The secret diary of a junkie

2011.10.22. 20:56 - címkék: - komment

Szóval a múltkor kiderült két kolléganőmről is, akikről én szent meggyőződéssel hittem, hogy fiatalabbak nálam, hogy valójában idősebbek nálam, és persze lehetne erre úgy is reagálni, hogy jaj, milyen öregnek nézek ki, végülis az egyik csaj, aki idősebb nálam, kb. egy tízessel látszik fiatalabbnak, ehelyett nekem az jutott eszembe, hogy nahát, milyen fiatal vagyok és mégis már mennyi mindent elértem. Persze, azért nem kiemelkedően sok mindent, jó, szakvizsgák, phd, megtanultam 3 pszichoterápiás módszert, gyógyítottam, mellékállásokban dolgoztam, kicsit kutatgattam, fordítottam, volt életem is, mindenféle barátaimmal találkoztam, utazgattam, satöbbi, de ha ehhez még hozzávesszük azt is, hogy ezalatt megnéztem 10 évad Friends-et, 1 évad Firefly-t*, 3 évad Veronica Marsot, 5 évad 30 Rockot, 1 évad Battlestar Galacticát, 3 évad Black Booksot, 3 évad Boston Legalt, 3,5 évad Castle-t, 1 évad Deadwoodot, 2 évad Dollhouse-t, 8 évad Family Guy-t, 1 évad Heroes-t, 6 évad Dr. House-t, 6 évad How I Met Your Mother-t, 2 évas Extras-t, 3 évad IT Crowdot, 6 évad Office-t, 1 évad Lost Roomot, 1 évad Life On Mars-t, 4 évad Malcolm in the Middle-t, 1 évad Middlemant*, 3 évad My Name is Earl-t, 3 évad Rescue Me-t, 2 évad Rómát, 8 évad Scrubs-ot, 5 évad Simpsons-t, 1 évad Studio 60-t, 2 évad Tudors-t, 1 évad West Winget, 5 évad Weedset, 2 évad Party Down-t, 2 évad Better of Tedet, 1 évad Wilfredet, 1,5 évad Louis CK-t, 2 évad Archert, 3 évad Californicationt, 2 évad Modern Family-t, 4 évad Big Bang Theory-t, 1 évad Borgiákat, 2 évad Community-t, 8 évad Entourage-t, 7 évad Buffy-t, 2 évad Flight of the Concords-t, 1 évad Game of Trons-t, 2 évad Misfits-et, 1 évad Outsourced-et, 1 évad Parks and Recreation-t, 5 évad Gilmore Girls-t, 1 évad In Treatmentet, 4 rész Prime Suspectet, 1 évad Desperate Housewife-ot, 1 évad Bones-t, 2 évad 24-et, 1 évad 4400-at, és ismeretlen mennyiségű South Parkot, akkor mindjárt máshogy hangzik.

*A csillaggal jelölt sorozatokat háromnál több alkalommal néztem végig.

Gyorsan valami adómenteset

2011.10.18. 17:58 - címkék: - komment

Időben ki kellett volna találnom a saját kis egyéni röghözkötős kompenzációmat, ma jöttem rá. Tudniillik az összes valamirevaló fiatal pszichiáter, akivel valaha együtt dolgoztam, azóta nyugati országba disszidált vagy hamarosan fog*, és én biztos tanítottam nekik valamit az ittlétük során, és ennek a gyümölcsét most az angol / német / svéd / norvég / dán főnökeik fogják élvezni. Azt kellett volna csinálnom, hogy mielőtt bármit megmondok nekik, akár szakmai tanácsot adok, akár csak megmondom, hogyan kell kórlapot írni a számítógépes rendszerünkben vagy merre van a lift, akár egyéb, kért vagy kéretlen jó tanácsokat adok a pszichofarmakológia, a pszichoterápia, a sorozatok, vagy az öltözködés témájában, vagy modellértékűen viselkedem bármely fenti tárgykörben, vagy csak annyira szigorúan nézek, hogy ijedtükben elolvasnak valami szakirodalmat, vagy neadjisten kölcsönadom a tollamat, akkor előtte alá kellett volna íratnom velük egy nyilatkozatot, amelyben beleegyeznek, hogy ha az általam nyújtott bármiféle iránymutatás bármiféle részét a magyar egészségügyön kívül fogják kamatoztatni, akkor onnantól küldjenek nekem havi, mittudomén, 50 eurót vagy ezzel egyenértékű koronát vagy fontot vagy <egyéb pénznem>. És akkor csak így éldegélnék a befolyt összegből azontúl. Ezt kellett volna tenni.

Igazából azt akartam írni, hogy tíz perce ezen röhögök.

*Valójában én nem gondolkodom rendszerszinten, csak az egyes emberek szintjén, és a valóságban örülni szoktam, amikor ezek az emberek megtalálják kint a számításukat. Nem szoktam azon gondolkodni, hogy uramisten, mi lesz így a magyar pszichiátriával, mert egyrészt az egy elvont fogalom, másrészt meg, hagyjuk tényleg.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása