Főleg addikció

2008.06.19. 15:53 - címkék: - 10 komment

Valamelyik nap levizsgáztam pedagógiából (hahahahaha), mellesleg észrevettem útközben egy "könyvesbolt eladó" és "regények 200 Ft"-táblát, és ma visszamentem a helyre, tipikus antikvárium, lépcsőn kell lemenni, és totálisan és felülmúlhatatlanul összevissza vannak a könyvek, de úgy, hogy Lem, A magyar alkotmány, A boldog szexuális élet, Bradbury, Mikszáth, Vesebetegek diétája, Greta Garbo élete, Tarzan, Szolzsenyicin, Kréta útikönyv. Egyébként teljesen átlagos antikváriumfelhozatal, scifi-fantasy kissé alulreprezentálva, Kozmosz-könyvek, Delfin-könyvek, meg jó sok vadiúj Ulpius-könyv, gondolom találtak pár dobozzal valami raktárban.
Megmondom, miket vettem. Mind jó állapotú, szakadt könyvet nem veszek.
Stanislaw Lem: Az úr hangja (használt)
Greta Garbo-életrajz (elvileg használt, de nem látszik)
Kir Bulicsov: Az utolsó háború (használt)
Ethan Hawk: Hamvazószerda (új)
Christopher Moore: Ördögöd van (új)
Fehér Klára: A földrengések szigete (használt)
Raymond Chandler: A gyöngy bajjal jár (használt)
Ez volt 1600 Forint összesen. Érdeklődők kedvéért: Baross utca 50, a körúttól kb két háznyira. Az előbb egyébként elmeséltem Kislánynak, aki körülbelül úgy reagált, mint a Csipet Csapatban az a kövér egér, amikor sajtszagot érez, furcsa tekintettel kapta fel retiküljét és indult kifelé az ajtón, csak előbb még felvetette, hogy vegyük meg a könyvesboltot mi ketten (ja, mert megkérdeztem az eladónénit, és azt mondta, még nincs rá vevő). Majd felváltva dolgozunk a kórházban, egy napot ő, egyet én, minden második nap pedig a könyvesbolt hűvösében üldögélünk és laptopunkon írjuk a phD-dolgozatunkat. És ő még nem is látta a Black Books-ot.
Persze tudom, hogy a könyvesbolt nem üzlet, és a végén mindegyiknek a helyén Alexandra lesz, már antikváriumokat is nyit az Alexandra, úgyhogy a könyvpiac napjai meg vannak számlálva, de azért, ha lenne némi könyvesboltra félretett pénzem, akkor tényleg pont azt a boltot kellene Kislánnyal közösen üzemeltetnem. Már így is felmerült bennem, hogy felajánlom a néninek, hogy pár láda könyvért cserébe rendet rakok, pláne, amikor megláttam a zenei könyvek között Henry Fielding: Tom Jones-t, és hogy az idegennyelvű regények (főleg egy csomó angol chick-lit) még nyelvek szerint sincsenek szétválogatva. Szóval, mondom, az olyanoknak, mint én, akiknek kevés dolog okoz nagyobb örömöt, mint egy leárazott könyvesbolt kínálatát könyvenként végignyálazni, maga a paradicsom.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása