My normal approach is useless here

2016.10.09. 10:11 - címkék: Címkék: nyafogás Fiú - komment

Szóval a kis Fiú pár napja elromlott - egész nap idegeskedik, nyugtalan, kezével hadonászik, nyekeg, majd sír, mellre kéredzkedik, eszik, kibukja, mégis kér, húzgál, kiköpi, mégis kér, idegeskedik, ágyába téve felébred, nyűgös, ásít, de nem alszik, csak feszkózik tovább és elviselhetetlen. Kivéve azt a két alkalmat, amikor Niké és amikor Lucia kezébe nyomtam, akik lazán elaltatták, betették az ágyába és ott 2-3 órát aludt, majd miután elmentek, újrakezdte. Apa, nagymama nem volt rá hasonló hatással sajnos. 

Eddig én, a család, a védőnő, a barátok és a szoptatási tanácsadó részéről az alábbi elméletek születtek: 

1. Időjárási front vagy más időjárási jelenségek, mint pl. a szél. Megoldás: nincs teendő, majd elmúlik. 

2. Hathetes kor körül változik a tejtermelés szabályozása hormonálisról parakrinre, ettől csökken a tej túlkínálat, lassabban jön, egyes babák ettől kiborulnak és zokon veszik. Megoldás: gyakoribb szoptatás, akár óránként, és majd elmúlik. 

3. A nátha szövődényeként vagy más miatt laktózérzékeny lett a gyerek és fáj a hasa. Megoldás: ritkább szoptatás, többször ugyanarra a mellre visszatenni, laktáz csepp. 

4. A nátha szövődményeként fáj a füle és attól ideges. Megoldás: gyerekorvos. 

5. Túl gyakran etetem, ettől fáj a hasa, ettől nem tud aludni és ideges. Megoldás: ha megőrül, hogy enni kér, akkor is kivárni a 3 órát. 

6. Túl hamar felveszem, ha sír, érzi rajtam a tejszagot, ezért enni kér, amikor nem is éhes, túl gyakran etetem, attól fáj a hasa, attól ideges. Megoldás: békén hagyni. 

7. Kiborult a náthától meg a sok porszívózástól, ettől ideges, az idegesség miatt evés közben levegőt nyel, ettől fáj a hasa és bukik. Megoldás: gyakrabban felvenni, hordozókendő, puszi, felfúvódás elleni csepp. 

8. Épp tanul valamit, vagyis érik az idegrendszere, új képessége alakul és ettől nyűgös. Megoldás: majd elmúlik. 

9. Úgynevezett hasfájós a baba, ami senki nem tudja, mitől van, nem gyógyítható, de 2-3 hónapos korban magától elmúlik. 

10. Aggasztja a politikai helyzet. 

Valójában csak azt kellene eldöntenem, hogy igyekezzek inkább gyakrabban vagy inkább ritkábban szoptatni, a többi tényezőre gyakorlatilag nincs ráhatásom. 

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása