2005.01.23. 11:51 - címkék: - komment
Van porszívóm, kanapéágyam,
vadiúj hűtőszekrényem,
van pasim is, nem kell már két
macskával megöregednem.
Van lakásom, saját tulajdon,
bár nincs meg harminc négyzetméter,
síelni is megtanultam,
van sídzsekim a szekrényben.
Van szőnyegem és állólámpám,
szélcsengőm a rontás ellen,
itthon vagyok itt e világban
vagy ki tudja.

2005.01.23. 11:37 - címkék: - komment
És vettem ágyat is, az elég egyszerű volt, mert pont olyan ágyat, jobban mondva pont olyan kinyitható kanapéágyat, amilyet én szeretnék, nem gyártanak egyáltalán. Van tapasztalatom, ugyanis amikor Göri vette a lakását sokéve (kettő és fél), akkor elhurcolt magával az összes bútorboltokba, én meg kihasználtam azt az időt, amikor éppen nem hisztiztem valami konfliktus miatt, és néztem ágyakat a képzeletbeli lakásomba. Szóval láttam én már az összes ágyat, ezért tegnap csak bementem a kikába, és mondtam, hogy azt a kanapét kérem. Olyan, hogy kinyitva két ember fér el rajta, kinyitatlanul meg egy, és jövő héten szállítják.
Csupa kaland és izgalom az életem.

2005.01.23. 09:56 - címkék: - komment
A megfejtés Haloperidol.

A tegnapi postból pedig kifelejtettem, hogy a táskám füle is leszakadt. Ellenben megérkezett a hűtőm: megbeszéltem az eladónővel, hogy szombat délután szállítják, bár figyelmeztetett, hogy rengeteg kiszállítanivaló van aznapra, tehát akkor se essek pánikba, ha este tízkor még hűtő sehol. Végül szombat kora hajnalban, 11-kor, amikor épp a kávékészítés kimerítő és koncentrációt igénylő feladatára próbáltam felkészíteni magamat, csörög a telefon, hogy "itt állunk az ajtó előtt a hűtővel". Sajnos fenti ajtó Zuglóban, én a félkész kávémmal pedig Óbudán voltunk, de mivel félálomban ügyesen hívok taxit, végül létrejött az üzlet.
Ma reggel meg igazán hisztis vagyok. Jó, jó, szép volt a napfelkelte az Árpád híd felett meg minden, de azért némiképp rontott az élményen, hogy munkába jöttem. (sóhaj)

2005.01.21. 14:13 - címkék: - komment

Nagyon, nagyon rossz napom van. Nem tudom, mi az isten okozza, de múljon el azonnal.
Kezdjük ott, hogy mindjárt zuhogó esövel és másnapossággal inditottunk. Söt, kezdjük az elején, tegnap. A lakásavató zsúrom olyan volt, mint amilyennek lennie kell, vidám barátaim jelenlétükkel támogatták a lakás csi-jét - vágható cigarettafüstöt, üres poharakat és hasonló hütöszekrényt hagyva maguk után. Nem, dehogy, nincs is hütöm. Mindegy, klassz volt, bár a tervezettnél valószínüleg jóval több bort fogyasztottam oda sem figyelve. Végül elmentünk a Mammutba, Medipubba, amely ezúttal is rossz döntésnek bizonyult. Eddig ugyanis kétszer voltam ott hasonló bulin, amely mind a kétszer közepesen súlyos hisztériába torkollott.
Elmesélem.
1. Nyár van, isolde bulizni megy kolléganöivel és kollégáival fenti helyre. Gyanútlanul. Lám, ugyanott bulizik isolde késöbb Göri néven ismertté vált macho menedzser pasija is haverjaival. Isolde lelkesen üdvözli a férfit, akiröl úgy tudja, együtt járnak, közös életet terveznek. Göri odaköszön, a haverjainak nem mutatja be, az este további részében tudomást sem vesz hösnönkröl. Isolde tequilával és bacardi breezerekkel próbál úrrá lenni a helyzeten, majd hazafelé a négyes-hatoson beleszeret késöbbi reménytelen szerelmébe.
2. Néhány hónappal késöbb Isolde barátnöivel bulizik fenti helyen, boldogan, hiszen megbeszélte Reménytelen Szerelmével, hogy késöbb csatlakozik hozzájuk. A fiatalember persze nem bukkan fel, annál meglepöbb, hogy isolde egyik barátnöje azt állítja, kétszer is összefutott vele a szórakozóhely területén. Ott volt, csak éppen hösnönkröl még egy köszönés erejéig sem vett tudomást. Isolde tequilával és bacardi breezerekkel próbál úrrá lenni a helyzeten, majd hazafelé a négyes-hatoson bög.
3. Ehhez képest a tegnapi buliban csak szar zene volt. Kötelességtudóan táncoltunk azért, miközben próbáltam bacardi breezerrel úrrá lenni a helyzeten. Késöbb feladtam.
   Több tanulsággal is szolgál a történet. Ne járjunk olyan pasival, akinek az összes eddigi nöje pszichoterápiára jár. Ne hisztizzünk be kellö bizonyíték nélkül - a 2. sz. esetben ugyanis utóbb tisztázódott a félreértés. A bacardi breezer önmagában kevés krízisszituációk túlélésére, tequilával együtt azért van némi esély. 
És föleg: a Mammut Medipubokon rontás ül.

A mai napon a másnaposságot és a zuhogó esöt leszámítva végül is csak nagyfönökünk alázta le reggel a teljes kollektivánkat, munkahelyemen továbbra sem müködik az internet, egyszer szállt el egy komplett zárójelentésem, hazafelé megbüntetett az ellenör, valamint éppen nem müködött a lift sem. De legalább megszámoltam, hogy míg harmadik emeleti téglaépítésü lakásomba 99 lépcsöfok vezet fel, addig a pasim tizedik emeleti paneljába 180. Bizony.

A nap jó híre, hogy vettem egy hütöt. Holnap szállítják.

2005.01.21. 13:59 - címkék: - komment
Senkinek nem kell a lámpa? Odaadom ingyen.

2005.01.18. 23:21 - címkék: - komment

Itt ez a trendi narancssárga müanyag lámpabúra, nem egy ócska oldies remake, hanem eredeti, egyenesen a nyolcvanas évekböl. Ha valaki szeretné hazavinni, annak szívesen nekiadom egy jelképes összegért. A befolyt bevételböl siralmas anyagi körülmények között élö fiatal magyar pszichiáternök dél-kelet-ázsiai utazását támogatjuk. Nem viccelek, írjatok az amaranta kukac freemail pont hu-ra.

2005.01.18. 19:06 - címkék: - komment

Kislány fedőnevű kolléganőm az alábbi betűrejtvénnyel fogadott:

ÜDVÖZLÉS
BÁLVÁNY

Segítségül: a megfejtésben angol szavak is előfordulnak. Még segítség: egészségügyben dolgozunk.
A megfejtést következő számunkban közöljük.

2005.01.18. 18:58 - címkék: - komment
Meg még az van, hogy éppenséggel nem működik a freeblogos mailem, de majd fog, és részemről hálás vagyok a mr.a-nak a katasztrófaelhárításért, bármi okozta is.

2005.01.18. 18:45 - címkék: - komment

Minden óvintézkedés ellenére ott felejtettem a kedvenc narancsos dossziémat a nemzetközi oltóközpontban. Nagy, üres mappa, nagy, sárga naranccsal az elején. Tífusz meg hepatitis ellen védve vagyok, csak a maláriával volt nehezebb dolgunk: a doktornő elsőre felírta azt a szert, amitől ketten bolondultak meg a szemem láttára az utóbbi egy évben. Egy harmadik utazó sajátélménye csak forgó, hatalmas csillagokról és furcsa testérzésről szólt, de őszerinte fenti gyógyszer kevésbé hat azokra, akik amúgy is használnak hallucinogént. A második vonalbeli ajánlott szer csupán fényérzékenységet okoz, szóval napra menni tilos vele, úgyhogy maradtunk a harmadik, drágánál. Mégis inkább szegény legyek a nyaralásomon, mint napallergiás vagy pszichotikus.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása