2006.04.08. 17:26 - címkék: - komment
Most, hogy bevásároltam az idevágó szakirodalomból, kezdek legalábbis képbe kerülni a kognitív neuropszichiátria mibenlétét illetően. Lássuk csak: "A kognitív neuropszichiátria kettős megértésre törekvő, elméletvezérelt diszciplína. Proximálisan a kognitív neuropszichológia megközelítésmódjával az idegtudományok neuronhálózati és molekuláris biológiai világában kutatja a közvetlen okokat. Disztálisan a tünetek értelmezésében evolúciós pszichológiai, pszichodinamikus és fenomenológiai filozófiai magyarázatok érvényességét keresi."
Azt jelenti különben, hogy amikor az ember valahogyan érzékel (lát, hall) dolgokat, illetve amikor valahogyan viselkedik (normálisan vagy tébolyultan), akkor melyik agyterületében milyen molekulák mit csinálnak és miért. Szóval rém izgalmas, és máris eszembe ötlött egy nagyszabású összeesküvéselmélet, de nem mesélhetem el, mert novellát akarok írni belőle, és ha az ember túl sokszor elmeséli, akkor a végén nem írja meg.

Lehet, hogy csak nekem volt újdonság, hogy van külön tudományos kereső is a google-ben, de azért elújságolom, mert nem rossz, és legalább tutira nem blogokat kap az ember eredményül.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása