Sort of stretched, like butter scraped over too much bread

2012.01.29. 17:36 - címkék: - komment

Csináltam vajat, így néz ki. Vettem a piacon tejet, másfél napig altattam (lehetett volna tovább is, de hétköznap már nem érek rá ilyesmivel foglalkozni), lekanalaztam a tetejét, beletettem a habverős robotgépbe 35 percre, és így. Hogyan voltak képesek ezt őseink kézi erővel köpülni, el nem tudom képzelni. A paprika nem saját gyártmány, csak méretaránynak tettem oda, hogy lássátok, mennyi vaj lesz 2 l tejből, hát valóban nem valami sok, viszont nagyon finom, meg bio adalékanyagmentes is.

vaj

Every breath you take

2012.01.26. 22:09 - címkék: - komment

Szóval kivettem 4 nap szabadságot, amelynek során ügyintéztem, befejeztem elmaradt feladatokat, tettem egy villámlátogatást Sopronban, megnéztem sokadszor a Reggeli a Tiffany-nált (cuki), és előszörre az Avatárt (seriously??), voltam a könyvesboltban, az erdőben, a manikűrösnél, az anyósnál, a Dömötöriben (szilvásgombóc torta!!), meg nem is tudom, miket csináltam még, volt egy hosszú lista teendőkkel, azokat, de nem is ez a lényeg, hanem. Ezalatt forradalmi váltásra ragadtattam magam, és kikapcsoltam a munkahelyi telefonomat 4 teljes napra, amelyen szabim alatt betegek és jóval gyakrabban kollégák szoktak felhívogatni, de sok barátom is ezt a számot ismeri. Egyszer ki kellett próbálni, és én nyugalomra vágytam. Izgatottan várom a fejleményeket. Agyonlőnek, beperelnek, kirúgnak, megsértődnek? Mi lesz?

Meg elolvastam a Bipoláris c. regényt is, mert megkaptam az egyik betegemtől karácsonyra, és már annyiszor kérdezte, hogy elolvastam-e, hogy kénytelen voltam, hát nem vagyok tőle oda meg vissza. Gondolom, az emberek szerint szeretnem kéne ezt a könyvet, ha meg nem szeretem, akkor biztos azért, mert pszichiáter vagyok és, mint ilyen, biztos nem a betegekkel lojális, úgyhogy szeretném leszögezni, hogy nem szerettem ezt a könyvet mint ember, mert unalmas és nem elég mély és nincs jól megírva, hanem lapos és klisékkel teli. A történet még oké, legyen. Jó, azt el tudom képzelni, hogy az unalmasságában esetemben valamekkora szerepet játszott a szakma-faktor, és laikus olvasónak határtalanul izgalmasak a pszichiátria udvarán cigiző különleges figurák, én meg tíz éve őket látom, ha kinézek az ablakon. Egyszer valaki mesélte, hogy a kolumbiai haverja fel nem bírja fogni, mit eszünk Marquez-en, semmi extra. De maga a szöveg, a megfogalmazás, a mondatok, a szavak, stílustalan volt, semmilyen. Sajnálom. A pszichiátriai részével egészen kevés problémám van, a betegséget, a gyógyszerelést, a környezetet viszonylag valósághűen ábrázolja.

És kifacsartam 25 db narancsot.

Oh it's such a perfect day

2012.01.25. 15:50 - címkék: - komment

Szomorú vagyok, mert egész nap ügyintéztem, és nem voltak kedvesek velem a nénik sem az apehben, sem a munkahelyemen, sem a banki ügyintéző a telefonban, és további nehézségek derültek ki, mint például olyanok, hogy állítólag a munkáltatóm elkészítette az adóbevallásomat a 2007-es évre, de az apehban mégsincs meg, és a munkáltatóm ugyan bevallja, hogy elkészítette, de lent van a pincében és ezen a héten már biztos nem tudnak lemenni érte. A bankba meg bementem megkérdezni egy dolgot, és azt mondták, erre csak egyetlen ügyintéző tud válaszolni, akit hívjak fel telefonon, ezért felhívtam, de nem ő vette fel, hanem a rangsorban alatta lévő, aki azt mondta, továbbítja a kérdésemet az illetőnek, aki a jövő héten visszahív. De én most vagyok szabin, hogy ügyintézhessek, ember! Sajnos, nagyon elfoglalt, nem hiszi, hogy pár napon belül visszahív. Különben én azt értem, hogy valaki nagyon elfoglalt, én is bosszantóan elfoglalt vagyok nagyon gyakran, de azt már nem értem, hogy az egész bankban csak ez az egy nő tud válaszolni a triviális kérdésemre.

Még azért is szomorú vagyok, mert a nagymamámnak Pestre kell jönnie CT-re, és akit már Pestre küldenek fel CT-re, mert a megyeszékhelyen lévő CT nem elég jó neki, az már biztos, hogy nagyon beteg.

Meg még azért, mert még mindig nem gyógyultam meg, hanem kimerült vagyok és fáradékony és be van dugulva az orrom. És februárban sokkal, de sokkal többet kell dolgoznom, mint januárban kellett, és biztos majd mindenki azt várja, hogy kipihent legyek és tettrekész.

Meg azért, mert a fenti ügyintézés nem csak szaladgálásba, hanem még egy vagyonba is kerül, pedig csak egy fedezetcsere, másik ingatlanra akarom áttenni a lakáshitel jelzálogát, szóval semmi bonyolult. Mondjuk, lehet, hogy nem ilyen vészterhes előtörlesztős időket kellett volna választanom, és akkor jobban ráérnének a bankban velem foglalkozni. Meg nem akkor kellett volna mennem a kórház gazdasági részlegére, amikor pont ki kell számolniuk a fizetéseket, és kellett volna vinni bonbont is a néniknek, és akkor lehet, hogy lementek volna a pincébe a papírokért már ezen a héten.

És még az is nagyon szomorú volt, hogy van az apehban az információnál lévő néni, aki megmondja, hogy milyen ügyhöz milyen űrlapot kell kitöltened és milyen sorszámot kell húznod, nagyjából fél óra hosszat figyeltem, és az összes ember nem érti meg, amit mondd vagy direkt nem hallgat rá és fölényeskedik vele, meg jobban tudja, meg előremegy a sorban, meg kiabál vele, amiért hosszú a sor, meg beszól neki, amiért ennyi papír kell, és bár maga a néni sem volt különösebben kedves, azért azt elárulom, hogy ha én lennék a néni helyében, akkor mintegy fél nap leforgása után vennék elő a pult alól egy nagyobb kaliberű lőfegyvert. Nyugi, csak belelőnék kettőt a plafonba, és utána kedvesen megkérdezném, hogy "ki következik?".

És még azért is szomorú vagyok, mert az ügyintézés miatt egész nap a városban BKV-ztam, és komolyan, itt annyira fáradtak, leterheltek és szomorúak az emberek, és téli depressziós létemre én voltam egyedül piros kabátban, mindenki más feketében vagy szürkében vonszolódik a metrón meg villamoson. Mondtam már, hogy a nagyvárosi élet megváltoztatja az agyunkat, különös tekintettel a stresszfeldolgozó rendszerre? Mondjuk büdösnek azért nem lenne muszáj lenni.

Kínai újév

2012.01.23. 13:07 - címkék: - komment

A Sárkány éve ma kezdődik. A Sárkány éve a Változást jelenti, ennek az évnek az a tulajdonsága, hogy változások lesznek, jó is és rossz is. Úgy lehet hozzá jól viszonyulni, ha mész a változással és nem állsz neki ellen. Esetleg: sodródsz vele, mivel ez a Víz Sárkány éve. Pl. itt egy link.

Abban a részben nem igazán hiszek, hogy mit ígér ez az év az egyes állatoknak, különösen, amikor már így lebontják, hogy párkapcsolat meg munkahely terén. Ugyanakkor nagyon szeretem a kínai horoszkópban, hogy minden évnek van egy minősége, egy tulajdonsága, amihez jár egy általános tanács arról, hogyan viszonyulhatsz jól ehhez az évhez. Mert szerintem is minden évnek van egy tulajdonsága. A Nyúl évében pl. nem történt semmi.

Nagyon izgulok, hogy a Sárkány éve valóban a Változásról szóljon, bármit is jelent ez.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása