Tehát red curry chicken.
A recept rém egyszerü - ha túl vagyunk a legnehezebb fázison, ami a hozzávalók beszerzése. Semmi más nem kell bele, mint csirkemell filé csíkokra vágva (kb 40 dkg), bébipadlizsán (egy bögrényi), kókusztej (400 ml) és red curry paszta. A fentieket Bp-en a Nagycsarnok alagsorában lévö Ázsia boltban szerzem be és így néznek ki (a csirkét mindenki képzelje el):
Nyugi, nem vészesen drágák, a kókusztej, ha jól emlékszem, 360 Ft, a curry paszta 290, a padlizsán pedig 560. Nem muszáj padlizsánt venni, az eredeti thai receptben is helyettesíthetö ugyanannyi borsóval, én pedig remek red curryt ettem már bébikukorica és kaliforniai paprika csíkok felhasználásával is. Söt, akkor sincs nagy gáz, ha nem teszel bele zöldségeket, csak a csirkét. Curry paszta és kókusztej nélkül nem lehet megcsinálni, illetve láttam már boltokban kókusztejport, de még sosem mertem kipróbálni. Curry pasztát lehet csinálni otthon is, de a belekeverendö füszereket ugyanolyan nehéz beszerezni, a lista pedig meghaladná e blog terjedelmét.
1. A curry pasztát 2 evökanál forró olajban kb egy percig kevergetjük.
2. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkét. Pirítjuk, amíg meg nem pirul.
3. Hozzáöntjük a kókusztejet. Ha nem bírjuk a nagyon csípöset, akkor ne csináljunk red curryt öntsünk hozzá a javasolt 400 ml-nél több kókusztejet, akár kétszer annyit is.
4. Tegyük bele a mindenféle zöldségeket. A bébipadlizsán-beföttet elötte le kell mosni, mert ecetben van eltéve, és az nem való a currybe.
5. Fözzük amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak, azaz olyan 20-25 percig.
6. Fött rizzsel szervírozzuk, amit másik tálkában adunk mellé. Kevésbé kreatívak kedvéért elárulom, hogy kanállal kell enni.
Ha mindent jól csináltunk, így néz ki: