Oh no, not I. I will survive.

2008.04.11. 21:08 - címkék: - 1 komment

Posta, Nyugati. Azt hittem, hamar sorra kerülök, mivel csak egy csaj áll előttem, de ő faxot ad fel, ehhez űrlapot tölt ki ott helyben, meg istentudjamivel piszmog még ott a kisablak előtt. Kb. harmincéves, minden ízében divatos, 80's hajpánt, fekete szatén rövidnadrág, neccharisnya, plusz rövid, kétsorgombos ballonkabát abban a tipikus fakó-rondasárga színben, ami az idei tavasz-nyár slágere legnagyobb sajnálatomra, nem igaz, hogy nem lehetett volna legalább valami rendesebb sárgát választani, de eltérek a tárgytól. Szóval csaj űrlapot tölt, közben megszólal a mobilja, I will survive polifónikusan, kétszer kinyomja, harmadszorra felveszi.
Csaj (vidáman): - Szia! .... Figyi, most nem tudok beszélni, postán vagyok! .... Mondom, postán vagyok! De, de, a postán! .... (egyre kevésbé vidáman) ... Mondom, hogy a postán vagyok, a postán, most mi van, nem hiszed el? Faxot adok fel, itt, a postán! Most mi van, kérjek igazolást a postásnőtől vagy mi van?
Postáskisasszony (a kisablak mögül bekiabál): - Ez tényleg a pósta!
Csaj (folytatja): - Nem, nem a sarkiban, a Nyugatinál! .... Mondom, hogy a postán vagyok, de most mit nem lehet ezen elhinni? A postán!!!! Faxot!!!! Figyelj, állnak mögöttem a sorban! A postán!!! .... Na jó, este beszélünk. (kimerülten leteszi).
Postáskisasszony (együttérző hangsúllyal, de vérre és drámára szomjazó szemekkel): - A párja?
Csaj (az idiotizmus egyezményes kézjelét használva arca előtt legyez): - Aaaah.
Postáskisasszony: - Adjak egy igazolást?
Csaj: - Igen, kérek.
Postáskisasszony: - Mármint arról, hogy itt járt.
Csaj: - Ja, nem, nem, arról nem kell, csak a faxról, hogy el lett küldve.
Postáskisasszony: - Mondjuk arra is rá van írva a pontos idő, óra, perc, hogy mikor lett feladva, azzal tudja magát igazolni.
Csaj (kényszeredetten mosolyog). 

Józsi, szükségem van az ellenőrződre

2008.04.11. 14:35 - címkék: - 3 komment

Néztünk Sarah Connor Chronicles-t, hát. Olyan átlagos, egynek jó lenne, ha nem láttam volna a Terminátor-filmeket, de így... Sarah Connor az Linda Hamilton, nem pedig egy nagyon szép, zöldszemű, túl fiatal nő, aki nem elég, hogy túl sokat lelkizik, még csomószor mosolyog is. Sarah Connor legyen kőkemény, legyen smink nélkül (vagy legalább nézzen ki úgy, mintha nem lenne kifestve), legyen nyúzott, és ne mosolyogjon nekem. Mondjuk, lehet, hogy már alapból azon nem tudom túltenni magam, hogy Linda Hamilton helyett valaki más játssza, mint ahogy Ripley is hülyén nézne ki, ha Sigourney Weaver helyett bármilyen csinos színésznőtehetség próbálkozna vele. Persze, lehet, hogy néhány rész után megszoknám (csak kettőt néztünk meg), de lehet, hogy nem akarom megszokni. Max. Summer Glau miatt lehet érdemes nézni, aki viszont korrekt kis terminátorlány.

Cím egyébként idézet új kedvencünk, Beliczai Balázs legutóbbi fellépéséből.

Elmentem venni egy ruhát

2008.04.11. 11:07 - címkék: - 3 komment

Néha teljesen átérzem egyébként a függőket, olyan kevés elég a visszaeséshez, egy leszokott alkoholista élete múlhat azon, hogy épp nyitva van-e a kocsma vagy nincs. Tegnap például a szociális kogníció szkizofréniában tapasztalt eltérései vezettek a visszaesésemhez, ugyanis ültem a metrón és a leendő előadásomon töprengtem, így véletlenül túlmentem két megállót, így aztán véletlenül a Gyöngyösi utcánál szálltam le, ott véletlenül bementem a Duna Plázába, ahol véletlenül betévedtem a Promodba, ott pedig orvul a kezemre tekeredett, majd felpróbálódott egy leárazott ruha, amit véletlenül megvettem. 
Ennyi az egész, ennyin múlik, az életünk véletlenek sorozata.

A ruhavásárlás, mint stresszoldás, jutalom, vagy önvigasztalás egyébként nők körében közismerten elterjedt problémamegoldó stratégia, mint ezt az alábbi interjúrészlet is hűen tükrözi (innen):

"- Hol érte a hír? (ti. hogy felmentik az egészségügyi miniszteri posztról)
Horváth Ágnes: - Aznap Párizsban voltam, épp reggeliztem.
- A beszélgetések után befejezte a reggelit?
Horváth Ágnes: - Igen, majd elmentem venni egy ruhát, amiben megjelenhetek a felmentésemnél."

Magam sem cselekedtem volna másképp.

Metablog

2008.04.09. 16:36 - címkék: - 7 komment

Már egy ideje rájöttem, hogy az a baj, hogy már nincs a blogomban metaplot így a negyedik évad felé, bezzeg az első évad milyen izgalmas volt, volt benne viszonzatlan, ám plátói szerelem, meg a messzi múltból ismert, kedves, ám intelligens szomszédfiú, meg szívdöglesztő, ám görény szerető, meg a semmiből felbukkanó elképesztően kékszemű, ám fogorvos, és vajon kivel jön össze a hősnő a végén, dehát ezt a történetszálat elvarrtuk hálistennek happy endesen.
Az meg, hogy vajon befejezem-e végre a tudományos cikkemet, és hogy fog sikerülni az előadásom, és fogok-e magánrendelni, és mit jelent az, hogy az interszubjektivitás allosztérikus reprezentációja, gondolom, csak számomra kaland.
Maximum olyan izgalmas kérdéseket tudok felvetni manapság, hogy vajon jövő pénteken begyalogolok-e a munkahelyemre és haza is gyalogolok-e onnan, megdöntve ezzel az egy nap alatt gyalog megtett távomat városi környezet kategóriában, vagy sem.

Néha az életem unalmas, néha a blogom, és a kettő között semmilyen korreláció nincs, ez milyen érdekes.

Szex, hazugság, videó

2008.04.07. 23:17 - címkék: - 8 komment

Sosem nézek tévét, tényleg soha (csak sorozatokat dvd-n), de ma többek felhívásának engedelmeskedve bekapcsoltam, hogy megnézzem a Showder Klubot. Elég vegyes volt amúgy, imádom, ahogy Beliczai Balázs Mikolát utánoz, ellenben hónaljszőrrel poénkodni mindig is übergáz volt, de nem erről akarok beszélni. Hanem hogy utána még körbekapcsolgattam kicsit, mégis, mi van a tévében manapság.
Jelen pillanatban a Cool tévén "élő adás" felirat alatt egy dagadt, felöltözött nő az erogén zónák elhelyezkedését magyarázza, miközben az említett helyeket pálcával mutogatja a stúdióban tartozkódó és bugyit leszámítva teljesen pucér fiatal hölgyön. Utóbbi egész dekoratív, bár kicsit furcsa alakú szilikonmelle van, zavart mosollyal hagyja, hogy a dagadt nő a nádpálcával piszkálja és ilyeneket mondjon, hogy "ne félj, a csiklódat nem fogom bántani". Valamint az egyik legfontosabb erogén zóna az a vonal, ahol a hajas fejbőr kezdődik: ezt a vonalat (mutatja) kell lágyan cirógatni ahhoz, hogy a szex előtt amúgy többnyire ideges, feszült nőstény megnyugodjon.
Cseppet sem bizarr.

Tiptoe through our shiny city

2008.04.07. 10:29 - címkék: - 3 komment

Büszke vagyok magamra, mivel az utvonalterv.hu szerint minimum 2 óra húsz perces sétát pontosan két óra húsz perc alatt tettem meg, csakhogy ebből teljes fél órát egy McCaféban töltöttem tejeskávé- és almatorta-fogyasztással. Sötétben elindulni otthonról, gyalogolni a rakparton The National-t hallgatva, miközben lassan felszáll a köd, hasad a hajnal, rózsaszínűre váltanak a felhők, álmos galambrajok riadnak fel, királyság, bár a galambot utálom. Eleinte teljesen kihalt volt a város, leszámítva egy darab közlekedő 1-es villamost, amelynek láttán gyorsan felhívtam a különleges tudakozót, hogy akkor most mi van, elmarad-e a sztrájk, de a rejtélyre nem derült fény. Lehet, valami kísértetvillamos volt csupán, ami évszázadokkal ezelőtt süllyedt el és ködös tavaszi hajnalokon időnként még látni vélik a babonásabb tengerészek.* Később aztán lett egy csomó ember az utcán, főleg gyalog, görkorival, meg bicajjal, esetleg elektromos rollerrel, mintha valami pihenőnap lenne vagy majális, valamint szembejött velem az utcán Kicsi nevű volt osztálytársam, akivel sok-sok éve nem találkoztunk, örültem.

Mondjuk, tegnap este végül úgy döntöttem, taxival fogok bejönni, de amelyik taxivállalatnál egyáltalán felvették a telefont, ott azt mondták, hajnali négy előtt vagy délelőtt 11 után tudják vállalni a fuvarozásomat, úgyhogy maradt a séta, és klassz volt nagyon, máskor is gyalog kéne jönnöm.

*Update: nem hallucináltam, tényleg jár egy pár darab.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása