2004.11.12. 18:12 - címkék: - komment
Hogyaszongya a Csíkszentmihályi: "Az örömteli tevékenységeknek van tehát egy potenciálisan veszélyes oldala is: noha képesek arra, hogy az élet minőségét javítsák azáltal, hogy rendet teremtenek a tudatunkban, rabjukká is válhat az ember, és ezen a ponton az Én foglya lesz a rend egy bizonyos adott formájának és nem akar többé foglalkozni az élet kétes és zavaros dolgaival."
Nem, nem arról az egyszerű krónikus pszichózisról van szó, amikor K. Béla józsefvárosi lakos gyógyszerrezisztens és megingathatatlan módon képzeli magát Napóleonnak. Ennél súlyosabb esetekre céloz a Mihály: amikor főhősünk legszívesebben minden szabadidejét az edzőteremben töltené, vagy éhen hal a csecsemője, amíg ő heroinnal a doom 3-mal játszik, vagy annyira belefeledkezik a sakkjátszmába, hogy Fehér Királynőnek szólítja az asszonyt, vagy ahelyett, hogy a munkahelyére magával hozott hasznos irodalmat tanulmányozná, emberek naplóját olvassa az interneten.
Ezt a blogot találtam és hadd idézzek belőle. "Biztos van valami jó is az őszi hétfő reggelekben, csak még nem derült ki, hogy mi. Ilyenkor még Isten lelke is csak úgy, tanácstalanul lebegett a vizek felett, amely bizonytalanság aztán az egészre teremtésre rányomta a bélyegét, legalábbis a végeredményből ítélve. " Valljuk be, a legviccesebb blogokat elvált pasik és még meg nem házasodott nők írják.

Az elvált pasikról meg mindig a nagyanyám jut eszembe. Amikor két éve elhagytam a Hűséges Rendes Fiút a Görény Szívtipró Menedzser miatt (de szerelem volt!!! :-), nagyanyám teljesen érthető módon pánikba esett. "Ki fogja feleségül venni ezt a lányt, aki huszonnégy éves és már nem is szűz?" - tette fel a logikus kérdést a jósnőnek, aki hamarost kivetette kártyán a választ. "A Hős érkezésének időpontja, külleme, gazdasági helyzete ismeretlen." - mondja halálravált nagyanyámnak, miután az kifizette a megfelelő összeget. - "Egyetlen dolog biztos csak: elvált ember."

Nagyanyám némi lábadozást követően rendbejött, miután a háziorvos megemelte a vérnyomáscsökkentő- és nyugtatóadagját, és úgy tűnt, beletörődik a helyzetbe. Valószínűleg azt gondolhatta, még egy elváltember b. nejének lenni is jobb, mint egyedül megöregedni két macskával. Ezután nagyanyám már csak türelmetlenségéről tett néhány alkalommal tanúságot:
2002. szeptember, Nagyi találkozik Görény Szívtipró Menedzserrel. Göri: - Jó napot, G. G. vagyok. -Nagyi: - Mondja, maga elvált ember?
2003. augusztus, isolde: - És képzeld, van egy kollégám, aki nagyon tetszik. Huszonhat é... - Nagyi: - Ééés, elváltember??
2004. június, isolde: - Képzeld, öszejöttem egy fogorvossal. Kék sze..- Nagyi: - És, elvált ember? Hány éves? Biztos, hogy nem elvált...??
2004. szeptember, isolde: - És képzeld, összejöttem egy programozó fiúval. Együtt e.. - Nagyi: - Mindegy, elvált ember???*

*Amúgy az.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása