Snake Tales

2009.06.10. 12:26 - címkék: -

Tök jó kedvem van egész héten, és nem tudom, miért. Ijesztő. Na jó, igazából nem, de azért jó lenne tudni, mi vezetett ehhez, hogy máskor is vezessen. Egy hétig szabin voltam és ennyi? Még csak nem is sportoltam semmit. És jórészt esett az eső. És a szabim alatt nem is volt ilyen jó kedvem. Ki érti a nőket. 

Tegnap meg elmentem könyvesboltba megvenni azt a pszichoterápiás könyvet, amit a Filozófus adott kölcsön, a feléig elolvastam, és rájöttem, hogy ez nekem is kell a polcra. Majd mesélek róla, a gyermekkori traumatizációról szól meg a családon belüli erőszakról, némi harctéri neurózissal és holokauszttal megspékelve. De nem erről akartam beszélni, hanem arról, hogy a könyvesboltban elolvastam, mit ír a kínai horoszkópom (már év elején olvastam egy rövidet, de ez most jóval részletesebb volt). Azt írta, hogy a Patkány éve tavaly iszonyú pörgős, sok munkával járó év volt, és a Kígyó már nagyon vágyott egy kis lazításra, de ez az év még mindig nem az. Ez a Bivaly éve, ami a Kígyónak rengeteg munkát és rengeteg tanulást jelent.Tanácsok a Kígyónak a Bivaly évére: legyen fegyelmezett, kitartó, rugalmas, dolgozzon és tanuljon sokat, és olyat, amit szeretne, mert amit idén megtanul, arra majd építhet. Emellett azért vigyázzon arra, hogy életben maradjon, tehát ne facsarja ki teljesen a munka, a hobbijait ne adja fel. A barátságait se adja fel, sőt, ez igen jó év arra, hogy embereknek segítsen, a barátait támogassa. A következő év a Tigris éve lesz, amikor majd mindez beérik, a Kígyó építkezhet a tanultakra, learathatja a munkája gyümölcsét, ésatöbbi. How cool is that. 

Védekezésképpen annyit elmondanék, hogy valamennyi babonája hadd legyen már az embernek, nekem az éves kínai horoszkóp és a Ji King ezek (bár a Ji King többek szerint ősi bölcsesség), valamint bizonyos fokig a feng-shui, amennyiben a térrendezés hangulatunkra kifejtett hatását értjük alatta, nem pedig műkristály delfines csilingelőket (a lakó- és munkakörnyezetünk nagyban befolyásolja hangulatunkat és teljesítőképességünket, aki lakott már kertes házban Sopronban, de északi fekvésű bérelt cselédszobában a kilencedik kerületben is, az gondolom, tudja, miről beszélek.) Szóval én is látom, hogy a fenti évértékelést nagyjából az összes ember életére rá lehet húzni, de komolyan, nekem annyira erről szól ez az év, phd-val, pszichoterapeuta záróvizsgával, mozgásterapeuta-képzéssel, vagyis csupa olyan dologgal, aminek később arathatom le a gyümölcsét, meg soksok munkával. Az a jó az ilyen horoszkópokban, hogy a rend illúzióját keltik, vagyis azt, hogy ami veled történik, annak van valami oka vagy értelme, az beleilleszthető egy nagyobb rendszerbe. Persze, hogy idén sokat kell dolgoznod, hiszen te Kígyó vagy és ez a Bivaly éve. 

Ami még különös, hogy a közvetlen főnököm is Kígyó (12 évvel idősebb nálam), és az ő közvetlen főnöke is Kígyó (tizenkét évvel idősebb nála), szóval a chain of command itt egy csapat kígyóból áll. Hát, ilyenek vannak.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása