Minden világok legjobbika

2011.01.16. 22:34 - címkék: - komment

Úgy tűnik, mégiscsak - majdnem készre - megírtam, amit kellett, rettenetes rinyálás és szenvedés és pótcselekvés közepette. Magam sem hittem volna. Az összes, azaz 3 kivételével az összes témához kapcsolódó cikk olyan újságban jelent meg, amihez az egyetemi könyvtárnak (ahová PhD-s koromban kaptam távoliasztal-hozzáférést, szóval amikor otthon vagyok, akkor is ott vagyok) nincs fulltext-hozzáférése, az összes közleményt emailben a szerzőktől vagy a friendfeed-es bandától kellett megszereznem (köszönet KT-nak a tippért, amely jelentős mértékben mozdította elő tudományos karrieremet azóta is).

Valamint szerencsétlen Noise-os kiscsajok és hozzátartozóik. Tegnap éjszaka írtam az egyik fejezetet, és közben nézegettem a netet, szerencsére Húgom rögtön felvette a telefont és nem kellett órákig paráznom, hogy ott van-e vagy nincs, de még így is rettenetes volt még olvasni is róla. Persze azért én ebből is csak azt hoztam ki a magam számára nézve tanulságul, hogy nem akarok Budapesten élni.

2011.01.13. 11:30 - címkék: - komment

Most azt a részét nem értem éppen, hogy mi az, hogy "a dupla fizetésért plusz munkát kell vállalniuk"? Tudniillik az orvosok, akik nem fogadnak el hálapénzt, dupla fizetést kapnának, de a dupla fizetésért mentőzniük és háziorvosi ügyeletet vállalniuk kellene. Akkor ugyanott vagyunk, mint most, mert jelenleg az az orvos, aki mellékállásban mentőzik és háziorvosi ügyeletet vállal, többet keres, mint az az orvos, aki nem vállal ilyen mellékállást. Én azért nem mentőzöm és vállalok háziorvosi ügyeletet, mert már csak a pszichiátriához értek és tutira nem tudnák levezetni egy szülést, másrészt iszonyú fárasztó mindkét terület, én azt fiatalabb éveimben sem bírtam volna, ehelyett másmilyen kiváló mellékállásaim vannak. Tulajdonképpen már rég megvalósítottam a fenti modellt, amennyiben nem fogadok el hálapénzt (jó, inkább az fedi a valóságot, hogy nem adnak, de a végeredmény ugyanaz), ezért jobb hónapokban majdnem dupla fizetést kapok, csak ezért a pénzért plusz feladatokat is kell vállalnom, mint magánrendelés, fordítás, előadások, szűrővizsgálatok, mikor mi.

Végtére is meg kell felelnem az alcímnek

2011.01.12. 14:41 - címkék: - komment

Nem is írok ide semmit, mert csak szomorú vagyok, mert nincs pénzem, és küldtek egy csomó pénzt, ami nem is az enyém (ld. alább) és most épp úgy áll a helyzet, hogy azzal a módszerrel fogják visszavonni, hogy havonta sokkal kevesebb fizetést utalnak majd hónapokig, és én azt lélektanilag nem bírom ki. És azt mondják rám a barátnőim, hogy undok vagyok és állandóan beszólok, és hogy ha iszom, akkor kötekszem, pedig nem is igaz, és azt is, hogy ha nincs velem a férjem, akkor kevésbé kötekszem, mert biztos félek, és ezt azok az emberek mondják, akik velem együtt nőttek fel és higgyétek el, hogy 19 éves szingli koromban sokkal durvábban beszóltam és tényleg csak horrorfilmeket néztem meg beteg művészfilmeket és utáltam a kiskutyákat meg a gyerekeket, kivéve a húgomat, mert ő még nálam is keményebben beszól. És azt is mondták rám, hogy nem adnának nekem kölcsön pénzt (nem mintha valaha is kértem volna a barátaimtól pénzt, ahhoz előbb meg kéne ölnötök), mert ha elveszteném az állásomat, akkor nem adnám meg, és nem is igaz, mert nekem világéletemben mindig csak hiteleim voltak és mindegyiket kivétel nélkül példásan törlesztem, és ha tényleg akkora lúzer vagyok, hogy elvesztem a jelenlegi jólfizető állásomat és nem találok egy másikat, ahol hozzámdobnak havi 150 rongyot, akkor tényleg lőjetek agyon. És undorító idő van, és nekem téli depresszióm van és nem bírok felkelni és nem bírok tevékenykedni és hiába szedtem be rá a pár éve divatos omega-3 zsírsavat és az idén divatos nagy dózisú D-vitamint, semmit se használnak ezek, mind kamu, és szabin vagyok, mert dolgoznom kell* és ahhoz szabit kell kivenni és abból is elegem van, hogy pluszmunkákhoz szabit kell kivenni, és minden évben valami hülye szakvizsgára tanulok a szabim alatt, vagy PhD-t írok, vagy egyéb fontos szakmai dolgot művelek, amitől mégse lesz a végén kertes házam macskával, és ha még valaki megkérdezi, hogy na, jól telik a szabid? akkor annak tényleg be fogok szólni, és aztán majd jól megtanulok svédül és disszidálok** és halálra fogom magam keresni és lesz kertes házam és autóm és akkor majd sírhattok utánam.

*És egy olyan témáról kell írnom, amihez nem értek és új és csomót kell utánanéznem.
**Igen, tudom, hogy ott sokkal hidegebb és sötétebb van télen.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása