Dolgok

2009.06.14. 15:52 - címkék: - 5 komment

Felvételiztem a mozgásterapeuta-képzésbe, szeptembertől kezdődik. Vagyis nem felvételi vizsga volt, hanem felvételi beszélgetés, amelynek során még azt is megtudtam, hogy a terapeutámnak búcsúajándékozott orchidea: még él. 

Előtte meg voltunk esküvőn, ami klassz volt, különös tekintettel a soundtrackre, nem gondoltam volna, hogy megható lehet a Star Wars zenéjére bevonulni és Ponyvaregényre (Girl, you'll be a woman soon) gyűrűt húzni, de az volt.

Everyone's a winner

2009.06.12. 21:30 - címkék: - komment

Ezt a számot hallgatjuk most, mert annyira klassz.

I fly like paper, get high like planes
If you catch me at the border I got visas in my name
If you come around here, I make 'em all day
I get one down in a second if you wait

M.I.A. - Paper Planes

Lifelong learning

2009.06.12. 19:15 - címkék: - 5 komment

Pszichoterapeuta záróvizsgám is van már. Nem érzem azt a kitörő diadalt, részben mivel én tényleg sokat akartam tanulni erre a vizsgára, de nem volt rá időm/energiám a phd miatt. És bár az igazán remek, de tényleg, hogy úgy tűnik, már alapból tudok annyit a pszichoterápiákról, mint amennyi egy záróvizsgához szükséges, mégis csalódott vagyok egy kicsit, hogy nem tanulhattam. Elterveztem, melyik könyveket fogom el- és újraolvasni. Oké, egy stréber vagyok. Stréber-wannabe. 

Másrészt könnyű tételeket húztam, egy olyan vizsgáztatónál, akit ismerek, és ettől olyan komolytalannak tűnt az egész. Súlytalannak. Nem olyan vizsga volt, amiről kitámolyogsz, mint egy bokszmérkőzésről, és azonnal el kell menned berúgni. Komolyan azon rinyálok, hogy túl kevés tanulással túl szerencsés vizsgahelyzetben túl jól sikerült a vizsgám? Ó, istenem.

Words are meaningless. And forgettable.

2009.06.11. 21:18 - címkék: - komment

Van egy pár orvosos blog, ahova néha benézek (amikor tanulás helyett az interneten pótcselekszem), és most olvastam ezt a kérdést egy intenzíves orvostól: hogy milyen nehéz a rossz állapotú betegek/hozzátartozók tájékoztatása, és hogy vajon mi lenne jobb kritikus állapotú beteg esetén: "a korrekt felvilágosítás és a kimenetel közel biztos tudata vagy a megalapozatlanul reménykeltő - de ezzel együtt jótékony bizakodást sugárzó vélemény?" 

Ez egy érdekes kérdés, én abszolút a teljes igazság mellett voksolok, mondják meg, ha haldoklom, hogy legyen időm elbúcsúzni, és elárulni a szeretteimnek, hol van eldugva a betétkönyv :) És ugyanígy fordítva is, azt is mondják meg, ha a szerettemnek már csak napjai vannak hátra. De mivel sohasem voltam még hasonló helyzetben, tulajdonképpen nem tudom, lehet, hogy a valóságban meg túl kíméletlennek éreznék egy ilyesmit. 

Mindenesetre én is kíváncsi vagyok a véleményekre, de ne itt mondjátok el, hanem odaát a kérdést feltevő blogján, mert őt tényleg érdekli, és engem meg zavar, hogy nem igazán kapott értelmes választ. Ezért itt most nem is lehet kommentelni, nehogy valaki kísértésbe essen. 

Különben majd egyszer csinálok egy külön linklistát orvosos blogokról, de nem most, mert holnap vizsgázom.  

Harmony and peace of mind

2009.06.10. 12:53 - címkék: - 7 komment
Bár most eszembe jutott, hogy lehet, hogy azért van jó kedvem, mert tegnap kaptam egy csomó klassz ruhát a bloggerlányoktól? Lehet, hogy a Boldogság valójában nem is az, hogy mennyire találod meg Önmagadat és Helyedet a Világban, vagy mennyire találod meg a legkeserűbb sorsban is az értéket, mennyire vesznek körül olyan emberek, akikkel körül akarod venni magad, mennyire csinálod azt, amit szeretsz, van-e mit enni és süt-e a nap, hanem egyszerűen Becky Bloomwoodnak volt igaza, és Boldogság = Ruhák?

Snake Tales

2009.06.10. 12:26 - címkék: - komment

Tök jó kedvem van egész héten, és nem tudom, miért. Ijesztő. Na jó, igazából nem, de azért jó lenne tudni, mi vezetett ehhez, hogy máskor is vezessen. Egy hétig szabin voltam és ennyi? Még csak nem is sportoltam semmit. És jórészt esett az eső. És a szabim alatt nem is volt ilyen jó kedvem. Ki érti a nőket. 

Tegnap meg elmentem könyvesboltba megvenni azt a pszichoterápiás könyvet, amit a Filozófus adott kölcsön, a feléig elolvastam, és rájöttem, hogy ez nekem is kell a polcra. Majd mesélek róla, a gyermekkori traumatizációról szól meg a családon belüli erőszakról, némi harctéri neurózissal és holokauszttal megspékelve. De nem erről akartam beszélni, hanem arról, hogy a könyvesboltban elolvastam, mit ír a kínai horoszkópom (már év elején olvastam egy rövidet, de ez most jóval részletesebb volt). Azt írta, hogy a Patkány éve tavaly iszonyú pörgős, sok munkával járó év volt, és a Kígyó már nagyon vágyott egy kis lazításra, de ez az év még mindig nem az. Ez a Bivaly éve, ami a Kígyónak rengeteg munkát és rengeteg tanulást jelent.Tanácsok a Kígyónak a Bivaly évére: legyen fegyelmezett, kitartó, rugalmas, dolgozzon és tanuljon sokat, és olyat, amit szeretne, mert amit idén megtanul, arra majd építhet. Emellett azért vigyázzon arra, hogy életben maradjon, tehát ne facsarja ki teljesen a munka, a hobbijait ne adja fel. A barátságait se adja fel, sőt, ez igen jó év arra, hogy embereknek segítsen, a barátait támogassa. A következő év a Tigris éve lesz, amikor majd mindez beérik, a Kígyó építkezhet a tanultakra, learathatja a munkája gyümölcsét, ésatöbbi. How cool is that. 

Védekezésképpen annyit elmondanék, hogy valamennyi babonája hadd legyen már az embernek, nekem az éves kínai horoszkóp és a Ji King ezek (bár a Ji King többek szerint ősi bölcsesség), valamint bizonyos fokig a feng-shui, amennyiben a térrendezés hangulatunkra kifejtett hatását értjük alatta, nem pedig műkristály delfines csilingelőket (a lakó- és munkakörnyezetünk nagyban befolyásolja hangulatunkat és teljesítőképességünket, aki lakott már kertes házban Sopronban, de északi fekvésű bérelt cselédszobában a kilencedik kerületben is, az gondolom, tudja, miről beszélek.) Szóval én is látom, hogy a fenti évértékelést nagyjából az összes ember életére rá lehet húzni, de komolyan, nekem annyira erről szól ez az év, phd-val, pszichoterapeuta záróvizsgával, mozgásterapeuta-képzéssel, vagyis csupa olyan dologgal, aminek később arathatom le a gyümölcsét, meg soksok munkával. Az a jó az ilyen horoszkópokban, hogy a rend illúzióját keltik, vagyis azt, hogy ami veled történik, annak van valami oka vagy értelme, az beleilleszthető egy nagyobb rendszerbe. Persze, hogy idén sokat kell dolgoznod, hiszen te Kígyó vagy és ez a Bivaly éve. 

Ami még különös, hogy a közvetlen főnököm is Kígyó (12 évvel idősebb nálam), és az ő közvetlen főnöke is Kígyó (tizenkét évvel idősebb nála), szóval a chain of command itt egy csapat kígyóból áll. Hát, ilyenek vannak.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása