Szózat Katitzához a férfiak ügyiben

2006.11.10. 16:35 - címkék: - 3 komment

Kátai Kata,
Menta illata,
Levendula harmata!

Halld kérésemet,
Hogy kedvesemet,
Ki engem híven szeret,

Te ne izgassad,
Ne háborgassad
És kedvemre hagyhassad.

Keressed párod,
Meg is találod,
Ha szereted, imádod;

És ő is téged,
Tulipán szépet,
Rubintos ékességet.

Ha legény vólnék,
Reád omolnék,
Rajtad mindent tsókolnék;

De leány vagyok,
S ha lessz rája ok,
Várj, szemedbe-karmolok.

Mádon, 1811 tavaszán


Na. Már oly rég szerettem volna postolni ezt a verset. Weöres Sándor: Psyché c. művéből való, amelyben Weöres úgy tesz, mintha ő csupán előszóval ellátva kiadná egy 19. századi költőnő fellelt verseit, de persze valójában ő maga irta őket. A Psyché-hez azután számos romantikus és nosztalgikus élményem kapcsolódik 16 éves koromból, de ez egy másik történet, amelynek elmesélésére más alkalommal keritünk sort.  

Blogok

2006.11.10. 12:11 - címkék: - 2 komment
Sok illúzióm mondjuk nincsen az internet anonimitásával kapcsolatban, de azért amikor a második órán megint a múltkori prof oktatott minket a Mélytenger rejtelmeire, és az óra végén közölte, hogy "sok mindenről lehetne még persze beszélni, amiről most nem esett szó, például blogokról, egyébként amúgy is van a jelenlévők közt aktiv blogger", akkor azért kicsit meglepődtem.
Szemem se rebbent mondjuk, néztem tovább a monitort üveges szemekkel, a többiekhez hasonlóan. Persze, lehet, hogy nem is rám gondolt, hanem titkon az egész csoport anonim bloggercelebritásokból tevődött össze, ki tudja, lehet, hogy maga Grafitember ült mellettem, vagy Éjfélkapitány. Vagy az oktató az.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása