Words are meaningless. And forgettable.

2009.06.11. 21:18 - címkék: - komment

Van egy pár orvosos blog, ahova néha benézek (amikor tanulás helyett az interneten pótcselekszem), és most olvastam ezt a kérdést egy intenzíves orvostól: hogy milyen nehéz a rossz állapotú betegek/hozzátartozók tájékoztatása, és hogy vajon mi lenne jobb kritikus állapotú beteg esetén: "a korrekt felvilágosítás és a kimenetel közel biztos tudata vagy a megalapozatlanul reménykeltő - de ezzel együtt jótékony bizakodást sugárzó vélemény?" 

Ez egy érdekes kérdés, én abszolút a teljes igazság mellett voksolok, mondják meg, ha haldoklom, hogy legyen időm elbúcsúzni, és elárulni a szeretteimnek, hol van eldugva a betétkönyv :) És ugyanígy fordítva is, azt is mondják meg, ha a szerettemnek már csak napjai vannak hátra. De mivel sohasem voltam még hasonló helyzetben, tulajdonképpen nem tudom, lehet, hogy a valóságban meg túl kíméletlennek éreznék egy ilyesmit. 

Mindenesetre én is kíváncsi vagyok a véleményekre, de ne itt mondjátok el, hanem odaát a kérdést feltevő blogján, mert őt tényleg érdekli, és engem meg zavar, hogy nem igazán kapott értelmes választ. Ezért itt most nem is lehet kommentelni, nehogy valaki kísértésbe essen. 

Különben majd egyszer csinálok egy külön linklistát orvosos blogokról, de nem most, mert holnap vizsgázom.  

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása