Félelem és reszketés és jóga

2009.08.24. 22:05 - címkék: - 16 komment

- De... mennyi ideig tart ez a műtét, meg mi ez pontosan? - telefonon megkérdezem a Szemészlányt, mert a múltkor nem volt időm alaposan kikérdezni jövendőbeli operáló orvosomat (mivel felháborodott Nénik dühöngtek odakint, mert én két óra várakozás után protekciósan bementem, ők pedig előbb jöttek és még kint voltak, és nem akartam túlfeszíteni a húrt).
- Hát, mivel Te fiatal vagy...
Mondja, hogy 3-4 perc, mondja, hogy 3-4 perc..
- ...az üvegtested jobban tapad a retinához, szóval olyan egy-másfél óra. Hát először ad egy szurit, az mondjuk szokott fájni, de azért kibírható, az elzsibbasztja a fél arcodat, szóval utána már nem fáj. Három lyukat fúrnak a sclerádon (az a fehér rész a szemben), az egyiken infúzió megy be, a másikon a lámpa, a harmadikon meg a kés, amivel szép lassan leszedegeti az üvegtestedet a retináról. Aztán utána gondolom feltölti ilyen nehézfolyadékkal, hogy ahol feljött a retina, ott visszanyomódjon, utána megfagyasztja lézerrel a lyukat, aztán feltölti gázzal, amitől nem fogsz látni arra a szemedre, amíg az fel nem szívódik teljesen, az két-három hét.
Jesus F*ckin' Christ.
- De a fogorvosi beavatkozások sokkal rosszabbak ennél, hidd el, minden betegem ezt mondta.
- És... mikor sportolhatok? Megőrülök már, ha nem futhatok.
- Hát, egy olyan két-három hónap.
Whaaaat??
- Az elején semmit sem szabad tényleg, erre nagyon kell vigyázni, aztán meg csak óvatosan, amiben nincs rázkódás. Mondjuk úszni nyugodtan úszhatsz.
- Utálok úszni.
- Akkor jógázzál.

Nem tudom, mit akar nekem üzenni ezzel a Sors, de biztosan át lehetett vona adni valami kellemesebb módon is. Megjegyzem, épp kitaláltam, hogy önvédelmi sportot fogok tanulni, ha meglesz a PhD-m, krav-magát vagy defendo mad girl-t, vagy csak visszamegyek kung-fuzni, de úgy tűnik, idén le kell mondanom az erőszakos sportágakról, és szelídebb módszereket kell tanulnom. Lehet, szelídebbé kell válnom, és meg kell értenem, hogy szeretkezz, ne háborúzz, és nem az ugrándozás és a rugdosódás a Válasz, hanem a meditáció lótuszülésben. 

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása