2006.05.11. 14:57 - címkék: -

Most pedig elmegyek egy konferenciára a Gyanús Városba. De nem félek, van nálam bikini, kinyomtatott menetrend és robbanócukros csoki.

2006.05.08. 19:25 - címkék: -

És még az volt, hogy a mozgáscsoporton (egész hétvégés mozgáscsoporton voltam és klassz volt) elmeséltem egy sztorit az életemből, amely manapság foglalkoztat, ám kevéssé publikus, és utána rendes visszajelzés vagy jótanács vagy értelmezés helyett azt kaptam, hogy: milyen jól adtam elő, élvezetes volt engem hallgatni, néhol vicces, máshol érzelmes-drámai, kissé bridget jones-os, de mindenképpen szórakoztató. Lehet, hogy át kéne nyergelnem a vizuális médiára.

2006.05.08. 19:04 - címkék: -

Ha már a vásárlásnál tartunk, annyira jó bőrkabátot vettem az adóvisszatérítésemből, hogy hihetetlen. Világosbarna, hasítottbőr, 16 ezer volt és eszem ágában sem volt kabátot venni, cipőt nézni mentem be abba a boltba. És vettem még narancssárga és bordó lenvászon nadrágokat, valamint egy piros porszívót, aki a keresztségben a Lucita nevet kapta.
Igen, a háztartási kisgépeknek is van nevük.

2006.05.08. 18:58 - címkék: -

Nem is a sznobizmusomról van itt szó különben, amúgy is az csak álca, titokban Vavyan Fable-t olvasok, csak rá szoktam tenni a Háború és béke borítóját, hogy intelligensnek látszódjak a metrón. Azért remélem, nem az én életemben fogunk eljutni oda, amikor a csökkenő kereslet és a szűk fogyasztói réteg miatt kivonják a forgalomból a regényeket, mint a robbanócukros ritter sportot. Az is baj, hogy az emberek nem olvasnak, hanem a mónika showt nézik a tévében, de engem a legkevésbé sem érdekel, mit csinálnak az emberek, amíg engem békén hagynak vele, tőlem lehetnek krisnások, vagy drogozhatnak, vagy nézhetnek tévét, vagy amit akarnak, amíg az én életemet nem befolyásolják (itt próbálom liberalizmusként eladni az egoizmusomat). De nem az emberi kultúra hanyatlása miatt rinyálok, hanem konkrétan az Alexandra kiadó és könyvesbolt miatt, pedig semmi közöm hozzá, nem dolgozom a könyvszakmában, hanem rendes állásom van. De még olvasóként is muszáj észrevenni, ahogy szép lassan felfalják a kisebb kiadókat (Európa) és könyvesboltokat, és ez nem azért szomorú, mert szegény kisebb kiadók, hanem mert így eltűnik a piacról a sokféleség. A vásárló pedig azt szereti, na jó, én azt szeretem, ha sokféle ruhabutik/könyvesbolt/élelmiszer/porszívómárka közül válogathat. Hogy van Filagóra Könyvesbolt, ahol a könyve 90 %-a pszichológia, és az eladó (mindig ugyanaz a szemüveges pasi van) 10 % kedvezményt ad pszichológusoknak, valamint nekem is, amióta beszéltem neki a társszakmák hátrányos megkülönböztetéséről. Meg volt Európa Könyvesház, ahol tökjó akciós könyveket lehetett kapni, volt törzsvásárlói kártyám, és a nénik szabályosan lebasztak, amikor nem közöltem velük, hogy elköltöztem, és visszajött a régi címemre küldött katalógus. Meg Írók Boltja, ami azért aranyos, mert a kellemesen sznob környezetben ugyanúgy lehet kapni filozófiát, mint szakácskönyvet meg lonely planetet. És szeretem még a Libri Könyvpalota emeletét a rengeteg idegennyelvű regény miatt, meg a Zuglói Antikváriumot, meg a Kálvin tér aluljárójában lévő kis könyvesboltot, és a Millenium Könyvesházat az Oktogonon. Attól függ, hova megyek, hogy milyen hangulathoz van kedvem, nézelődni megyek vagy céllal, és ha igen, mit keresek. És nem örülnék, ha szép fokozatosan mindegyik bezárna, és a helyén vagy mellette nyílna egy Alexandra. Az olyan lenne, mintha az összes élelmiszerbolt teszkóvá változna. Vagy az összes ruhabolt Terranovává. Vagy minden adón csak az rtl-klubot lehetne fogni. Horror.

2006.05.08. 09:52 - címkék: -

Na, ettől teljesen kiborultam.

Mi az, ami az Írók Boltjában ennyire zavarja?
– Olyan könyv nincs ott, amelyet ne lehetne megtalálni az Alexandrában. Ezt szögezzük le.

Szögezzük le, hogy a fenti kijelentés még csak nagyon távolról sem közelíti az igazságot: az Írók Boltja az egyik legjobb kínálatú könyvesbolt szerintem, olyan könyvespolcok foglalják el a falakat, ahol megfér egymás mellett a Dosztojevszkij meg az Ulpius-féle scifisorozat, a képregények, a pszichológia, meg a szakács- és gyermekkönyv, ezzel szemben az Alexandrában néhány kötelező olvasmánytól eltekintve többnyire igénytelen szemetet árulnak. Az emberiség kultúrája az olyanok miatt rohan a siralmas végítélet felé, mint Dezső, és remélem, ő lesz az első, akit majd falhoz állít a forradalom.
Szóval búcsúzzak el a második kedvenc könyvesboltomtól is, mert ezeremeletes plázát nyit mellette az Alexandra, és jól tönkre fog menni. A végén tényleg az interneten fogok könyvet vásárolni.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította