2008.10.25. 17:48 - címkék: - komment

És (bizonygatom tovább, hogy nem vagyok alapból embergyűlölő) néha meg szoktam dicsérni idegeneken is, ha jól néznek ki, például a postán a pult mögötti lány extrémvagány fülbevalóját, vagy az intersparban a pénztárosnő remek bordós-lilás garbóját. Egy férfitől ez talán tolakodónak hatna, de én nő vagyok és cseppet sem tolakodó, hanem visszafogott, és biztos örülnek. Bár a pénztárosnő garbóját legalább 50%-ban önös érdekből dicsértem, tudniillik meg akartam kérdezni, hogy hol vette, hátha olcsón a szomszéd butikban és még van nekik a méretemben, de nem, anyukája szekrényében találta és elkérte tőle, mert anyukája már úgysem hordta.

Ezt a nagymamámtól tanultam, aki képes volt embereket leszólítani az utcán, hogy hol vette azt a szép sálat, és amíg kb négy ruhaüzlet volt Sopronban és senki nem mehetett külföldre, akkor ennek volt is értelme. Egyébként (félreértések elkerülése végett, eszemben sincs visszasírni a régi rendszert, de) mekkora kaland volt öltözködni, anyukámnak például volt egy piros dzsekije, a barátnőjének meg ugyanaz zöldben, iszonyú vagányság volt, csak nekik volt a városban, ugyanis a barátnő fuvarozó apukája csempészte be nekik nyugatról a szén között.

Valamint keresőszavak best of:
mire lennék alkalmas
terhes vagyok?
jaj a szörnyek
mit vegyek karácsonyra a pasimnak?
mi az a stréber?
hány évesen számít vénlánynak?
műkörmösnek az elméleti része mit kell tudni a?
milyennek kell lennie egy jó bugyinak?

De most komolyan, én rögtön megsajnálom az embereket, mindegyik mögött egy tragikus történetet sejtek, szegény, basszus, a google-be kell beleírnia végső kétségbeesésében, hogy mire lenne alkalmas? Rohanó, elidegenedett világunkban az internettől kell megkérdeznünk, hogy milyen egy jó bugyi, vagy hogy ha öregszünk és magányosak vagyunk, meddig tart a szingliség és honnantól leszünk vénlány? Ó, istenem, ez tragikus. Bár remélem, mindegyik filmes/könyvidézet, és valójában nem kérdésre akart választ kapni az illető, hanem az idézet forrását kereste. De azért elmondom.

A "vénlány" nem annyira korhoz kötött, mint inkább életérzés, lehetsz te negyven/ötven/hatvanévesen is független nő, meg huszonötévesen is vénlány. Jó bugyi csak a platoni ideák világában létezik, a valóságban különbséget kell tennünk a tekintetben, mire legyen jó a bugyi, ti. vagy dögös vagy kényelmes, de a kettő fordítottan arányos. (A "dögös" többnyire csipkés tangát jelent, míg a "kényelmes" klasszikus fazonú pamutbugyit, bár nyilván ezektől egészen eltérő ízlések és preferenciák is léteznek.) A stréber az tanulógépet jelent, de kissé átkeretezve lehet inkább nerd vagy geek, ami ugyanaz, mint a stréber, csak trendi (forrásaink* szerint már legalább1997 óta). A pasidtól kérdezd meg, miket szeretne, karácsonyig még egy csomó idő van, úgyis elfelejti, mit mondott, vagy pedig hurcold magaddal plázákba és figyeld meg alaposan, melyik boltban mit néz meg / vesz le a polcról és tesz vissza, mert olyasmit szeretne. A terhességet a forgalomban lévő terhességi tesztek általában nagyobb biztonsággal mutatják ki a keresőmotoroknál, a műkörömhöz végképp nem tudok hozzászólni. És aki beírta, hogy jaj a szörnyek? Azt már meg is ették biztos.

*Buffy: - Wow. That was boring.
Xander: - I don't feel that boring covers it.
Buffy: - No, boring falls short.
Willow: - Even I was bored. And I'm a science nerd.
Buffy: - Don't say that.
Willow: - I'm not ashamed. It's the computer age. Nerds are in. They're still in, right?

 

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása