Lepke, adósságlevél, térdszalag

2008.04.18. 22:51 - címkék: - 9 komment

Kicsit szürreális volt ez a nap, mindjárt reggel a gyaloglással, plusz egy öltönyös férfi ment előttem a Margit-hídon, akinél semmilyen táska vagy ilyesmi nem volt, csupán egy darab Magyar Nemzet. Negyed hétkor reggel.

Délután már tömegközlekedést vettem igénybe, klassz, hogy járt néhány hatos villamos, a kombínón monjduk kicsit idegesítő volt, amikor a lágy női hang bemondta, hogy "az Oktogon következik, átszállhatnak a kisföldalattira", amikor dehogy szállhatsz át. Egyébként rengetegen voltak a villamoson, pont, mint egy átlagos délutánon, az egyik utas szerint "szűken vagyunk, mint egy marék lepke". És majdnem utaztam 73-as busszal is, de azt nem volt türelmem megvárni, és amikor a Blahán szónokoló hittérítő ahhoz a részhez ért, hogy "Bűneinkkel adósok vagyunk az Úrnak, Jézus keresztrefeszítése erről az adósságról szól. Úgy tűzték fel a keresztre, mint egy adósságlevelet!" - akkor inkább menekülőre fogtam.

Szépen kinéztem az est.hu-ról, hogy hol játsszák ma a Kis Vukot, és odamentem a Westendbe 18.15-re, ahol irtózatos embertömeg volt, már a mozihoz vezető mozgólépcsőre sem fértem fel, kénytelen voltam a gyalogos lépcsőt használni. Majd közölték, hogy 18.00-tól mozifanatikusok éjszakája van, csak azokat a filmeket vetítik, és elnézésemet kérik, amiért az összes lehetséges műsorfüzetben rosszul jelent meg a pénteki programjuk (azaz, mintha pénteken is lennének a szokásos filmek). Rövid anyázást követően azonban úgy döntöttem, hogy nem adom fel, és átmentem az Aréna Plázába, ahol kb húsz ember lézengett összesen, klassz az a mozi, a diákigazolványt vonalkódleolvasóval olvassák le, a jegyszedő csaj pedig pofán röhögött, amikor meglátta a jegyemen szereplő filmcímet.

A film az persze borzalmas, annyira kiborított, hogy taxival jöttem haza, a taxis pedig elmesélte, hogy neki kétszer műtötték a térdét, tuti, hogy csak a szadisták mennek sebésznek, ott vágnak meg vésnek meg faragnak, egyébként videóra is felvetette a térdszalag-műtétjét, úgyhogy amikor riogatni akarja a családot, csak levetíti nekik a véres trancsírt.

Hát ilyenek.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása