In treatment

2012.10.27. 01:02 - címkék: - komment

Emlékszem, hogy az amerikai sorozat első hetében is az volt a benyomásom, mint most a Terápia kapcsán, hogy basszus tényleg mennyire rossz és nehéz terapeutának lenni és mennyit cseszegetik az embert igazságtalanul meg üvöltöznek vele meg hibáztatják mindenért, és ez mennyire végtelenül kimerítő, és ha egyetem alatt láttam volna a sorozatot, tuti elmegyek inkább anesztesnek, ott legalább alszanak.

(Mostantól a nagyon érzékenyek számára talán kicsit spoileres leszek.)

Aztán amikor a terapeuta a saját szupervízióján is hisztizik, fafejű, és ugyanolyan rosszul bánik a saját terapeutájával, mint a megelőző személyiségzavaros kliensek ővele, akkor azért általában eszembe jut, hogy ja nem, csomó olyan terápia van, ami tök jól megy és senki nem bánt senkit és nincs egyfolytában balhé, és természetesen, hogy én már most jelentősen több önismerettel rendelkezem, mint amennyit szerencsétlen Paulnak / Andrásnak engedélyeztek a forgatókönyvírók. Nem nagyképűségből mondom, nekem más hibáim vannak.

Az összes színész kivétel nélkül jobb, mint az amerikai verzióban, ami, tekintve, hogy ugyanazokat a jeleneteket játsszák el, még feltűnőbb. Komolyan meg is lepődtem ezen, Magyarországon még mindig vannak ilyen jó színészek, ez megnyugtató.

Ja, azt még hadd mondjam el az ismeretterjesztés kedvéért, hogy számtalan pszichoterápiás módszer és technika van, a sorozatban alkalmazott valami analitikusan orientált pszichoterápiának tűnik, de ne általánosítsunk ebből arra, hogy a pszichoterápia az ilyen, mert van ilyen is, meg hatvanféle másmilyen is.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása