Better shape up

2009.05.30. 18:07 - címkék: - komment

Ma van az, hogy rendet kellene rakni meg takarítani (mivel az elmúlt hetekben a tudományos karrieremre koncentráltam, elhanyagolva a klasszikus női szerepeket, mint vasalás), meg csomagolni (mivel holnap megyünk Nápolyba) (egy kishátizsákkal, szóval a "csomagolás" kissé nagyképűen hangzik), ehelyett a férjem porszívózik, én pedig mashup-okat hallgatok és kekszet sütök. Asszem most ez az aktuális kedvencem, kekszsütéshez legalábbis kiváló: 


Cloudy? Cloudy?! Oh, no, there's another cloud!

2009.05.30. 13:47 - címkék: - 1 komment

Ezt azért nem kéne.


Erre bezzeg van pénz

2009.05.30. 11:17 - címkék: - 3 komment
Ez az igazi művészet gyerekek, épp szétröhögöm magam a Kétfarkú Kutya Párt Pécs2010-paródiáján. (Ez az eredeti.) Pécs jogi lépéseket fontolgat. (via index)

Shopaholic finds a bookstore

2009.05.29. 17:41 - címkék: - 7 komment

Aztán tétován rosszkedvűen kószáltam a napfényben szélben, meg be akartam végre jelentkezni pedikűröshöz, de csak július 1-re volt legközelebbre hely (július 1-re! és még délelőttre vagy kora reggelre se volt korábbi hely, semmikorra! én pedig szezonális sajátláb-fetisiszta vagyok, nyáron legyen rajtam francia manikűr), meg megcsináltam némi papírmunkát, meg felhívtam a titkárnőt, meg írtam a témavezetőmnek a fejleményekről. De még mindig nem találtam a helyem, a továbbképzésre nem volt kedvem elmenni, haza nem volt kedvem jönni, mert itt teendők lestek rám, és akkor arra gondoltam, What Would Rebecca Bloomwood Do? Úgyhogy bementem plázába, felpróbáltam számtalan ruhát, sírva visszatettem egy gyönyörű, türkizkék táskát (hatezer forint volt, koszos volt a pántja és csak az az egy darab volt belőle), aztán vettem guilty pleasure könyveket* meg egy melltartót, míg végül beültem inni egy kávét, és kiolvastam az egyik frissen vásárolt könyvet az elejétől a végéig. Igen, gyorsan olvasok. Úgyhogy most az agyam helyén frutti van, meg lehetne nézni MRI-ben, a szürkeállomány mintegy teljes egésze eltűnt, helyét gyümölcsös, omlós karamella foglalja el. Igazán remek érzés.

*Shopaholic takes Manhattan (ebből a magyar változatot, de valami annyira gáz címe van, hogy azt meg sem jegyeztem, a borító pedig eddig asszem díjnyertes, sosem láttam még ehhez foghatót); Shopaholic ties the knot; Shopaholic & Baby. Mondom, hogy guilty pleasure.

A gép forog, az alkotó pihen

2009.05.29. 11:27 - címkék: - 6 komment

Az alkotó pihen elgondolkodva cigarettázik, és nem vidám, mert bár leadta a dolgozatát*, azt mondták neki az egyetemen, hogy így sem fogja tudni időben megvédeni. Bár ez tulajdonképpen nem kellene, hogy személy szerint engem izgasson. Mindegy, bonyolult. Viszont vettem zacskót.

Különben most egy továbbképzésen kellene lennem, ami másfél órája kezdődött, de még nem döntöttem el, bemenjek-e. Két hét múlva meg pszichoterapeuta záróvizsgázom. Life-long learning, my ass.

*A dolgozat alatt azt értjük, hogy doktori értekezés, angol nyelvű tézisfüzet, magyar nyelvű tézisfüzet, angol nyelvű összefoglaló, magyar nyelvű összefoglaló, fentiek elektronikus formátumban, könyvtárigazolás, szigorlati jegyzőkönyv, házivédés jegyzőkönyve, házivédés jelenléti íve, opponensi vélemény, válasz opponensi véleményre, összes közlemények különlenyomata vagy jó minőségű fénymásolata, védési bizottság összetételére vonatkozó javaslat, piros fedő, kék fedő, aluminium fedő, burátlan lámpa, konyhaasztal és kettőbe vágott paradicsom.**

**/Lázár Ervin: Mit ugrálsz, Hideg?/ 

It was a dark and stormy night

2009.05.28. 23:39 - címkék: - 3 komment
Sötét, viharos éjszaka volt, vadul rázta a redőnyöket a szél, és hősnőnk úgy érezte, sohasem lesz kész az angol nyelvű tézisfüzettel. Ám ekkor váratlan dolog történt (nem).

Kaland, izgalom, zacskó

2009.05.28. 17:28 - címkék: - 16 komment

A héten meg ezek voltak: befejeztem a diáimat, előadtam házi védés keretében. Írtam zárójelentést, felvettem egy beteget, beszélgettem más betegekkel, átjavítottam a dolgozatomat a másik témavezetőm javaslatainak megfelelően, megkértem V-t, hogy nézze át az irodalomjegyzékemet, észrevettünk benne pár duplikátumot, rájöttem, hogy az irodalomjegyzék-készítő szoftver követte el a hibát, amit fáradtságos manuális munkával tudok csupán orvosolni. Hisztiztem. Orvosoltam fáradtságos manuális munkával. 

Írtam magyar nyelvű tézisfüzetet. Vettem üres CD-t, amire majd kiírom mindezeket, mert elektronikus formában is be kell adni. Vettem egy piros ruhát, nem tudom, miért. Kijavítottam a dolgozatot a férjem észrevételeinek megfelelően (= helyesírás, elgépelések). Elolvastam 150 oldalt egy másik neuropszichológia könyvből a szigorlatra. Én egyébként nagyon szerettem volna egy csomót tanulni erre a szigorlatra, mert olyan téma, ami érdekel. De komolyan, én akartam, dehát lássuk be, hogy nem értem rá. Végülis elhanyagolandó tanulás után úgy mentem el, hogy akkor most legalább meglátjuk, mi az, amit alapból tudok, persze átmentem, gratuláltak. Elmentem a könyvtárba elhozni a könyvtárigazolást. Vettem útikönyvet.  

Még nem: írtam angol nyelvű tézisfüzetet, nem nyomtattam ki az értekezést, magyar nyelvű összefoglalót, angol nyelvű összefoglalót, magyar nyelvű tézisfüzetet, angol nyelvű tézisfüzetet, nem mentem be a házi védés helyszínére a jegyzőkönyvért és nem vettem zacskót. Árulja már el valaki az ég szerelmére, hol lehet kapni olyan zacskót, amiben felviheted a gépre a kozmetikumaidat? Simítózáras tasak a neve, és néha lehet kapni az intersparban a zacskóknál, kivéve most. Én pedig nem fogom hagyni, hogy valami reptéri alkalmazott elvegye tőlem az Estée Lauder Time Zone nappali krémemet, csak mert nem simítózáras zacskóban volt. (Tudom, vigyem az 1200 forintos Niveát, de azt se vegye el.) (Tudom, adjam fel a csomagot, de nem adunk fel csomagot, mert az külön pénzbe kerül.) (És azon a pénzen Estée Lauder Time Zone nappali krémet vettem.)

One day I woke up and there was more to love

2009.05.28. 11:11 - címkék: - 3 komment

Hallgassunk kevésbé fajsúlyos, vidám zenét is (The Minnutes). A Castle évadzáróból vadásztam, ami meg nem egy rossz sorozat, bár asszem nekem minden tetszene, amiben ennyit mutatják New Yorkot és Nathan Filliont.

These dreams they pass me by

2009.05.28. 00:28 - címkék: - 1 komment

Hallgassunk Portisheadet most kicsit. Rajongói videó, semmi extra, a zenét kell hallgatni. 

There's a twist in the end

2009.05.26. 18:31 - címkék: - 5 komment

Hősnőnk gyakran kap hisztériás rohamot az előre nem látható akadályoktól, mint amikor kiderül, hogy manuálisan kell 130 hivatkozását átrendezni. Waaarghhh.

Ez már tisztára olyan, mint a filmekben, amikor azt hiszed, hogy már kiderült, hogy ki a gyilkos/mi baja a betegnek/meghalt a szörny/megvan az ellenszer, és akkor egy Váratlan Fordulat, hőseink előre nem látott nehézségekkel szembesülnek, és akkor tudod, hogy ja, végülis még van húsz perc a filmből, akkor még kell a bonyodalom, akármilyen erőltetett is.

(Amúgy tényleg pont úgy vettem észre, mint a filmben a szörnyeket. Na, lassan megnyugodhatunk, győztünk, naplemente... hoppá, mi az ott, csak nem egy Duplikátum??? Dehogynem. Úristen, és még egy... és még százezer... és már csak két töltényem van.... Ááááááá!!!!)

Step 1.: accomplished

2009.05.25. 16:01 - címkék: - 22 komment

Házi védésen megvédtem, szerettek. Klassz. Kosztümben voltam, iszonyú meleg volt, és állítólag semennyire sem látszott, hogy féltem. Ez egy képesség. 

Most még már csak szigorlat, meg átjavítani a dolgozatot, meg tézisfüzeteket írni, meg leadni, és utána, ahogy nagytudású főnököm fogalmazott, majd "tétován kószálok a napfényben". 

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása