima gabonásra!
isolde (elgondolkodik, mert szívesen venne sima gabonásat is akár, de sajnos emlékei szerint "sima gabonás" jóreggelt keksz nem létezik, és már nem akarja tovább feszíteni a húrt, ezért békével távozik).

*Igen, tudom, hogy rendesebb szupermarketekben alapból ennyi, de ez a kisbolt.

Ennyit még én is tudok a növényekről

2011.05.31. 22:04 - címkék: - komment

isolde: - És képzeljétek, pár hónapja vettem az intersparban magokat 53 forintért és a magokat elültettem, öntözgettem, és felneveltem belőlük egy bokor bazsalikomot, és most nem eszem belőle, mert sajnálok letépni belőle. Dehát úgy a szívemhez nőtt.
Kolléganő: - De ha levágsz belőle egy darabot, utána megint megnő ám.

There are no rules. It's like check-in at an Italian airport.

2011.05.30. 15:22 - címkék: - komment

Arról beszélek, hogy vajon én meg tudnék-e tanulni dánul*, ha angolul meg tudtam tanulni, de németül nem. A Filozófus azt válaszolja erre, hogy Dániában azért biztos nem ennyire színes és izgalmas. Mennyire igaza van. A hamisítatlan keleteurópai káosz, kaland, dráma, izgalom, műbalhé, rinyálás, rockandroll. Hát igen.

*Dániába mindig keresnek egy csomó pszichiátert, de nem hiszem, hogy meg tudnék tanulni dánul. Vagy hogy meg akarnék.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása