S tavaszi zápor fűszere a földnek

2013.05.30. 10:00 - címkék: Címkék: lány nyafogás - 3 komment

Különben meg nagyon jó ám itthon lenni és babázni, nem hiányzik a munkám vagy ilyesmi. Ez tegnap jutott eszembe lefekvés után, amikor próbálok gyorsan elaludni, mert mindjárt fel kell kelni szoptatni, és közben bölcs dolgok jutnak eszembe, tegnapelőtt például ittam egy alkoholmentes sört este* és utána azon gondolkodtam, hogy van valami idézet, de hogy is van az és ki írta, hogy "józan vagyok, de mégis részeg", vagy "részeg vagyok, de mégis józanul", és hogy vajon a költő az alkoholmentes sör placebohatására célzott-e vagy másra**. Tegnap meg az jutott eszembe, hogy tényleg azért ez mennyire megmagyarázhatatlan, hogy egymillió dolgot teszünk a babáért, kezdjük mindjárt a szoptatással, amit egy csomó nő élvez, én mondjuk oké, elviselem, meg hogy két órákat lehet csak aludni egyben, meg sír, meg pelenkázni kell, meg nem lehet kávét és alkoholt inni, ja, meg egyáltalán, véget ért a régi életem, és hogy a baba cserébe annyit nyújt, hogy cuki, és ezzel tökéletesen egyensúlyban van a mérleg, és nem tűnik elfecséreltnek vagy igazságtalannak a sok meló. (Aztán lehet, hogy amikor már sok hónapja ezt csinálom, akkor majd mást mondok, ez nem tudjuk.) A baba cserébe hülye arcokat vág, mosolyog meg morfondíroz, meg ad ilyen kis babahangokat, még nem halandzsabeszéd, ahhoz kicsi, hanem kattog meg nyekeg meg sóhajtozik meg nyüszög, és akkor ebből a babanyelvből lehet találgatni, hogy most épp mire céloz. Egyébként viszonylag jól ki lehet találni, hát persze kivéve, amikor nem. 

Csomó ember is meglátogatja a babát meg engem, és hoznak neki (meg nekem) babakönyvet meg szoptatós teát meg napozót meg cseresznyét meg plüssnyulat meg csokit meg szalonnát meg babatányért meg jelly beant meg kispólót, meg postán küldenek neki plüssállatot meg kiszoknit. Klassz, remélem, nagyobb korában is meglesznek még a barátaink, azt mindig is szerettem volna, ha a gyerekem úgy nő fel, hogy a szüleinek sok barátja van. Egyébként ha jön valaki, akkor a Lány tökéletes mintagyerekként viselkedik, nézeget, mosolyog, alszik és cuki, szóval nagyon rendes gyerek minden szempontból. 

*A népi hagyomány szerint serkenti a tejtermelődést, meg azért ad némi illúziót, dobozból sört inni, mintha a kocsmában lennék. 

**Nyugi, amikor felébredtem szoptatni, egyből rájöttem, hogy koldus-szegény királyi gazdagon / részeg vagyok és mindig szomjazom. 

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása