2006.02.23. 09:55 - címkék: - komment

Chiang Maiban az egyik watnal vettunk egy nenitol ilyen kosarba zart madarat, amit szabadon engedhetsz es akkor szerencsed lesz, es romantikusan kinyitottuk a pasimmal egyszerre a ket madarat tartalmazo kosarat. Az egyik ki is repult, a masikat legalabb tiz percig kellett razni, addig kapaszkodott a kormevel a kosar aljaba, de aztan elrepult vegul. Ez jelent valamit vajon? Remelem, nem voltak influenzasak.

Azutan elmentunk Kanchanaburiba, es a Kwai folyon uszo bungaloban laktunk, meg setaltunk es vonatoztunk a hidon. Megneztuk az ide vonatkozo muzeumot is, eleg elszomorito volt. (A hidat es a hozzatartozo vasutvonalat a japanok epittettek fel a II. vh-ban angol, ausztral meg egyeb hadifoglyokkal, embertelen korulmenyek kozott esos evszakban a dzsungelben, es a Hid a Kwai folyon c. film szol rola). Roald Dahl oneletrajzat olvastam, ami passzolt is a hangulathoz. Es voltunk a Tiger Temple-ben, ahol simogattunk tigriseket, es nagyon klassz volt. A tigris egy hatalmas, fenseges, nagy cica. Csinaltunk videot is a kistigrisekrol, amit majd kesobb felteszek.

Majd lebuszoztunk a szigetre, ahol a neni atkoltoztette egyik lakojat a kedvunkert, es most itt leszunk egy hetig a paradicsomban.

2006.02.20. 15:11 - címkék: - komment
Voltunk tegnap a hegyen, Doi Ithanonnak hivjak es nemzeti park, meg Thaifold legmagasabb pontja. Olyan busszal mentunk, amin csak thaiok ultek, csak thai betukkel volt rajta felirat, es a busz legmagasabb pontjan a fejem teteje eppen surolta a plafont (172 cm vagyok), Bright pedig nem tudott felegyenesedni. Lattunk vizeseseket, meg azt a sztupat es kertet, amit a kiraly a hatvanadik szuletesnapjara kapott a thai legierotol. Vettem konyveket is, Orson Scott Card: Speaker for the dead es Paul Auster: The invention of solitude, es ettem ananaszkremes kiflit, ami eleg fura. Ma meg hajoztunk a Mekongon, raleptunk husz perc erejeig Laosz foldjere is, megneztuk az Arany Haromszoget, ahol talalkozik Burma, Laosz es Thaifold, regen rengeteg opiumot termeltek itt, de a kiraly anyukaja eleg szep eredmennyel szoritotta ki az ultetvenyeket thai foldrol. Voltunk ket torzsi hegyi faluban is, ahol a nenik tetotol talpig nepviseletben probaltak eladni nekunk kezmuves termekeikbol, es lefotozhattuk oket 10 bahtert, mielott elkezdodik a delutani szappanopera. Mert tevejuk persze volt. Es lattunk hoforrasokat, ahol a foldbe vajt lyukakban fotyogo 95 C-os vizben foztek a nenik a tojast. Most pediig elmegyunk vacsizni. Eddig mar legalabb hatszor ettem itt red curryt es egyik sem hasonlitott az elozore, ugyhogy kivancsian varom.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása