Hogyan főzök sóskát 11 lépésben

2011.05.15. 14:14 - címkék: - komment

1. Lemegyek a piacra eperért és veszek 1 kg epret.

2. Felhív a férjem, hogy ha a piacon vagyok, epret nehogy vegyek, mert most vett 1 kg epret. Nem baj, nagyon gyorsan meg tudunk enni nagyon sok epret.

3. Meglátok az egyik öregasszonynál nejlonzacskóban spenótot, jól néz ki, megveszem.

4. Hazajövök, látom, hogy ez nem is spenót, hanem sóska.

5. Rájövök, hogy vidéki gyermekkoromból kiváló implicit emlékeim vannak a sóskatisztítás mikéntjét illetően; lege artis megtisztítom.

6. Megnézem a neten, hogyan kell sóskafőzeléket főzni, van-e valami titka.

7. Úgy kell, ahogy sejtettem, de gyanúsan sok cukrot ír majdnem az összes recept, ezért elhatározom, hogy felhívom anyukámat és megkérdezem tőle is.

8. Felrakom főni a sóskát, majd előveszem a mobiltelefonomat és készülékem nyomógombos billentyűzetén beütöm a munkahelyem számát.

9. Gondolatban szívélyes üdvözletemet küldöm Dr. Freudnak, majd beütöm az anyukám számát.

10. Anyukám azt mondja, semennyi, vagy fél teáskanál, valamint hogy Sopronban állandóan defektet kap biciklivel, mert kavicsos-üvegszilánkos utakon jár és arrafelé nem hallottak még defektmentesítésről.

11. Ezalatt megfő a sóska.

Mégis konzervatív vagyok

2011.05.15. 12:15 - címkék: - komment

Áh, egyszerűen nincs szívem zöld ételfestéket tenni az eperturmixba.

A Kettőbe Vágott Paradicsom hökkenten nézett rá

2011.05.13. 15:22 - címkék: - komment

Ha már az ötleteimnél tartunk, nemrég olvastam valamelyik nőimagazinban, hogy időközben lett ilyen módszer, magyar térrendezésnek hívják. Ugye, megmondtam.

Between the pen and the paperwork

2011.05.12. 20:01 - címkék: - komment

Arra gondoltam ma (amikor a fénymásolónál rájöttem, hogy rossz szakvizsgabizonyítványt hoztam magammal, a pszichoterápiásról kellene fénymásolat, de nálam a pszichiátria van, meg később, amikor megtaláltam az orvosi kamarába visszalépős manuált a papírjaim között), hogy komolyan már, miért nincs erre gyógymód? Hogy utálom a papírmunkát és hiába van PhD-m, halálosan megijedek, amikor űrlapokat kell kitölteni, azokhoz egyéb űrlapokat, fénymásolatokat és igazolásokat csatolni és ezeket megfelelő helyeken leadni vagy elküldeni. Nem értem, elrontom, fáj. Rettenetes. És tudom, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Miért nincs legalább valami célzott viselkedésterápia, mint a repülésfóbiásoknak? Szisztematikus deszenzitizáció? Itt van pár tavalyi számla meg a munkáltatótól kapott kimutatás, szépen imagináljuk, ahogy elkészítjük az idei adóbevallást. Ha attól már nem kap az ember pánikrohamot, akkor igazából is kitöltünk papírokat. Ha már az is megy elviselhetetlen izzadás, remegés, hasi diszkomfort, ájulásérzés, a megőrüléstől vagy kontrollvesztéstől való félelem nélkül, akkor a viselkedésterápia klasszikus hagyományainak megfelelően a terapeuta kíséretében elmegyünk az APEH-ba és sorszámot kérünk. Vagy az önkormányzathoz. Vagy az orvosi kamarába. Vagy a munkáltatómhoz.

Könyörgöm, valaki dolgozza ki a módszert. Odaadom ingyen az ötletet, csak legyen. Annyi emberi szenvedést meg lehetne spórolni. Annyi emberen lehetne segíteni. És egyáltalán, miért nem szerepel a hivatalospapír-fóbia a DSM IV-ben és az V-ben sem? Amikor pedig az emberek 90 %-át érintő betegségről van szó? És nem, senki ne jöjjön nekem holmi demagóg szöveggel, hogy ha valami az emberek 90%-át érinti, akkor az normális.

All we need to do is make sure we keep talking

2011.05.10. 00:08 - címkék: - komment

Pár hete volt, de most fogom elmesélni. Gyalogolok a nyolcadik kerület gettóban, de nem a Futó utcától Nyugatra eső jókörnyéken, hanem a lepattantabb részen, hámló vakolat, repedező járda, göthös macskák, alkoholdiszkont. A járda mellett áll egy viharvert piros kockalada, motorháztető kinyitva, feltámasztva. Két lerobbant, közepesen alkoholistakinézetű csóka fejvakargatva nézeget bele, mellettük nagydarab, kigyúrt cigány összehúzott szemmel ácsorog. Amikor melléjük érek, a kigyúrt épp azt mondja az egyik lerobbantnak (együttérző hangsúly): - Te, és van valaki, akivel meg tudod beszélni ezeket a problémákat?

Persze, aztán lehet, hogy csak a karburátorról volt szó.

In space no one can hear you scream

2011.05.09. 20:15 - címkék: - komment

Vasárnap azon gondolkodtam, hogy mennyire különbözik az Alien c. film minden egyes nézéskor, van az, amikor az ember először látja, és ha elég szerencsés és nem olvasta a könyvet / a képregényt és a popkultúrától is alaposan távoltartotta magát, akkor igazából meglepődik és megijed, amikor <spoiler> a már egészségesnek imponáló Kane hasából egyszercsak kinézeget a kis szörny a vacsinál </spoiler>. Számomra még emlékezetes alkalom volt, amikor megboldogult leánykoromban a Schönherzben néztem egy rakat műegyetemistával, akik minden egyes, technoblablát tartalmazó mondatnál felhördültek, és tíz percig vitatták, hogy ez mekkora hülyeség, az nem is úgy van. Megvan az a jelenet* a Full Montyból, amikor a gyári munkás csávók nézik a Flashdance-t és magyarázzák, hogy a kiscsaj elcseszi a hegesztést? Olyasmi. Tegnap pedig, amikor a darkfantasy-írók, fordítók és egyéb, furcsa bloggerlények társaságában néztük, természetesen a Giger-féle gótikus-rettenetes látványvilág nyűgözött le. Gyönyörű a Nostromo is és az alien-űrhajó is. Teljes egészében kiállta az idő próbáját a film. Ripley bugyija ugyan néhány évtizedig régimódi volt, de most úgy látom, megint újra divatba jött a retro fehér pamut csípőbugyi.

A férjem csinált valamifajta kalácsot, amit néha szokott és már korábban is aliengerincnek nevezték a haverjai némiképp szokatlan külleme miatt, de most a bevonatba zöld ételfestéket is tett a hitelesség kedvéért. Úgyhogy van itthon egy csomó zöld ételfesték. Alig várom, hogy minden lehetséges ételt elkészítsek zöld színben.

*GAZ: It's "Flashdance." She's a welder, isn't she?
DAVE: A welder? I hope she dances better than she welds. Look at that. 
Her mix is all to cock. GAZ: What the fuck do you know about welding, any road?
DAVE: More than some chuffing woman. It's like Bonfire Night. That's too much acetylene.
Them joints won't hold fuck all.

Csak a szokásos, már meg se lepődünk

2011.05.09. 15:56 - címkék: - komment

Nagyjából az összeg egyharmadával fogok kevesebbet kapni a tananyagért, mint amennyiről még a múltkor volt szó. Oké.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása