Easter egg

2008.03.28. 21:06 - címkék: - 2 komment

Olvasom a Szerelem a kolera idején-t, kíváncsi lettem a film után, hogy még mindig jó könyv-e, még mindig jó, de erről majd máshol

Szóval olvasom, harmadszorra, és akkor van az a rész, a vége felé, amikor hajóznak a folyón, és a következő mondathoz érek: "Magangué falvában, ahol Mercedes született, felvették a hátralévő úthoz szükséges tűzifát." Semmi különös, már kettőször észrevétlenül átsiklottam felette, de most hirtelen felfigyeltem, ugyanis milyen Mercedes? Ebben a regényben, bár az egyik férfihős életmódjának köszönhetően rengeteg nő szerepel, meg mernék esküdni rá, hogy egyiket sem hívják Mercedesnek. 

Mercedesnek ugyanis Marquez feleségét hívják, aki ugyanúgy 13 éves volt, amikor Marquez megismerte őt, mint a könyvbéli Fermina Daza. Marquez állítása szerint az első pillanatban eldöntötte, hogy ez a lány lesz a felesége, és így is lett. És valóban, egyes források szerint Mercedes valóban Magangué-ban született (bár a kommentekben várjuk spanyolul internetezni képes, vagy Marquez életrajzában jól informált olvasóink esetleges helyreigazításait.) Mintegy mellesleg megemlítette a feleségét a regényben? Milyen aranyos már.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása