I have a spoiler, too

2006.08.04. 22:37 - címkék: - 13 komment

Pedikűrös (miközben isolde lábát kapargatja): - Hű, milyen csúnya harántsüllyedés, ez biztosan fáj!
isolde: - ....ööö, nem, eddig nem volt vele baj.
Pedikűrös (döbbenten felnéz): - Pedig ez nagyon tud fájni! Olyankor tegyél egy lavór forró vízbe három evőkanál sima konyhasót, és abba áztasd a lábad! Népi módszer, de beválik!
isolde: - Jó... de nem szokott fájni.
Pedikűrös: - Pedig ez fog! És itt, ni, látod, itt hamarosan egy tyúkszem lesz, itt, ahol széttolódnak a csontok. Ezt azért biztos érzed? Itt lassan befele fordul a szaruréteg, és pont itt lesz a tyúkszem a járófelületen, jó nehéz lesz megszabadulni tőle. Érzed, ha megnyomom?
isolde (halálra rémül, hiszen eddig azt hitte, a tyúkszem a nyolcvan felettiek betegsége): - Hát... nem, nem fáj.
Pedikűrös: - Hordasz cipőbetétet?
isolde: - Neem... fiatalkoromban egy darabig hordtam, de aztán pár év alatt elrongyolódott, és akkor kidobtam és nem csináltattam újat.
Pedikűrös (ájulás kerülgeti): - Pár év??!! A cipőbetéteket évente cserélni, de minimum igazíttatni kell!
isolde: - Ezt nem tudtam...
Pedikűrös: - A legnagyobb baj, hogy a helytelen lábtartás azután roncsolja a felsőbb ízületeket is, elkopik a térd, a gerinc és a csípőízület. Mondjuk, a gerincet még viszonylag karban lehet tartani rendszeres gyógytornával.
isolde (ijedten néz)
Pedikűrös: - A térdízületet pedig, ha elkopik, nem nagyon lehet helyrehozni, akkor térdprotézist kell berakatni.... hány éves is vagy?
isolde: - 28.
Pedikűrös (magában számolgat): - Hát, akkor ez egy tíz év alatt kialakul, akkor még csak harmincnyolc leszel... persze, ha felszedsz pár kilót, mondjuk a terhesség alatt, akkor hamarabb. A térdprotézissel meg az a baj, hogy ilyen fiatal korban még nem szoktak operálni, csak az idősebbeket, mert a protézis élettartama 10-15 év, és akkor túl sokszor kell cserélni. Úgyhogy arra majd éveket kell várni, addig nem nagyon lehet mit tenni, hát, lesz egy pár nehéz éved...

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása