I'm a Sagittarius which probably tells you way more than you need to know

2009.02.01. 16:17 - címkék: - 4 komment

A kínai horoszkóp szerint (jól van, hadd higgyek már bizonyos babonákban) az idei év már megint nem a gondtalan lazulás a tengerparton jéghideg mojitóval. Fenébe. Tavaly is mindenféle szakmai kihívás volt beleírva, és úgy is lett. 

"2009 jó kilátásokat tartogat a Kígyó számára. Lesznek pompás időszakok, bár megpróbáltatások is adódnak majd. Ez az év nem a lazítás jegyében telik, szükség lesz az alaposságra. Akkor számíthat fokozatos fejlődésre, ha fegyelmezetten és céltudatosan dolgozik. Ha megbirkózik a megpróbáltatásokkal, a Kígyó fejleszti erősségeit, és sokat okulhat, így bármilyen megterhelő lesz a Bivaly éve, sokat nyerhet általa. Munkahelyén igyekezzen a lehetőségekből a legtöbbet kihozni, ha állást keres, legyen állhatatos. Kiváló időszak ez tanulmányok folytatására. Ebben az évben érdemes személyes célokat kitűznie maga elé: gondolja meg, hogyan tehetné jobbá életét. Pénzügyekben legyen óvatos és alapos, magánéletében pedig elővigyázatos."

Most meg megint legyek fegyelmezett és céltudatos és alapos? Mikor lehetek már végre laza és felszínes és gondtalan és felelőtlen? Egy ilyen horoszkópot szeretnék: a 2009-es év jó kilátásokat tartogat a Kígyó számára. Ez az év a lazítás jegyében telik, rettentően kevés munkával is bámulatos sikereket érhet el, hiszen beérik végre az elmúlt évek kemény munkájának gyümölcse. Koncentráljon inkább a pihenésre, próbálja kevésbé komolyan venni az életet, legyen vakmerő, felelőtlen. Nyugodtan szórja el a pénzét, az univerzum majd küld még többet. Kiváló időszak ez arra, hogy a hobbijaival és a barátaival foglalkozzon, sportoljon annyit, amennyihez kedve van, esetleg tanuljon szörfözni. Idén kivételesen semmi sem fogja nyomasztani, felszabadult, vidám, nyugodt évre számíthat, és a haja is mindig úgy fog állni, ahogy szeretné. Nyugodtan kezdjen el már februárban nyári ruhákat vásárolni, hiszen a Bivaly évében mindvégig szikrázó napsütés és 25 C várható. Egyen annyi csokis sütit, amennyit csak akar, a Kígyó ebben az évben biztosan vékony és gyönyörű marad. A 2009-es év kiváló időszak az utazásra, fedezzen fel új helyeket, és menjen vissza mindenhová, ahová visszavágyik. Különösen pozitív előjelek öveznek egy esetleges Koh Phanghan-i kiruccanást. 

This ain't what you thought

2009.01.30. 00:17 - címkék: - 7 komment
A munkahelyemen, a hivatkozásokkal piszmogok, igen, éjszaka, szól ez az elektronikuszene, amit küldött az L.* Elég jó, hallgassuk. Eszembe jutott kb. egy órája Délkelet-Ázsia, nem is konkrét helyszín, hanem valami nehezen körülírható hangulat, zaj, por, az a fajta hőség, amilyet itthon sohasem érez az ember, az a tipikus illat a levegőben, korianderlevél és citromfű-íz és azok a pálcikára szúrt kis húsok és aprócska banánok és gyömbér. Az a pillanat, amikor kilépsz a légkondicionált bangkoki reptér ajtaján és hirtelen azt hiszed, hogy nem kapsz levegőt. Néha el tudok képzelni valamit olyan erősen, hogy az már majdnem mintha igazi lenne, hajszál híján. Csak éppen: nem az.

*Az volt, hogy többször is megkértem, hogy definiálja nekem az "elektronikus zene" kifejezést, de mindig elterelte a témát valami kutyákra, tudniillik, hogy annyiféle van és hogyan ragadhatnád meg egyetlen definícióval a kutya lényegét, amikor a palotapincsitől a pitbullig egészen különböző lények is idetartoznak, és hasztalanul emlegettem a "kutya" platóni ideáját, az sem vitt közelebb a megfejtéshez. Szóval, ha valaki elő tud hozakodni érvényes, frappáns, két mondatnál nem hosszabb definícióval, az ne habozzon. (Mármint az elektronikus zenére vagyok kíváncsi, de ha valaki a kutyáét tudja, tőlem az is jöhet.)

Szokásos

2009.01.28. 16:14 - címkék: - 4 komment

Írtam egy fél (tudományos) cikket közben, olyat, ami érdekelt, tudtam, hogy nem lesz tökéletes, de ettől nem estem pszichotikus szintű hisztériába, annyi segítséget kértem hozzá, amennyi kellett, megértettem hozzá, amit kellett. Elbizonytalanodtam ugyan, amikor a két, a dorzolaterális prefrontális lebeny aktivációját vizsgáló tanulmányban az ellenkezőjét találtam (az egyik szerint nő, a másik szerint csökken), de azért volt flow-élmény része is, szóval azt hittem, lekerült rólam az antitudomány-átok. Vissza is tértem nagy lelkesedéssel a disszertációmhoz (58 oldal, 100 kéne), hogy akkor most átokmentesen gyorsan egy huszast hozzádobunk, erre mi történik? Hirtelen pisilnem kell, borzalmasan elálmosodom, én ezt nem értem, be kell mennem a gazdasági irodába, meg kell néznem elengedhetetlen, értelmetlen dolgokat az interneten, nem tetszik, ahogy fog ez a toll, kéne főzni egy kávét, ésatöbbi.

Következtetés: a normál populációban viszonylag magas prevalenciájú generalizált átkokkal szemben rajtam egy szituatív jellegű Átok ül.

All the cool kids were doing it

2009.01.27. 10:43 - címkék: - 7 komment

Hadd idézzem Lam-ot a dohányzásról, mert tetszik. (Nem, nem akarom a dohányzást népszerűsíteni, a füst benzolt, nitrozamint, formaldehidet és hidrogén-cianidot tartalmaz, a dohányzás halált okoz, sőt, mi több, öregíti a bőrt, a dohányzásról nagyon nehéz leszokni, ezért ne szokjon rá.)

"... Másrészt, és egyébként kapcsolódóan, hadd valljak most megindítóan arról, h mi történik az emberrel, ha nem tud gondterhelten rágyújtani, lassan, kimérten rágyújtani, tartózkodóan, jéghidegen rágyújtani, vidáman, gyorsan, remegve, idegesen rágyújtani, lassú füst mögül távolságtartóan felmérni, gyorsan felfelé kifújni a füstöt, lassan, tudatosan arcba fújni a füstöt, és így tovább, és így. H mi történik Marlowe-val, ha nem gyújt rá, Magnummal, ha nincs Ferrarija. Az ember ilyenkor mindazokat az érzelmeket és funkciókat, amiket mindezek keretében kezelt, most nem tudja kezelni. Én pl. nem tudok átgondolni dolgokat majdnem fél éve, ahogy régen át tudtam gondolni egy cigi mellett. Nem tudok gyorsan, pikkpakk rendszerezni, gyors, viszonylag megfontolt, de mégis határozott döntésekre jutni, átlendülni egy csomó olyan holtponton, amiken egy-egy cigi tényleg, komolyan, szabályszerűen segít minden utólagos romantikázás nélkül. Az ember (én) határozatlanabb lesz, kúl önbizalom-szimbólumok közül pedig legközelebb a napszemüveg van, dehát télen, meg bent, az igazából a gonoszság jele."

(A teljes bejegyzés ideát található.)

Don't know if I make it through this winter

2009.01.26. 16:41 - címkék: - 3 komment

Szombaton azt mondta a kedvenc pszichiáternőm, "de rosszul nézel ki már bocs". Mégis, hogyan nézzek ki szombaton reggel nyolckor januárban? Az én elméletem az, hogy minden nőnek megvan a legjobb évszaka, amikor a legjobban néz ki, amelyik időszaknak a ruhái és színei a legjobban állnak neki, és nekem ez a nyár. Mindenesetre elmentem gyorsan szoliba, hátha az dob rajtam valamicskét, erre ma kedvenc főnököm is közölte néhány perccel ezelőtt, hogy most, mióta "csak" a disszertációmat írom, furcsamód sokkal rosszabbul nézek ki, mint amikor éjt nappallá téve osztályos munkát végeztem. Specifikálta is a megfigyelést, miszerint "ziláltan szanaszét áll a hajad és a tekintetedben is van valami zavarodottság".

Mindegy, ez most így marad, bár ma épp nem a cuccot írom, hanem egy cikket, de úgy tűnik, remekül hozom a kutatónő-imidzset. Szemüveget viselek (egyébként nem, csak az íráshoz) (lehet, hogy placebo, de érezhetően megnöveli az intelligenciahányadosomat), kötött mellényem is van és goromba vagyok. Klassz. Reméljük, csupán erről van szó, és nem az évezred influenzavírus-mutációja készül leteperni.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása