2004.12.02. 15:49 - címkék: - komment
Jézusom, miért?Ne...

2004.12.01. 15:54 - címkék: - komment
Read this.

2004.12.01. 08:40 - címkék: - komment
Mint utóbb jólértesült karbantartónk tájékoztatott, egy gyárkéményt vagy mit robbantottak fel előre tervezetten. Persze, addigra mi már felhívtuk az összes szeretteinket, hogy élnek-e,

2004.11.30. 13:11 - címkék: - komment
Hatalmas robbanás hangja, néhány másodperc múlva megrázkódik az épület. Felugrunk.
isolde: - Mi volt ez??
Kolléganőm: - Nemtom, nézzük meg az indexen!
(Még nincs fenn.)

2004.11.29. 16:09 - címkék: - komment
Az egyik kedvenc versem, Apollinaire, az időjárásról jutott eszembe meg arról, hogy dobozoláskor előkerült az a tálcám, amire egyszer rendkívül stílusosan ráírtam alkoholos filccel ezt a verset.

Letéptem ezt a hangaszálat
Már tudhatod az ősz halott
E földön többé sose látlak
Ó idők szava, hangaszálak
És várlak téged tudhatod


Kicsit hiányzik megint az irodalom. Manapság scifi-n és fantasy-ponyván kívül csak laikuspszichológiát olvasok. És tudom is, hogy amikor indokolatlanul depressiós vagy hisztériás vagyok, azt általában a következők valamelyike indokolja: 1. Több, mint fél éve nem olvastam el a Száz év magányt. 2. Több, mint fél éve nem néztem meg a Brian életét és/vagy Az ötödik elemet. 3. Több, mint fél órája nem ettem egészmogyorós milkát és/vagy toblerone-t és/vagy lindt csokigolyókat és/vagy bármilyen olasz tésztát.
Mivel jelenleg mindhárom kitétel teljesül, csoda, hogy egyáltalán még életképesen funkcionálok.

Ó, és ebben a pillanatban csörgött rám az ápolónőnk, hogy ismeretlen jóképű fiatalember csokicsomagot hagyott nekem odalent náluk. Vajon ki lehet az, és főleg: mit hozott? Megyek is.

2004.11.29. 14:27 - címkék: - komment
Amúgy meg tegnap egész nap és ma délután is dobozokba csomagolom életem. Ez nagyon drámai mondat. Életem - dobozokban. Életemben (amely, mint tudjuk, dobozokban) ötödször költözöm (Pestre koleszba; Újpestre; Mester utcai cselédszobába; Hatkerbe; sajátlakásba). Életemben hatodszor vagyok szerelmes (neveket mellőzném). Életemben ez a kb. nyolcadik állásom (újságárus, korrektor, hostess, statiszta, üzemorvos-asszisztens, korrepetitor, drogprevenciós oktató, orvos).
Huszonhat év alatt teljesen oké szerintem. Nem beszélve arról, hogy ez a költözés: az első saját lakásom. Ez a munkahely: az első igazi munkahelyem. Ez a szerelem... ugye-ugye.

Menzai etűd

2004.11.29. 14:19 - címkék: - komment


Helyszín: kórházi ebédlő. Szereplők: három pszichiáter. Történik: ebédidőben. Háttérinfó: a Tolvon egy hangulatjavító neve.

isolde: - Szóval egyszerűen megemeltem a Tolvon adagját.
Kislány: - Szóval egy tolvonással elintézted.
Buddhista: - Te hallotál már olyat, hogy egy tolvon ás? Én még olyat se hallottam, hogy kapálna.
Kislány: - Én már hallottam olyat, hogy egy tolvon Á-s. Még olyat is, hogy B-s.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása