That sounds like something out of science fiction

2013.04.10. 22:03 - címkék: Címkék: terhesség nyafogás - 5 komment

Szóval jó, eddig is fura volt a terhesség, az elején azért, mert rosszul voltam és olyan ételeket szerettem, amit amúgy utálok, aztán meg mozgott a hasamban egy kis lény, de az még mind semmi a kilencedik hónaphoz képest. Egyrészt valahogy az odabent fejlődő kis lényt sokkal könnyebb felfogni, mint most azt, hogy egy ember van a hasamban. Ultrahangon is látszik, hogy egy ember, meg mindenfélére reagál, ha eszünk, akkor ugrál örömében, ha nagyon éhes vagyok, akkor elkezd rugdosni, gondolom, hogy együnk már, reggel felébreszt, ilyenek. De a legdurvább az az, amikor látszik a mozgása a hasfalon*, és még abból is volt az enyhébb verzió: ha nagyon figyeled és nézed, akkor mintha megmozdulna a hasam; de tegnap már felöltözve, egy pokróc alatt feküdtem a kanapén és mozgott a pokróc! Jó, én értem, hogy évmilliók óta így szaporodunk, de basszus, kifejlődött a hasamban egy ember, és most odabent ugrabugrál, úristen, ez de durva. 

Voltam CTG-n, ami jó lett, persze az elején halálra rémültem, mert a szülésznőhallgató, amúgy nagyon kedves kiscsaj úgy 10 percig nem talált sehol semmiféle magzati szívhangot, aztán talált valamit, amire már akkor is nagyon reméltem, hogy nem az, mert kb max 100-as frekvenciájúnak hangzott, a normál magzaté meg 120-160, esetleg 110-160. Az enyém például simán 100-as volt addigra. De aztán meglett. Nagy mázli, hogy nem vásároltam magamnak magzati szívhang-hallgatót, már többször közel álltam hozzá, amikor mondjuk fél napig nem mozgott a magzat és szívesen meghallgattam volna, jól van-e, és 5 és 10 ezer Ft között van egy ilyen cucc, szóval ki lehet bírni, de az tuti, hogy nem találom meg vele elsőre és csak több hónapig tartó, napi rendszerességű rémüldözés lett volna a vége. 

Aztán jött a saját szülésznőm is, aki azt mondta, hogy szerinte lejjebb szállt a hasam, és azóta én is úgy látom, hogy tényleg mintha lejjebb szállt volna. Ez a szülés előtt 1-4 héttel történik meg, van, akinél csak aznap, és van, akinél két hónappal a szülés előtt, szóval valódi diagnosztikai jelentősége kevés.

*Erre gondolok, csak az én hasam szebb. Csak erős idegzetűek kattintsanak. 

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása