2005.03.19. 09:43 - címkék: - komment
Nem teljesen értem, de benne van a levegőben a szombat, hiába, hogy ezúttal a munkahét negyedik napja, egyáltalán nem fogom fel, hogy mit keresek a munkahelyemen.
Ami azt illeti, ez időnként a hét más napjain is előfordul.
Velem azt csinálja a tavasz, hogy új ruhákat akarok, bobozni, kerthelyiségeket, bulikból gyalog hazamenni éjszaka, nárciszt, hangos zenét hallgatni, befesteni a hajam, jegeskávé mellett olvasni tereken, későn feküdni, későn kelni, szóval mindent összevetve alapvetően rombolja az orvosi hivatástudatomat. Stoppal bejárni a világot, meg let the sunshine in. Mondom én, hogy rombolja.

2005.03.17. 00:33 - címkék: - komment
Még a Balatonról akartam mesélni. Az ünnepek azon részében, amikor nem a pasimmal néztem Jóbarátok-részeket, akkor wellness-hétvégét tartottunk a lányokkal Kehidakustányban (igen, tréfás honfitársaink valóban elneveztek így egy települést) és az út nagy része a Balaton mentén vezetett. Régebben azt hittem, az valami részeg német turisták által uralt diszkóövezet, ahová normális ember be nem teszi a lábát, egyébként is csak bokáig ér. Először akkor inogtam meg, amikor Sziporkával és Kollégámmal töltöttünk ott három antidepresszív napot egy, a múlt homályába vesző augusztusban (holvanazanyár, holvanaza :-)), és meglepően szép volt. A tó.
És az ember azt hinné, hogy kókuszpálmákkal övezett kék tengerpart után végképp nem sok újat tud mutatni holmi tízcentis iszaptenger. Az egyik fele halvány türkizzöld, aztán egy ezüstösen, itt-ott zölden csillogó, befagyott sáv, aztán olyan már-már áttetsző világoskék, valahol meg egészen mély-sötét-kék, és márciusi napsütés mindehhez. Ha impresszionista festőművész lennék, nyilván le tudnám írni, de így is: respect. Gyönyörű.

2005.03.16. 17:50 - címkék: - komment
Történik: március 14., 23.00. körül, telefonon.
isolde: - Szia, nem ébresztettelek fel? Lenne egy kérdésem, nem biztos, hogy tudsz rá válaszolni, de már majdnem mindenki felhívta a pasiját, hogy megkérdezze, gondoltam, én is megteszem.
Bright: - ...ööö... jesszusom, oké, mi lenne az?
isolde: - Az történt, hogy itt az apartmanban kávét melegítettünk a rezsón, aztán lekapcsoltuk, de még mindig meleg volt a főzőlap, amikor Anikó pakolt és rátette a popcornnal teli műanyag tálat, és csak sokára vettük észre, szóval azt szeretném kérdezni, hogy szerinted hogyan lehet eltávolítani a főzőlapra olvadt műanyagot?
Bright: - Tessék?
isolde: - Otthon vagy? Figyi, akkor beütnéd a google-be, hogy "polietilén" meg "oldószer"? Csak, hogy ha reggel ki akarja velünk fizettetni a tulaj, mondhassuk, hogy hiszen simán lejön a körömlakklemosóval..
(Néhény perccel később.)
Bright: - Szia. Idézném. A polietilén vegyszerekkel szembeni ellenállása kiemelkedő, szobahőmérsékleten gyakorlatilag nincsen hatásos oldószere.
isolde: - ....hát, köszi szépen, akkor, jó éjt.
Bright: - Nektek meg további kellemes kalandozást a műanyagok világában!

Egyébként hepiend, kihűlés után a műanyag elválasztható lett a főzőlaptól, köszönhetően a polietilén és a vas különböző hőtágulási együtthatójának.

2005.03.16. 17:41 - címkék: - komment
Remélem, mindenki észrevette, hogy az előző postban véletlenül helyesen írtam az "ésszerű" szót. Így kell. Azóta Bartis Attila: A nyugalom c. regényét olvastam el, ami főként lélektani, az emberi kapcsolatok és szenvedélyek mélyére ásó könyv, remekül van megírva szerintem és eléggé bizarr ahhoz képest, hogy a valóságban játszódik. Hajnalka pasija kérdésére reagálnék még, miszerint: "Mikor dugnak, ha ennyit olvasnak?", a titok csupán annyi, hogy kiemelkedően gyorsan olvasok, a metrón meg viszonylag korlátozott mértékben illik szexuális életet élni.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása