2005.03.04. 13:28 - címkék: - komment
Ha még jobban belegondolok, az se igaz, hogy gimis koromban szépirodalmat olvastam, mert azért mindig becsúszott egy-két Vavyan Fable vagy Leslie L. Lawrence a Háború és béke két kötete közé, nem beszélve úgy kb a Rejtő összesről, bár az lehet, hogy irodalom, hiszen utcát neveztek el róla :-)
Inkább az a helyzet, hogy eddigi életem során "felnőttek" kezében sosem (most véggigondoltam, de tényleg nem) láttam scifit vagy fantasyt, ezért kialakult bennem az a hiedelem, hogy a gimnazisták scifit olvasnak (kivéve a szerepjátékos kisebbséget, akik kardozós-mágusost), a felnőttek pedig vagy szépirodalmat, vagy Daniella Steelt és Kiskegyedet. Kezd érdekelni, hogy miért van ez, valami generációs szakadék, a rendszerváltás, vagy csak nem a megfelelő felnőttekkel barátkoztam?
Na mindegy, a lényeg, hogy szörnyű napom van ma, az Átjárót olvastam a metrón, és már csak néhány oldal volt hátra, és már majdnem kiderült, hogy... De egyszerre csak egy ismerős hang szólalt meg mellettem, és azt mondta: "Doktornő, nem száll le? El fog késni." Felnéztem, és egyik kollégámra lettem figyelmes, aki karon fogott és kivezetett a metrószerelvényből, mivelhogy megérkeztünk a munkahelyünkhöz. Nem tudom, mióta ülhetett közvetlenül mellettem a metrón, de végül is rendes tőle, hogy nem zavart meg az olvasásban. Felmerült bennem, hogy nem szállok le vele, hanem megyek még egy kört és befejezem a könyvet, de öt perccel a munkaidő kezdete után nem volt pofám hozzá. Így aztán itt ülök már órák óta, és azon izgulok, hogy vajon mi történt Klarával??? :-)
Az Átjáró valójában - mint ahogy azt már megszokhattuk - egy ciklus első kötete, de Frederick Pohl volt olyan rendes, és szépen fényt derített az első kötet végén az első kötet témájául szolgáló konfliktusra. Még van hátra pár oldal, de már lehet sejteni, mi történt Klarával, és hogyan végződött a főhős később pszichoterápiát igénylő kalandja. Az ilyesfajta sorozatokat kedvelem, ahol minden rész egy másik kaland, és minden kötet végződik valahogy. De lehet, hogy csak egyszerűen jobban tetszik a Trónok harcánál.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása