Szövetségbe forrt szabad köztársaságok

2008.06.13. 18:07 - címkék: - 7 komment

Mivel szeretem a különös feldolgozásokat, most küldte a férjem ezt a videót, amelyben sapkás huligánok reggae-stílusban abúzálják a szovjet himnuszt. (Azon generáció kedvéért, amelyik esetleg nem tanulta iskolában az eredetit, összehasonlításéppen itt van az is.)

Shopping is my salvation

2008.06.12. 21:33 - címkék: - 6 komment

Ma először nem kell sehova se mennem délután, ezért munka után elmegyek a plázába, először az Yves Rocher-ba, veszek narancsbőr elleni zselét, amit nem állatokon kísérleteztek, befestetem a szempillámat a kozmetikában, elcsevegek a kozmetikuscsajjal a brazil fazongyanta gyötrelmeiről, aztán felpróbálok pár Sketcher's papucsot és szandált, megnézem, milyen új vicces feliratos pólók vannak a New Yorkerben (semmilyen), majd színes csíkos melltartókat veszek a Woman's Secretben, mert kapok rá kedvezményt az Elle Shopping kártyámmal. És akkor még én szólok be a Szex és NY-ra.

(Egyszer láttam egy pólót a Terranovában a címben szereplő felirattal, de nem vettem meg, máig is bánom.)

Szokásos rinyálás, hálózatok

2008.06.11. 14:46 - címkék: - 4 komment
Fáradt vagyok, zilált, ineffektív, nincs időm hajat mosni, blogot írni se. Biztos a melegfront. Addig is olvassunk még a hálózatokról, most jelent meg Barabási új cikke a Nature-ben, Nature-hozzáféréssel nem rendelkezőknek ajánlom az indexes összefoglalót. Arról szól, hogy merre mászkálnak az emberek, azaz, hogy érdekes törvényszerűségekre lehet rájönni, ha sok ember napi útvonalait berajzolod a térképre.

Azért mindennek van határa

2008.06.09. 16:09 - címkék: - 11 komment
Most komolyan, én még soha életemben nem szidtam a freeblogot, remekül elvagyok itt öt éve és két napja, semmi sem szokott zavarni, nem különösebben foglalkoztat, hogy milyen a címlap, hol milyen reklám vagy bugyuta háttér van, meg mittudomén, ami baja szokott lenni az embereknek. Nem zavar az se, hogy kérdőíveket akarnak velem kitöltetni, tényleg, a világon a legbéketűrőbb felhasználó vagyok. De ha hamarosan nem tűnik el az adminfelületről az, hogy "Naon arik vagytok!!!!", akkor annak igen rossz vége lesz.

That's for John Lennon

2008.06.09. 15:41 - címkék: - 2 komment

Vettem ki szabit, pár héttel későbbre, de akkor is megnyugtató. Azalatt majd behozom a lemaradásaimat, megváltom a világot, ésatöbbi.

Tegnap meg megnéztük az In Bruges-t (mégis kinek jutott eszébe az Erőszakik magyar címet adni ennek a filmnek, jézusom), nagyon érdekes, meglepő és remek film, kegyetlen, feketén vicces, brutálisan erőszakos, kissé beteg, és mindenekfelett szürreális, de nem az a David Lynch-féle szürreál, hanem... máshogyan valószerűtlen és realista egyszerre. Nem tudok jó hasonlatot. Beszólnak durván a belgáknak, a kanadaiaknak, az amerikaiaknak, Colin Farrel fantasztikusan hozza a vagány, bár kevésbé rátermett ifjú ír bérgyilkospalántát, van benne rasszista törpe, kissé szétesett, de szép csaj, gonosz pszichopata Ralph Fiennes, paranoid Hieronymus Bosch-festményekre emlékeztető képek és jelmezek, rengeteg káromkodás, premier plánban ömlő vér, tündéri középkori városka hattyúval, harangtoronnyal, játszótérrel, macskakővel. 

Nekem teljesen bejött a filmzene, Regina Spektor nyilván, plusz az egyik csúcsjelenet alatt játszott country-dal valami barnahajú lányról, nagyon eltalálták. Remek akcentusa van az összes szereplőnek, Harry csodálatosan britül beszél, Colin Farrel ír dumája pedig utánozhatatlan, Valamint akkora párbeszédek vannak a filmben, hogy csak pislogtam néhol. Zegzugok? Szóval egy csomószor vicces, pillanatnyilag épp hangosan röhögök az imdb-n lévő idézeteken, de összességében nem az a feelgood mozi azért. 

Ray: - Why didn't you wave hello to me today when I waved hello to you today?
Jimmy: - I was on a very strong horse tranquilizer today. Wasn't waving hello to anybody. Except maybe to a horse.
Ray: - Huh? What are you talking about?
Jimmy: - Just horseshit.
Ray: [
to Denise] - Where're you from?
Denise: - I'm from Amsterdam.
Ray: - Amsterdam? Sure, that's full of prostitutes!
Denise: - I know. I thought I could come here to Bruges and get a better price for me pussy.
Ray: - Oh. ... You guys are weird. 

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása