So what. I'm still a rockstar.

2009.02.20. 13:51 - címkék: - 8 komment

Na. Mint mondtam, az élet kemény. Rájöttem közben, hogy minél kevesebbet írok a munkámról, annál jobb. A kedvenc kortárs popslágerem viszont már elég régóta ez, úgy kezdem, hogy emelkedőre állítom a futógépet és két súlyzóval a kezemben megyek rajta felfelé, elég jó terápiás hatékonysággal működik, amikor rajtam van az ideg.

Crying is an inevitable physiological response

2009.02.20. 13:30 - címkék: - 4 komment
Lelőtték a kedvenc sorozatomat. Jó, tényleg nem volt meglepő, de attól még szomorú vagyok.

Akkor mi a probléma

2009.02.19. 22:24 - címkék: - 1 komment
Végülis szép nőnek és jó orvosnak is neveztek ezen a héten, és egyik illető sem volt pszichotikus. Már csak az időjárással kéne valamit csinálni.

"We're all damaged goods"

2009.02.19. 21:33 - címkék: - 12 komment

Hadd idézzek akkor Yalom doktor örökbecsű könyvéből. Arról van szó, hogy a csoportpszichoterápiának az egyik hatótényezője (a 11 közül) az egyetemesség, vagyis az, amikor az ember rájön, hogy nem csak neki vannak ijesztő vagy elfogadhatatlan problémái, gondolatai, érzései, hanem mindenkinek kb hasonlók. Yalom doktor egy kis vizsgálatot is tervezett erre, idézem. 

"Az emberi problémák összetettsége ellenére bizonyos közös nevezők tetten érhetők és a terápiás csoport tagjai gyorsan érzékelik hasonlóságukat. Egy jellemző példa: sok évvel ezelőtt felkértem egy kiképző csoport tagjait (az ilyen csoport tagjai ún. non-páciensek, vagyis orvostanhallgatók, nővérek stb), hogy vegyenek részt egy szigorúan titkos kísérletben: nevük feltüntetése nélkül írják fel egy cetlire azt, amit a legkevésbé akarnának megosztani a csoporttal. A titkok hasonlóak voltak és néhány fő téma uralkodott. Leggyakoribb volt a teljes alkalmatlanság érzése: az illető alapvetően inkompetens, az életét csak mindenféle intellektuális blöff segítségével viszi. A második leggyakoribb titoknak az elidegenedés érzése bizonyult: a látszat ellenére az egyén nem képes törődni, szeretni a másikat. A harmadik leggyakoribb kategóriát a szexuális titkok néhány válfaja alkotta." 

Valami nagyon el van rontva ebben a világban, ha titkon mindenki azon aggódik alaptalanul, hogy alkalmatlan. Vagy az is lehet, hogy tényleg az egész emberiség úgy, ahogy van, totál alkalmatlan. Bármire.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása