What sort of a pub is this then

2013.02.10. 11:11 - címkék: - 5 komment

Voltunk a Szatyorban, ahol nagyon finom a karamelltorta, és az összes pincér úgy néz ki, mint egy Guy Ritchie-film mellékszereplői, és úgy is viselkednek. Egyébként újra és újra lenyűgöznek a budapesti vendéglátóhelyek elképesztően trendi nevei, "a Szatyorban nem volt hely és a Mappa is tömve volt, úgyhogy átmentünk a Dobozba", meg "most itt vagyunk a Mostban, de még lehet, hogy a Jelenben folytatjuk". Az én időmben Koccintónak hívták a kocsmát meg Poharazónak.

Csak-csak eltelik az idő

2013.02.07. 20:24 - címkék: - 5 komment

Még ez jutott eszembe a gender-témáról, a Kezdő apák kézikönyve című 1991-es könyvből származik az idézet, akkor került elő valami polcról, amikor kiderült, hogy terhes vagyok, és egy csomó ideig ezen röhögtem, mert szerintem nagyon aranyos. Arról szól, hogy a kezdő apa fiút vagy lányt akarjon-e inkább.

"Az igazság az, hogy mindegyik nemnek megvannak a maga előnyei: a kislány hisztis, hiú, féltékeny, elviselhetetlenül magas hangon visít és állandóan a pofádba bámul. A fiú sértődős, erőszakos, hazudós, üvöltözve szaladgál fel-alá és mindenféléket vagdos az emberek képébe. Akár az egyikkel, akár a másikkal csak-csak eltelik az idő."

No women no cry

2013.02.07. 19:21 - címkék: - 5 komment

A múltkor meg arról volt szó a kocsmában, hogy a pszichiáter-pszichoterapeuta nők a magánrendelésükön sosem kérhetnek annyit, mint egy férfi, ha nőhöz mész, az mindig olcsóbb, hiába, hogy esetleg profibb vagy több papírja van vagy bármi, és ezután került a kezembe az alábbi táblázat. Az van rajta, hogy az alacsonyabb végzettséget igénylő, egyszerű munkák esetén a nők az ugyanolyan munkát végző férfi fizetésének 96,3%-át kapják átlagosan, míg a vezető beosztású nők az ugyanolyan férfiak fizetésének 75,7%-át. Ráadásul, 1995-höz képest az egyszerű munka esetében ez az arány javult, vagyis egyre inkább kiegyenlítődött, ugyanakkor a vezető beosztásokban meg egy csomót romlott, 1995-höz képest igazságtalanabb lett a helyzet. Érdekes, mi? Gondoltam, hogy van valami ilyesmi, igazából a tendencia lepett meg. Színtiszta szerencse, hogy közalkalmazott vagyok az egészségügyben, nálunk Férfi és Nő igazságosan ugyanazt a nevetséges összeget kapja. Mondjuk simán el tudom képzelni, hogy férfi orvos több hálapénzt kap, de egyrészt kétlem, hogy ezt felmérte a KSH, másrészt én meg több virágot és bonbont kapok.

ksh adatok

A kép kattintva megnő és akkor látszanak a kis számok is. Forrás: "Nők és férfiak Magyarországon 2009-2010", készítette a Központi Statisztikai Hivatal.

The old hometown looks the same

2013.02.06. 21:44 - címkék: - komment

Tettem egy villámlátogatást Sopronban, mert el kellett menni a könyvelőhöz (ott van a könyvelőm, mert pont feleannyiba kerül, mint Budapesten), és akkor egyúttal sétáltam Brennbergben is. A rendes, kihalt téli Brennberghez képest most elképesztő forgalom volt, csomó kisgyerekes meg babakocsis anyuka, meg lila hajú fiatalok, meg barátságos foxterrier. A kutya a buszmegállóban próbálta játékra bírni a várakozókat, akik egyből felismerték, hogy ez a Gabi kutyája, és megmondták neki, hogy ne kószáljon el egyedül, menjen szépen haza, mire az sértődötten elügetett és befordult egy utcán.

Arra mondjuk nem emlékszem, hogy itt valaha is lett volna egy tó, mindenesetre most egy fagyott tó van. Meg mindenhol épülő házak, rettenetes. Mármint az a rettenetes, hogy nekem még mindig nincs brennbergi ingatlanom, és tudom, hogy régen kellett volna venni, amikor még népszerűtlen és elfeledett hely volt, sajnos se akkor nem volt felesleges pénzem, se most. Azért nem tettem le róla, nyugi.

Bányásztemető, "az erdő látogatása életveszélyes" felirat.

A gmap szerint könyvelőlátogatással együtt gyalogoltam 7 km-t, ami mondjuk meglepő, nem tűnt annyinak. De jó volt! Ha nem léteznének erdők, én már egészen biztosan megbolondultam volna.

Babies, babies, babies

2013.02.06. 19:43 - címkék: - 2 komment

Ja, és kedden meg véletlenül összefutottam Nikével, aki épp Kollégám feleségéhez és újszülött csecsemőjéhez igyekezett babanézőbe, úgyhogy becsatlakoztam, persze gyönyörű és elképesztően cuki. Olyan baba, amit elég pár percig nézegetni meg fogni és szerintem mindenkiben felmerül a gyermekvállalás gondolata.

Főleg vásárlás, vagyis nem

2013.02.04. 20:42 - címkék: - 43 komment

Lassan lehet, hogy el kellene kezdeni vásárolni (28. hét), vagy még nem? A védőnő azt mondta, most már ki kell nézni a boltban, hogy mit akarsz megvenni, de még nem szabad megvenni. Meg is sértődtem, mert minek sugall olyasmit, hogy még bármi baj lehet, másrészt meg teljesen hülyeségnek tartom, mert ha valami baj lesz és elvesztem a 28 hetes magzatomat, akkor valószínűleg nem az lesz a legnagyobb problémám, hogy basszus, vettem egy fölösleges pelenkázóasztalt. Sajnos megszűnt a mellékállásom és az albérlőim is tegnap szóltak, hogy kiköltöznek, úgyhogy előzetes terveimmel ellentétben lehet, hogy mégsem fogunk kritikátlan módon túlköltekezni.

Lényegében minden ismerősöm azt mondja, hogy nem szabad sok mindent venni, mármint tárgyakat. Egész pontosan azt mondják, hogy "nem szabad bedőlni a hirdetéseknek, csak a bűntudatodra alapoznak, semmit nem szabad venni, egyetlen dolgot vegyél meg mindenképpen, egy jó ...-t", ahol a "..." helyén eddig a következők szerepeltek:

- kókuszmatrac
- járóka
- felakaszthatós babahinta
- pihenőszék
- bárányszőr
- morzsaporszívó
- orrszívó porszívó
- légzésfigyelő
- mellszívó
- rugalmas hordozókendő
- kenguru
- autós hordozó, akkor is, ha nincs autód
- nagy pelenkázókomód
- kapucnis fürdőlepedő
- szoptatós hálóing
- kiságy fölé akasztható zenélő forgó játék
- pelenkázó fölé akasztható zenélő forgó játék
- baldachin (!)
- szoptatóspárna
- bimbóvédő
- hálózsák
- fürdetőállvány.

Ha megfelelő számú nőismerőse van az embernek, végül azért csak összejön a komplett Brendon-katalógus. És akkor arról még nem beszéltem, hogy olyan babakocsit kell venni, aminek egybefüggő a tolókarja, mert azt lehet egy kézzel is tolni vs. olyan babakocsit kell venni, aminek kétszarvú a tolókarja, hogy rá lehessen akasztani táskákat, valamint kiskerekű kell, mert az mozgékony, kiskerekűt nem szabad venni, mert hamar tönkremegy, használtat nem szabad venni, mert ócska és nincs rá garancia, újat nem szabad venni, mert nevetségesen drága. Egyébként így nagy mennyiségben ennyi ellentmondó tanács bosszantónak hangzik, ugyanakkor mégis inkább hasznosnak érzem, hogy mindet meghallgatom és a sok szempont közül kiválasztom az enyémet és az alapján döntök. Szerencsére kapunk babakocsit, és a fenti listából is kaptunk néhány dolgot, bár a mellszívóhoz még nincs használati utasítás és magamtól nem jöttem rá, hogyan kell összerakni. Természetesen a mellszívó, ugyanúgy, mint gyakorlatilag bármilyen téma, szintén két pártra osztja a népeket, hogy tudniillik muszáj / semmiképp ne használd.

Meg minden más is. Az olajos gátmasszázs hetekkel a kiírt időpont előtt kötelező, mások szerint kifejezetten káros, a gáttorna elengedhetetlen, illetve alhasi vérbőséget és ezáltal vetélést okoz, fekve szülni lehetetlen, ülve kell szülni, guggolva kell szülni, fekve szülni kényelmes, legyen ott a férjed, be ne menjen a férjed, kell dúla, nem kell dúla, dúla nélkül nem lehet szülni, vízben szülni egészséges, vízben szülni fertőzésveszélyes, a kórházban az első napokban le kell adni a csecsemőosztályra, hogy kialhasd magad, ha leadod, rossz anya vagy és örökre tönkreteszed a kötődést, külön szobában kell altatni, közös ágyban kell aludni, igény szerint kell szoptatni, három óránként kell szoptatni, úgy kell szoptatni, hogy igény szerint, de három óránál nem gyakrabban, éjjel fel kell venni, ha sír, nem szabad felvenni, oda sem szabad menni, oda kell menni, csak nem kell kivenni az ágyból, terhességi csíkok ellen mandulaolajjal kell körkörösen bekenni a hasadat, a mandulaolaj bizonyítottan fokozza a koraszülés kockázatát, a körkörös masszázsmozdulatok fokozzák a koraszülés kockázatát. És akkor ezek még csak az ismerőseim, a könyveket még el sem olvastam. Ja, "könyveket nem szabad olvasni, mert csak összezavarnak, egy könyvet kell elolvasni, a ...-t", ahol "..." eddig szerencsére csak négyféle könyv volt és többen ajánlották ugyanazokat, meg is lepődtem.

Én amúgy képtelen vagyok elhinni, hogy ez ennyire nevetségesen bonyolult.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása