This is a man's man's man's world

2011.03.13. 14:11 - címkék: - komment

Az európai pszichiátriai társaság éves kongresszusának "szexuális funkciózavarok terápiája" szekciójában a hallgatóság 98%-a és az előadók 100%-a volt férfi, jellemzően a negyvenes-ötvenes korcsoportból. Az előadások témájukban mintegy 52 %-ban a merevedési zavart tárgyalták, 47,5 %-ban a korai magömlést, illetve ezek gyógyszeres terápiás lehetőségeit a helyi kezeléstől a per os szereken át a mechanikus segédeszközökig (azaz mit tegyünk, ha nem elég sokáig nem elég kemény). A szekció maradék 0,5%-ában volt szó a késői magömlésről, illetve csupán említés szintjén az ún.  nőkről, akiknek kéne valamit adni, hogy gyakrabban legyen kedvük hozzá, de az eddigi tabletták nem váltották be a reményeket. Részemről le voltam nyűgözve, szerényen üldögéltem kisszoknyámban, harisnyámban és csendben jegyzeteltem, nem vagyok annyira vagány, hogy a végén a hozzászólásoknál felálljak és elmondjam ezt.

Túlvállalja magát, aztán meg siránkozik

2011.03.11. 10:43 - címkék: - komment

Épp egy vacsorán voltunk, előtte voltam masszázson meg szaunázni, teleettem magam libamájjal, kellemes este volt, langyos szél fújt, lassan előbújtak a csillagok, nejlonharisnyában voltam és már ittam némi pezsgőt is, és ilyenkor még a legfegyelmezettebb nő is fellazul kicsit és sebezhetővé válik és mindenféle dolgokra hajlamos meggondolatlanul igent mondani, akár adminisztratív feladatokra is.

'Cos IIIII'm evil

2011.03.11. 10:39 - címkék: - komment

Itt a Conversation 16 klipje (The National, jönnek Szigetre, örülünk, megnézzük őket ott is), ez egy klassz dal, szeretem, a klip egynek jó, a csaj pedig (Kristen Schaal) Mel a Flight of the Conchordsból, amely utóbbiban nos, nem éppen az USA elnökét játssza. Vicces.

My name is Alice and I remember everything

2011.03.09. 17:59 - címkék: - komment

Komolyan, ha még valaki* betegnek nevez, amiért szeretem a horror- és különösen a női főszereplős akcióhorrorfilmeket, én esküszöm kibelezem széttrancsírozom szitává lövöm lángszóróval porrá égetem megeszem az agyát kimarkolom a szemgolyóit és beletömöm a szájába lefűrészelem a végtagjait megfojtom a saját hajával jó, hagyjuk.

Valójában egy kedves kis rövid, ám edukatív előadást szoktam tartani arról, miért kifejezetten egészséges és adaptív a düh, a félelem, és az önhatékonyság kitalált történetekben való megjelenítése és átélése, amelyben korábban főként a tárgykapcsolatelmélet alapvetéseire támaszkodtam, újabban pedig a kultúrantropológia, a népmesék és a mentalizációs elméletek egyes elemeit is beépítem.

*Ezek egyébként szinte kivétel nélkül pszichiáterek vagy pszichoterapeuták.

Perfection is not just about control, it's also about letting go

2011.03.08. 19:22 - címkék: - komment

Megnéztük a Black Swant, ami az a fajta jó film, amelyik valójában rettenetes élmény, és meg kell nézned utána otthon egy Flight of the Conchords-epizódot, hogy helyreálljon az agyadban a neurotranszmitter-egyensúly.

(Igen, tudom, a Flight of the Conchords-ot eleve nem kellene egy mondatban emlegetnem a neurotranszmitter-egyensúllyal.)

Főleg rock and roll

2011.03.08. 18:39 - címkék: - komment

Annyit szeretnék mondani a néplélekről, hogy WHO címszó alatt The Who nevű zenekarról található szócikk a magyar wikipedián, ellenben az Egészségügyi Világszervezetről nem.

Főleg a képzeletbeli egerek

2011.03.07. 10:15 - címkék: - komment

Először meg voltam róla győződve, hogy biztosan hallucinálok, amikor állandóan egérszagot érzek a laborban (ahol egyáltalán nem dolgozunk egerekkel, se más állattal), de aztán felvilágosítottak róla, hogy az nem is olyan biztos.

(Ti. attól, hogy mi nem hoztunk be ide szándékosan egeret, még lehet itt egér.)

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása