The Office - Murder in Scranton

2007.02.10. 14:36 - címkék: - 3 komment



Unatkozó amerikaiak thriller-trailert vágtak az Office c. sorozathoz, mondjuk az Office már alapban durva (máshogy durva), úgyhogy remekül illik hozzá... Így, hogy épp az elmúlt hétvégén láttam az első két és fél seasont, és majdnem mindegyik jelenet pontosan megvan, vinnyogva röhögtem rajta végig. Nagyon jó.

Élőflóra

2007.02.09. 12:14 - címkék: - 5 komment
Bemegyek az intersparba élőflórás joghurtot venni, hogy pótoljam a betegség kapcsán megtizedelődött bacijaimat. Épp kóstoló van Danone Actimel joghurtból.
Hostesslány: - És most van egy olyan akció, hogy gyakorlatilag ingyen ki lehet próbálni a joghurt jótékony hatását. Két hétig kell enni a joghurtot, naponta, meg kell őrizni a blokkokat, és a végére egészen biztosan érezni fogják a hatást. Ha mégis rosszabbul érzik magukat, vagy semmilyen változást nem vesznek észre, akkor a cég a blokk ellenében pénzvisszafizetési garanciát vállal! Tehát két hét, és ha nem érzik, visszaadják a termék árát!
Mindenki issza a joghurtot elgondolkodva.
Negyvenes nő: - ... Jó, de mit kell érezni?

További dögrovás

2007.02.08. 17:25 - címkék: - 2 komment
Igen szörnyű hetem van, úgy is, mint hétfőn még köhögtem és folyt az orrom, viszont ügyeltem, ahol óránként felébresztettek, aztán másnap munka után elmentem a fogorvoshoz, aki betömte a gyökérkezelt melletti fogamat, ez egy nagy fog volt egy nagy, régi amalgámtöméssel, amit előtte ki kellett fúrni belőle sokáig és fájdalmasan, ez volt kedden, aztán szerda hajnali háromkor arra ébredtem, hogy elkaptam a Hányós Vírust, és akkor hánytam, lázas voltam meg hasmenésem volt egész szerdán, ma meg csak a fejem fáj, de már jöttem dolgozni, mert ha nem jöttem volna, akkor annyi mindent kellett volna átszerveznem telefonon, hogy nem érte volna meg a fáradtságot.
Most hazamegyek.

Lándzsás útifű

2007.02.05. 22:29 - címkék: - komment
Semmi izgi, beteg vagyok, szedek antibiotikumot, gőzölök kamillateával meg minden. Ginzeng, C-vitamin, lándzsás útifű szirup, kétféle orrcsepp, 100%narancslé, Ca-pezsgőtabletta. Nem bízom a véletlenre, ügyelek is közben, ami köztudottan gyógyhatású. Ma meg asszem megdicsért a Főnököm (bár nála nem lehet igazán tudni, legalábbis velem már előfordult, hogy húszperces beszélgetés után úgy jöttem ki tőle, hogy fogalmam sem volt, hogy akkor most megdicsért vagy lecseszett.) Meg közelgő külföldi utamra célozva azt mondta: "nahát, mire visszajön, már meglesznek az ágyszámok!" (ti. hogy melyik kórház milyen ágyszámmal működik majd az új rendszerben), kb olyan hangsúllyal, mintha azt mondta volna, addigra már kinyílik az orgona - nagyon aranyos volt. Az jutott eszembe, amikor Kislánnyal voltunk a phD kongresszuson, nézegettük a posztereket, és az egyik a Beavatásról szólt, vagyis arról a pillanatról, amikor a fonendoszkóppal mindenki lába alatt szerencsétlenkedő egyetemistából egy misztikus pillanat alatt Orvos válik. És így szóba jött (mert a poszter nem definiálta világosan), hogy pontosan mit is értünk beavatáson, az államvizsgát, vagy az első munkanapot, vagy amikor felveszed az első beteget, vagy amikor kiírod az első beteget, vagy az első ügyelet? Kislány szerint az, amikor megérted, hogy a TVK nem azt jelenti, hogy teljes vaskötő kapacitás*, hanem hogy teljesítmény volumenkorlát**. Na jó, ez ilyen belső poén. És igen, van küszöbön álló külföldi utam, de too much I already told.

*Egy laboreredmény, ami azt mutatja, mennyire súlyos vashiányban szenved a beteg.
**Egy olyan fogalom, ami nagy szerepet játszik egészségügyi intézmények oep-finanszírozásában. Kb azt jelenti, hogy az előre kiszabott teljesítményterv feletti teljesítményt már nem fizeti az oep.

Facebook oldaldoboz

Olvasok is

Írj nekem levelet

Köszönöm

Extra köszönet

A designt a Yummie médiaügynökség szállította


süti beállítások módosítása