Businesswoman? There is no such word.

2009.04.01. 21:13 - címkék: - 17 komment

Még a múltkor bementem a szaunába is, az egy érdekes élmény. Pihengettem békésen, rajtam kívül volt még bent egy teljesen átlagos fiatalember (nem a kigyúrt, de nem is a vézna fajtából), meg két tökéletes testű bikinis szőke cica, azok nagyon cukik voltak és Budapest olasz éttermeit tárgyalták ki csacsogva. Bejött aztán két harminckétéves csaj (onnan tudom, hogy annyiak, hogy mondták), és elkezdtek arról beszélni, hogy az egyik már két éve szingli, és hogy manapság milyen nehéz pasit fogni, tőle mindegyik másfél hónap után lelép valami miatt. Egyébként is a férfiak mind aljas szörnyetegek, elviselhetetlen, borzalmas állatok, és képtelenek elviselni, ha egy nő sikeres a szakmájában, vagy... Engem éppen kezdett zavarni a teljes hangerőn előadott hülyeség, a cicák arcokat vágva felálltak és kivonultak, amitől csak még szimpatikusabbak lettek (nem szarkazmus, komolyan). A magukat többször karrierwoman-nek tituláló csajok azonban zavartalanul folytatták. Nem lehet normális férfiakkal találkozni. A legutóbbi is lelépett, amikor elmagyarázta neki, hogy mit csinál rosszul a kapcsolatban, erre megsértődött, mert ezek gyávák. Eleve lehetetlen bárhol ismerkedni, mert a céges buliktól már hányok, az interneten meg csak betegek és perverzek vannak, meg olyanok, akik kurvákat keresnek. Ezeken a társkereső oldalakon eleve fizetős nők vannak csak, meg azok a pasik, akik erre a vevők. Az egyik csaj egyszer próbálkozott ilyesmivel, de a pasi elküldte neki a meztelen képét, hát oké, nem a méret a lényeg, persze, de azért valahol mégis van egy alsó határ, nemigaz? Egyébként is teljesen reménytelen, mert a mi életkori sávunkban lévő férfiak vagy nősek vagy komoly kapcsolatuk van, mert amelyik harmincéves férfinak nincsen, az vagy perverz, vagy beteg, vagy lúzer. 

Szerencsétlen csávó mindezt egykedvűen hallgatva izzadt békésen. Vagy külföldi volt és nem értett magyarul, mindenesetre szeme se rebbent. Részemről eleinte azon gondolkodtam, hogy ha ez fordítva történik? Három fickó ül a szaunában meg egy átlagos csaj, és két fickó a csaj füle hallatára elkezdi ezen a szinten osztani a nőket? Hogy aki ennyi idősen szingli, az beteg, de amúgy is mind szörnyeteg hisztérika, elviselhetetlenek? Szerintem két mondat után rohant volna ki a nő megírni a tűsarok.org-ra, ajtócsapkodás, ombudsman. 

Később már csak nehéz volt legyőzni magamban a késztetést, hogy ne osszam ki őket. Először is hogyan akarsz te pasit magadnak, minek, ha szerinted mindegyik szörnyeteg? Megérzik ám, ha nem szereted őket, ösztönből, és akkor menekülnek a közeledből, ezek ilyenek. Mindegy, nem az én problémám. Másrészt viszont a férfiakkal vagyok szolidáris, és nehezen bírtam ki, hogy ne védjem meg őket, mint méltatlanul leértékelt kisebbséget. Elment az eszed, ribanc, a férfiak szörnyetegek? Láttál már akár egyet is? A férfiak okosak, talpraesettek, viccesek, semelyik nővel nem röhögtem annyit, mint férfiakkal. A férfiak között van egy csomó olyan, aki ha problémával szembesül, megoldja, tudnak kereket cserélni és/vagy be tudják állítani a wifit és egészen más stílusban bírnak remekül főzni, mint a nők. Lehet velük komolyan beszélni, és képesek hallgatni. Meglepő dolgokat tudnak mondani a világról, lehet velük vitatkozni, tudnak mutatni új dolgokat, tudnak bátrak lenni és határozottak és kitartóak, de közben tudnak kétéves gyerek módjára viselkedni és nyafogni és hisztizni. Tudnak gyengék lenni és esetenként bevallani is képesek, és egy csomószor lehet rájuk számítani egy csomó mindenben. Egyenesen lehet velük beszélni és eligazodnak a térképen. Van válluk, amire rá lehet hajtani a fejedet, és nagyon sokféleképpen tudnak jóképűek lenni, van, amelyik sportos és frissen borotvált, van, amelyik nyúzott és borostás és okosan néz és jó segge van, van, amelyik napbarnított és farmert visel és van, amelyiknek olyan kék szeme van, hogy ha zöld pólót vesz fel hozzá, akkor meg zöld. Van, amelyiknek széles háta van és védelmező karjai, és van, amelyiknek öltönyei vannak és elegáns és nagyvilági és sikeres, és van, amelyik mogorva és szarkasztikus, meg van, amelyik kedves és udvarias és kinyitja előtted a kocsiajtót. Némelyik elképesztően jól tud csókolni, és van, amelyik szereti a zenét, esetleg van gitárja. Esetleg egyszerre borostás és napbarnított és okos és van humora és van gitárja, nekem ez a típus a kedvencem. Ezek közül egyik se fog veled szóbaállni, ha már alapból nem szereted őket. Valami ilyen kis egyszerű, hatásvadász szpícsre gondoltam a karrierwomaneknek, de aztán túl meleg volt és kijöttem inkább. 

Figyelmeztetés: az isolde.hu szerkesztősége pontosan tisztában van azzal, hogy a nők a fentiekre ugyanúgy képesek. Egy percig sem akartunk olyasmit sugallni, hogy a nők nem tudnak hallgatni, térképet olvasni vagy kereket cserélni, nem szépek vagy okosak vagy viccesek. A nők ugyanolyan jól főznek, mint a férfiak, megállják a helyüket az üzleti életben, és némelyik a gitáron is játszik. A nők semmiben sem maradnak el ellenkező nemű társaiktól. A bejegyzés megírása közben egyetlen nő sem sérült meg. 

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása