Just a second it's my favourite song they gonna play

2010.07.23. 21:12 - címkék: - komment

Hát szóval efféle nyűglődés, meg meleg van, meg túl halk az új mp3 lejátszóm, "a szemközti néni odaszoktatja a galambokat a gangra", aztán van az a pont, amikor már nem hiányzik az írás, és nem "szöveg az egész világ és szó benne minden férfi és nő", és nem hiányzik annyira, és akkor úgy döntök, hogy visszateszem az eddigieket, aztán, nem tudom, lesz valami. Jól esik ez a szünet, van az az érzésem, hogy egy gonddal kevesebb, ugyanakkor az az érzésem is van, hogy jogom van blogot írni, ha szeretnék, valamint hogy eltúlzom ezt az egész problémát. Nem a bloggerkedéssel van problémám, csak ez jól leképezi azt, amivel.

Vagy mittudomén. Majd írok, vagy nem, vagy meglátjuk.

2010.07.23. 11:37 - címkék: - komment

Na akkor, emberek. Később elmélkedünk még majd többet is a rivaldafényről, narratív szelfről és nárcizmusról, de most jó ügyet akarok támogatni, mégpedig a következőt.

Egy csomó nőt ver vagy megerőszakol a férje/élettársa/barátja. Egy csomót. Egyes felmérések szerint minden negyediket. Ezek közül van, aki el tud válni vagy elmenekülni, sokan meg anyagi és törvényi támogatás nélkül nem tudnak, nem létezik ugyanis családon belüli erőszakról szóló törvény, a rendőrség, tudjátok, csak akkor jön ki, ha vér folyik, de akkor is mit tudnak tenni, stb. A bántalmazott nők egy része a pszichiátrián landol depresszió, szorongás vagy súlyosabb tünetek miatt, ahol többnyire kapnak valami hangulatjavító meg nyugtatószert, kivételesen jó helyeken még el is beszélget velük egy-egy orvos vagy pszichológus, de persze, nem tudjuk megoldani az élethelyzetüket. Azok közül a depressziós, öngyilkossággal kísérletező, szorongó, nyugtatófüggő nők közül, akikkel találkozom, extrém sokakat vertek sokáig vagy vernek most. Vagy csak gyerekkorukban verte apjuk az anyjukat. Szerintem meg senkinek nincs joga megverni meg kínozni meg megerőszakolni a családtagját.

Itt van most Halász Pálma, aki nép kezdeményezésként azt szeretné, ha az országggyűlés elé kerülne az ügy (mármint az, hogy legyen a családon belüli erőszakkal kapcsolatos törvény). Ehhez ötvenezer aláírás kell augusztus 5-ig. Az aláírásgyűjtő ív, meg a többi hasznos információ errefelé. Go.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása