And the rent cheque is killing me a little more each month

2007.07.10. 10:16 - címkék: - 22 komment

Egy bajom van ezzel a bloggal, ez az erőltetett vidámsága. Hogy itt humorosan kell felfognom, hogy majdnem harminc éves létemre a hónap második felében tizenhét forintom van, és hiába, hogy sokat tanultam, okos vagyok és sokat dolgozom, mégsincs pénzem megcsináltatni a fogamat (ti. van benne egy csap, de venni kellene rá koronát). És hogy ötszáz forint paraszolvenciát gyömöszöl az ingem zsebébe a cigányasszony ("Tegye csak el doktornő, egy kis kávéra, maguknak is nehéz!"), és komolyan jól jönne ötszáz forint. És persze a humor remek énvédő mechanizmus, jómagam nagy tisztelője vagyok minden akasztófán poénkodónak, de szerintem ez attól még szomorú, és megalázó, és nyomorúságos. És frusztrál, és ezért rosszkedvű vagyok, és amikor rosszkedvű vagyok, akkor rosszabbul dolgozom és nem tudok írni sem, és ezektől még rosszkedvűbb vagyok, és akkor várom, hogy kapjak fizetést, hogy vehessek magamnak valamit, ruhát, könyvet, és akkor megkapom a fizetésemet pénteken, és a törlesztőrészletek meg csekkek után nem marad belőle semennyi. És akkor azon gondolkozom, hogy el kellene mennem gyógyszercéghez dolgozni, el is tervezgetem jól, de persze mindketten tudjuk, hogy úgysem megyek, mert már most túl sok energiát fektettem ebbe (kb. az orvoslásba) ahhoz, hogy lelépjek.
És azt is utálom, hogy nem tudok szomorú dolgokat írni, részben mert mindenki olvas, részben, meg mert hiányzik ez a képességem, hiába vagyok szomorú, az mindig csak rinyálásnak hangzik, és ahelyett, hogy együttéreznének az emberek, csak olyanokat kommenteznek, hogy mit rinyálok. Lehet, szünetet kéne tartanom, végülis mivel nyaralni menni sincs pénzünk, előreláthatólag tényleg egész nyáron csak rinyálnék, és tavaly is volt egy hónap, amíg nem írtam (mert annyira felhúztam magam egy olvasón :-), mégse keletkezett zavar a tér-idő kontinuumban.
És persze, nyilván lehetne rosszabb is, kereshetnék még kevesebbet, élhetnék egyedül egy gázkonvektoros albérleti szobában két macskával, akiket gyűlölök. Lehet, izgibb lenne a blogom.

Apropó tér-idő kontinuum, láttuk a Lost Roomot, ez egy sci-fi minisorozat (3 rész), amit végig paráztam és nagyon-nagyon jó.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása