Hm

2008.06.22. 21:45 - címkék: - komment
Már nagyon régen csináltam, de most megkérdeztem a Ji King-et, mégis, mi a helyzet, erre kijött a Vándor (kb: egyedül maradsz) és a Repedezés (kb: a sötét erők csendben felemésztenek). Na jó, most tényleg megijedtem.

Mindig örülök annak, ha beköszön a péntek

2008.06.20. 15:50 - címkék: - 2 komment

Szabira megyek tíz perc múlva. Különben kicsit depressziós/nagyon fáradt/beteg és nyűgös voltam az elmúlt időben, aztán nem, aztán megint, aztán megint nem, és igazából semmi okom nem volt/nincs rá az időjáráson kívül. Meg úgy általában az élet. Hirtelen, ahogy a tigris ugrásra lendül, az Élet elénk tornyosul, sötét tarajával kiemelkedve a tengerből.* De komolyan, valamelyik ügyeletben szalonnát falatoztam a munkahelyemen este fél tizenegykor, gondolhatjátok, mennyire lent voltam.

*With intermittent shocks, sudden as the springs of a tiger, life emerges heaving its dark crest from the sea. (Virginia Woolf: The waves)

Főleg addikció

2008.06.19. 15:53 - címkék: - 10 komment

Valamelyik nap levizsgáztam pedagógiából (hahahahaha), mellesleg észrevettem útközben egy "könyvesbolt eladó" és "regények 200 Ft"-táblát, és ma visszamentem a helyre, tipikus antikvárium, lépcsőn kell lemenni, és totálisan és felülmúlhatatlanul összevissza vannak a könyvek, de úgy, hogy Lem, A magyar alkotmány, A boldog szexuális élet, Bradbury, Mikszáth, Vesebetegek diétája, Greta Garbo élete, Tarzan, Szolzsenyicin, Kréta útikönyv. Egyébként teljesen átlagos antikváriumfelhozatal, scifi-fantasy kissé alulreprezentálva, Kozmosz-könyvek, Delfin-könyvek, meg jó sok vadiúj Ulpius-könyv, gondolom találtak pár dobozzal valami raktárban.
Megmondom, miket vettem. Mind jó állapotú, szakadt könyvet nem veszek.
Stanislaw Lem: Az úr hangja (használt)
Greta Garbo-életrajz (elvileg használt, de nem látszik)
Kir Bulicsov: Az utolsó háború (használt)
Ethan Hawk: Hamvazószerda (új)
Christopher Moore: Ördögöd van (új)
Fehér Klára: A földrengések szigete (használt)
Raymond Chandler: A gyöngy bajjal jár (használt)
Ez volt 1600 Forint összesen. Érdeklődők kedvéért: Baross utca 50, a körúttól kb két háznyira. Az előbb egyébként elmeséltem Kislánynak, aki körülbelül úgy reagált, mint a Csipet Csapatban az a kövér egér, amikor sajtszagot érez, furcsa tekintettel kapta fel retiküljét és indult kifelé az ajtón, csak előbb még felvetette, hogy vegyük meg a könyvesboltot mi ketten (ja, mert megkérdeztem az eladónénit, és azt mondta, még nincs rá vevő). Majd felváltva dolgozunk a kórházban, egy napot ő, egyet én, minden második nap pedig a könyvesbolt hűvösében üldögélünk és laptopunkon írjuk a phD-dolgozatunkat. És ő még nem is látta a Black Books-ot.
Persze tudom, hogy a könyvesbolt nem üzlet, és a végén mindegyiknek a helyén Alexandra lesz, már antikváriumokat is nyit az Alexandra, úgyhogy a könyvpiac napjai meg vannak számlálva, de azért, ha lenne némi könyvesboltra félretett pénzem, akkor tényleg pont azt a boltot kellene Kislánnyal közösen üzemeltetnem. Már így is felmerült bennem, hogy felajánlom a néninek, hogy pár láda könyvért cserébe rendet rakok, pláne, amikor megláttam a zenei könyvek között Henry Fielding: Tom Jones-t, és hogy az idegennyelvű regények (főleg egy csomó angol chick-lit) még nyelvek szerint sincsenek szétválogatva. Szóval, mondom, az olyanoknak, mint én, akiknek kevés dolog okoz nagyobb örömöt, mint egy leárazott könyvesbolt kínálatát könyvenként végignyálazni, maga a paradicsom.

Nátha, esküvő

2008.06.16. 15:38 - címkék: - 13 komment

Jól van, most már beteg is vagyok, csak hogy legyen okom a rinyálásra. Náthás.

Volt Ildikóék esküvője, ami nagyon szép volt, főleg Ildikó, ötödmagammal látványelemként funkcionáltunk a bordó taftruhánkban, rengeteget és finomakat ettünk, valamint kissé lightosan megkíséreltük a menyasszony elrablását is. De nem ott fáztam meg, mert addigra már meg voltam.

Megyek, veszek Echinaecea cseppet, kamillateát, cévitamint. Egyéb megfázás elleni csodapraktikákat szívesen fogadok a kommentekben. 

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása