Még mindig semmi értelmes

2010.05.21. 23:13 - címkék: - 5 komment

Ha esetleg valakit ez aggasztana, a heti négy edzésem azért minden kávévallézengés ellenére/mellett megvan még, csak amíg szabin voltam, nem hajnalban jártam, mert minek. Hanem random napszakokban. Holnap ellenben elhúzunk vidékre wellnessbe, mint minden rendes magyar állampolgár minden rendes hosszú hétvégén. Menjetek friss levegőre, egyetek sok gyümölcsöt, olvassatok könyvet papíron, ésatöbbi.

Gender studies

2010.05.21. 12:52 - címkék: - 2 komment

isolde: - Lehet, hogy mégis inkább pénzt akarok és hatalmat.
Férj (megütközve): - Dehát te nő vagy.

isolde (felnéz az épp olvasott pszichoterápiás könyvből): - Szerinted köztünk dominanciaharc van?
Férj (mordul): - Majd adok én neked dominanciaharcot.

2010.05.21. 12:35 - címkék: - komment

Hé, kinél van a Holdpalotám, ami a kedvenc könyvem és ezért két példányban megvan és egyik sincs itt?

Úgy igazából semmi értelmes

2010.05.21. 10:52 - címkék: - 7 komment

Én kénytelen vagyok megadni magam annak a közhelyes szófordulatnak, hogy a szervezetem most pihenni kíván, és hiába stócban áll a mérhetetlenül érdekes többé vagy kevésbé pszichiátria-related olvasnivaló és szintúgy stócban a mérhetetlenül érdekes vasalnivaló és hozzáillő horrorfilmek, én a tegnapi napon arra voltam képes, hogy tízig aludtam, utána kávéval kezemben lézengtem, majd váratlan fordulattal visszafeküdtem és ötig aludtam, majd kávéval kezemben lézengtem, ma pedig felkeltem, és eddig a napi tervből a kávéval kezemben lézengést sikerült teljesíteni.

A múltkor úgyis rájöttem valamelyik pszichoterápiás könyv olvasása közben, hogy nem is vagyok perfekcionista, mert azok nem csak elégedetlenkednek magukkal, hanem erejüket megfeszítve dolgoznak éjt nappallá téve, én meg nem, én sorozatokat nézek meg kocsmába járok meg rinyálok, ráadásul egy igazi perfekcionista utálja magát, amikor nem teljesít, én meg ugyan sokszor és szívesen elégedetlenkedem magammal, de én igazából szeretem magamat, ne legyenek illúzióink. A könyv szerint egyébként a perfekcionistákat úgyis mindenki rühelli, mert ridegek és unalmasak, és sokkal jobban szereti a nép az alulteljesítő, kedves embereket, meg is lepődtem, mert én általában kifejezetten kedvelem a perfekcionistákat, szerintem ez csak valami trükk.

Szóval nagyon érdekes, egyrészt ez azért szokatlan, hogy én itt mindenfajta bűntudat nélkül lézengek, miközben már megint nálam dekkol a cikkem és napok óta elöl a vasalódeszka, másrészt az élet nem lehet mindig faktoranalízis vagy frissen vasalt ágynemű, az élet az ma nálam annyit tud, hogy kávéval kézben lézengés panellakásban, nincs mit tenni. És ha egyszer pont ez a három nap fog majd hiányozni, és valahol el kell számolnom vele, hogy hogyan merészeltem tudatos, értelmetlen lézengéssel eltölteni összesen hetvenkét órát, akkor én kérek elnézést.

2010.05.20. 23:15 - címkék: - komment

Szóval a mai napot szeretném kurzusokon oktatni, amennyiben felkeltem kilenc körül, ittam egy kávét, pizsamában lézengtem értelmetlenül mintegy délig, akkor ettem egy szendvicset, lefeküdtem aludni, aludtam mintegy délután ötig, amikor felkeltem és ittam egy kávét.

Főleg semmi a világon

2010.05.20. 17:28 - címkék: - komment

Ezt a mai napot fogom kurzusokon oktatni, amelynek során felkeltem valamikor kilenc körül, ittam egy kávét, lézengtem mintegy délig pizsamában, ettem egy szendvicset, egykor lefeküdtem aludni, aludtam mintegy délután ötig, amikor is ittam egy kávét. Ma nélkülem kell a világnak forognia. Később azért csináltam gyömbéres csirkét földimogyorómártással, csak hogy nehogy teljesen lógósnak tűnjek.

Bármikor meg tudom magyarázni, miért elengedhetetlenül fontos a mentálhigiéném és egészséges ego-funkcióim szempontjából a stimulusfüggetlen üzemmódban való lézengés.

Főleg semmi a világon

2010.05.20. 17:28 - címkék: - komment

Ezt a mai napot fogom kurzusokon oktatni, amelynek során felkeltem valamikor kilenc körül, ittam egy kávét, lézengtem mintegy délig pizsamában, ebédeltem, egykor lefeküdtem aludni, aludtam mintegy délután ötig, ittam egy kávét. Ma nélkülem kell a világnak forognia. Remek érzés.

A végső cukiság

2010.05.20. 12:07 - címkék: - 1 komment

Sokféleképpen el lehet érni, hogy oldalbanneren reklámozzanak az isoldén, a bioséf kaját küldött, a segítssüti csupán meggyőzően jó ügy volt, Lam pedig elvitt a kocsmába és tömény italok mellett elmagyarázta a projektet, hogy felveszik a Final Cut c. Pink Floyd-lemezt úgy, hogy vidám legyen, heti egy számot, aztán másnap mintegy véletlenül mellesleg küldött egy bannert. Érdekbloggerek, komolyan. Klassz amúgy, kifejezetten sokat röhögtem a Hobo-fordításon.

And that's why birds do it, bees do it

2010.05.20. 10:30 - címkék: - 5 komment

Hirtelen csütörtök hajnali kettő lesz, május vége és iszonyú hideg, az éjszakai buszon a láthatósági mellényes lestrapált ellenőrcsaj a láthatósági mellényes kigyúrt ellenőrcsávó vállára hajtja a fejét, az nagyon kedvesen megsimogatja a haját és utaznak tovább összebújva.

Szöveg az egész világ és szó benne minden férfi és nő

2010.05.19. 12:31 - címkék: - 4 komment

szavak

Well I guess it ain't easy doing nothing at all

2010.05.19. 10:41 - címkék: - 7 komment

Szóval nem, most nem érzem jól magam a munkahelyemen, és nem értem, miért engedem, hogy így bánjanak velem, persze de, azért, mert bármikor az életben bármilyen okból eljövök onnan, azt kudarcnak fogom érezni, akárhogyan is keretezem át meg vissza, meg mert fogalom nélkül vagyok és nem tudom, hogyan kellene elérni, hogy máshogy bánjanak. Hát bele lehet ezt is kalkulálni, legalább tudom előre, kudarcnak fogom érezni, majd akkor kibírom azt. Nem, ez nem mostanában lesz, mert mostanában még más terveim vannak, még azt képzelem, hogy majd keményebben dolgozom és szuper vagyok és helytállok, meg ilyeneket, nem ártatlan áldozat vagyok, lehet változtatni az én hozzáállásomon is, blah. Csomót lehetne amúgy biztos.

Mostanában meg Offspringet hallgatok a sportoláshoz, ami klassz.

Az összes dolog az életemben, minden jó és szép

2010.05.18. 16:36 - címkék: - 20 komment

Valahogy úgy történik, hogy délelőtt megnézem az emailjeimet, amiből kiderül, hogy melyik bekezdést írjam át a cikkemben, ami miatt az előzményben szereplő különböző logisztikai és szociálpszichológiai tényezők, valamint távolabbi anamnézisem és a jövővel kapcsolatos diszfunkcionális attitűdjeim szerencsés együttállásának köszönhetően mintegy húsz percig zokogok, közben felhívnak, hogy a kiírt időpontnál jöjjünk hamarabb vizsgázni, felöltözöm csinin, a szél kifordítja strapabíró esernyőmet, kidobom, veszek a patikában vörös szem elleni szemcseppet a rendkívül jóképű patikusfiútól, aki rám mosolyog (ezúton is köszönjük Istennek a borostás férfiakat), felmegyek, cseppentek, mosolygok, tételt húzok. Nagyon kedvesek és jó fejek velem a vizsgáztatók, ami klassz.

Kiderül, hogy nincs vizsgára bocsátó határozatom, mert a minisztérium nem juttatta el a vizsgabizottságnak, mert a dékáni nem juttatta el az egészségügyi minisztériumnak, csak nekem erről nem szóltak, hanem múlt héten és két héttel ezelőtt is, amikor óvatosságból többször kényszeresen betelefonáltam, hogy minden rendben van-e  papírjaimmal, akkor azt mondták, minden rendben. Kiküldenek a vizsgáról, hogy intézkedjek, mert addig nem vizsgázhatok, kissé rezignáltan telefonálgatok, kiderül, hogy azért nincs itt a papírom, mert nem is létezik, mert már az ahhoz szükséges papírom se létezik, nincs is grémiumi engedélyem, mert a grémium nem küldte ki, csak elfelejtettek erről nekem eddig szólni. Nem esem kétségbe, megmondom az ügyintézőnek a telefonba, hogy akkor oldjuk meg valahogyan ezt a fennálló problémát, itt vagyok a vizsgán, kihúztam a tételt, itt a grémiumelnök is, hogyan tudnánk megoldani, azt mondja, sehogyan, "elnézést kérek, de nem tudok segíteni, doktornő". Szemem se rebben, szólok a grémiumelnöknek, aki a legnagyobb szerencsémre a Mester maga, hogy van itt ez a probléma, felhívja ő az ügyintéző Hölgyet, elnézést kérnek, faxolnak, aláírjuk, visszafaxoljuk, aláíratják, átfaxolják, majd vigyem az eredeti példányt délután a hivatalba. Elmondom a tételeimet a vizsgáztatóknak. Gratulálnak. Hazafelé beviszem a papírt a Hivatalba, a Hölgy elnézést kér a félreértésért, hogy tudniillik, amikor ő azt mondta korábban a telefonba, hogy "minden papírom rendben van", akkor azt én valamiért úgy érthettem, hogy "minden papírom rendben van". Hát jól van, lényeg a happyend*.

Azon gondolkodom, miközben hazafelé villamosozom a jéghideg esőben, hogy ez vajon már annyira tragikus-e, hogy az már vicces és ironikus és nevetséges, hogy összegyűjtöttem az összes papírt, amit eredetileg terveztem az Életben, és akartam utána 5 db gondtalan, napsütéses napot, és véletlenül máshogy alakult, ez végülis csupán egy szerencsétlen véletlen, nem jelenti azt, hogy az élet szenvedés, vagy hogy "általában rossz az időjárás", vagy hogy elviselhetetlen helyen dolgozom, ahol bántanak és ahol nem lehet kibírni és ahol én nem is fogom kibírni. Valószínűleg egyébként tényleg nem jelenti ezt. Én bármikor meg tudom vigasztalni magam, és nagyon sok mindennek tudok örülni, én látom, hogy apróság miatt rinyálok, én most itt konkrétan egy fél, max másfél órás munka miatt rinyálok, water under the bridge, és igazából nem bántottak, hanem még segítenek is, és tudom látni a jó oldalát és tudok átkeretezni és perspektívába helyezni és átértékelni és helyén kezelni és realitáskontrollt gyakorolni, csak most nem akarok, most szomorú akarok lenni, és igenis megérdemlek már egy jó kis szomorkodást.

*Ja, mert ez egy vidám bejegyzés, ami arról szól, hogy már van egy második szakvizsgám is.

The saddest story ever told, oh lord

2010.05.18. 10:07 - címkék: - 6 komment

Ugye, és az világos, hogy amennyiben ma délután sikeres vizsgát teszek, akkor mivel fogok foglalkozni holnap? Kirándulok Sopronban? Elmegyek kontakttáncra? Szaunázom az edzőteremben? Megnézek nyolc filmet zsinórban? Mi derült ki az imént, hogy mivel kell foglalkoznom holnap? Na, mivel? Na, mivel? Na, mivel? Hát persze, hogy a soha el nem készülő, életvitelszerűen írogatott cikkemmel. Naná. Mégis mi más lehetne a jutalmam.

Soha nem lesz ennek vége. Megyek, kicsit imaginálom, ahogy felmondok.

Even cold November rain

2010.05.17. 12:38 - címkék: - 4 komment

Egyre nagyobb a kísértés, hogy pszichoterápia-tanulás helyett blogbejegyzéseket írjak az időjárásról.

Si vis pacem para bellum

2010.05.17. 11:00 - címkék: - komment

isolde (felnéz random pszichoterápiás könyvből): - Te, köztünk dominanciaharc van?
Férj: - Majd adok én neked dominanciaharcot!

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása